Kraak Utrecht Mislukt

Hier kun je discussieren over Kraak Utrecht Mislukt.
Een poging tot kraak van een monumentaal pand aan de Plompetorengracht 19 in Utrecht is voor de krakers teleurstellend afgelopen.
Nog voordat de kantoorvilla gekraakt kon worden was de politie ingelicht door buurtbewoners, die de aanwezigen (een groep van ca. 20 ) aanhielden en meegenomen op verdenking van inbraak.
Omdat er sprake is van een heterdaadsituatie, zou er sprake zijn van inbraak ipv kraak en hoeft er daarom geen rechtszaak aangespannen te worden door de pandeigenaar.
Het gaat om een pand uit 1836, dat in de verhuur staat als kantoorruimte.


Re: Kraak Utrecht Mislukt

hhheeerrrrkkkkrrrraaaaaakkkkkkk

Re: Kraak Utrecht Mislukt

Omdat er sprake is van heterdaad zijn de personen aangehouden. De personen zullen worden vervolgd voor kraak etc. Lulverhaal

Re: Kraak Utrecht Mislukt

Gebruik dan gvd het dictum (jurisdictie) van de Hoge Raad van 2011 dan kan je er in ieder geval de eerste 6 weken niet worden uitgegooid.
Het dictum is speciaal verzorgd door de kraakadvocaten na het kraakverbod.

Re: Kraak Utrecht Mislukt

Ja en dan is er ook nog een uitspraak van een gerechtshof zodat je ook na 6 weken geen zaak meer hoeft te beginnen.
Die 2 uitspraken gelijk aan de politie laten zien.
ER IS DUS GEEN KRAAKVERBOD MEER!!

Niet waar

Bovenstaande, over dat het kraakverbod er niet meer zou zijn, is niet waar.

De ontruimingsdreiging is er altijd, dat het strafbaar is gesteld ook.

Ik ben tamelijk op de hoogte en ken de 'dictie' van 2011, wat er in de reactie staat over na 6 weken geen zaak beginnen niet, gelieve hier een link of verdere info over te geven.

De uitspraak van 2011 is eigenlijk niet bindend, de rechter heeft aangegeven dat iedereen recht heeft op een rechterlijke toetsing voordat de staat de woning binnen treed en dat de wet daar niet in voorzag. Hierna heeft het OM van Amsterdam een beleid geschreven hoe ze hier mee om dienden te gaan en hoe de kraker dan wel de situatie kon laten toetsen. Ofwel, ze kondigen een ontruiming op grond van strafrecht schriftelijk aan, de zogenaamde '8 weken brief'.

Echter, ze hebben ook een aantal uitzonderingen opgesteld waarmee ze hiervan af konden wijken, deze zijn dusdanig ruim geformuleerd dat je er bijna altijd wel eentje op los kan laten, hiermee hoeft de staat dan niet aan te kondigen en is er geen toetsingsrecht van de 'bewoner' (die dan geen bewoner zou zijn door het ontbreken van huisrecht, erg ruim opgesteld). Een ontruiming op grond van de uitzonderingen wordt een spoedontruiming genoemd, geen toetsingsmogelijkheid ivm de acute noodzaak op te treden tegen de criminele situatie. Met spoed heeft dit niet altijd te maken, er zijn voorbeelden van panden die 3 weken na de kraak alsnog onaangekondigd zijn ontruimd.

Daarnaast is er nog de civiele procedure (eigenaar vs krakers) die een ontruiming tot gevolg kan hebben.

Dat er geen kraakverbod meer zou zijn is dus onzin, en in mijn ogen niet een gerucht om te verspreiden.

Verder worden er hier opmerkingen gemaakt over barricades (1 van de 'uitzonderingen' trouwens).
De staat traint geen agenten om de wet te kennen. Een cowboy mentaliteit heeft menigeen hoog in 't vaandel. Het resultaat is dan vaak dat ze maar wat doen en dat achteraf wel weer recht lullen. Af moeten druipen omdat je er met je agenten-kitje niet in komt is hoongelach van t hele korps verduren en uit moeten leggen aan de chef wat nou de noodzaak was. Zeker in plaatsen waar er geen ME stand-by staat is het inroepen van de BRATRA (omdat ze nog niet binnen zijn) een kostenpost die verantwoord moet worden. Het kan, de platte pet buiten houden.

Re: Kraak Utrecht Mislukt

ja want als je dat aan de smeris laat zien zeggen ze meteen: oja, dat is helemaal waar, sorry voor t ongemak?
juridische rompslomp is leuk maar als je al ontruimd bent is het achteraf makkelijk gelul, en heeft je geen moer geholpe.
het verschilt per gemeente wat voor n beleid er wordt gevoerd en utreg heeft het nogal zwaar geloof ik.
succes daaro!

Re: Kraak Utrecht Mislukt

Door kraken, in een rechtzaak aanvechten!
Als de politie 3x een rechtzaak verliest denken ze wel anders, raad erbij betrekken als je daar mee wil bemoeien!
Persbericht schrijven over dat de politie de rechten van de mens negeert. Barricades klaar houden zodat ze BRATRA of Brandweer moeten betrekken!

Kraken is niet simpeler geworden, het is een strijd geworden naar je rechten
Utrecht had eerder ookal het heterdaad probleem begreep ik en was het opgelost met een advocaat op locatie...
Andere manier is kraken, briefje op de deur en woonrecht kweken! Daarmee ga je de strijd alleen niet echt aan ^^

Vraag solidariteit uit andere steden! Grote groep vormen en herkraken, verf klaar hebben voor de eigenaar!

Ja, makkelijk gezegt vanaf mijn pandje zonder ontruimingsdrang.. het is immers wel zo dat je de situatie voor de rest van utrecht kan veranderen als je doorzet! sterkte!

Kraak Utrecht mislukt

Weet iemand waar die mensen zijn of wanneer ze vrij komen?

Is er al meer nieuws over de

Is er al meer nieuws over de arrestanten? Zitten ze nog vast?

Ik hoorde van een van de

Ik hoorde van een van de aanwezigen dat de arrestanten inmiddels vrij zijn, hen is kraken ten laste gelegd samen met een rits aan andere beschuldigingen, verstoring openbare orde, vernieling, een heel rijtje. Daarnaast hoorde ik (kan iemand dit bevestigen!?) dat degene die een kennisgeving bij de politie af gaf ook is opgepakt en kraken ten laste is gelegd, heel bizar.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech