Fotoverslag Nederlandse Volks-Unie & ANV demonstratie 4 april 2015 Den Haag

Nieuws, gepost door: Zwarte Piet is racisme - steun de anti Zwarte Piet campagne! #ZPN op 05/10/2015 10:04:57

Wanneer: 05/10/2015 - 05:18

De extreem-rechtse neonazistische politieke partij de Nederlandse Volks-Unie (NVU) hield op zaterdagmiddag 4 april 2015, samen met 12 neonazi’s van haar Vlaamse zusterorganisatie de Autonome Nationalisten Vlaanderen, een demonstratie - met 65 deelnemers - tegen moslim extremisme in het centrum van Den Haag.

Sebastian Sportiello, Dronten, Nederlandse Volks-Unie, NVU, neonazi 04-04-2015
2. Glenn Schaap Nederlandse Volks-Unie, NVU, neonazi, 04-04-2015
3. Germaanse Ouderen Nederland, Nederlandse Volks-Unie, NVU, neonazi, 04-04-2015

Deze eerste NVU demonstratie sinds 31 maart 2012, werd het gerecyclede product van de vijf voorgaande NVU manifestaties en eerdere NVU demonstraties. Het bekende groepje neonazi’s ging met dezelfde spandoeken en vlaggen, de aloude leuzen scanderend, de straat op voor een thema dat nagenoeg identiek was aan die van de voorgaande NVU manifestatie (1). En om de slapstick compleet te maken liepen de neonazi’s exact dezelfde route als bij de NVU demonstratie van 30 oktober 2010 (2).

De Koekamp was het begin- en eindpunt van de NVU “Baas in Eigen land! Tegen Moslim -Extremisme! & 100% anti Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS)!” demonstratie. Nadat NVU partijvoorzitter Constant Kusters de neonazi’s opgedragen had om zich in een halve cirkel op te stellen, ging hijzelf ervoor staan om de demonstratie formeel aan te vangen met een zoveelste racistische toespraak.

Dertig minuten later en enkele honderden meters verderop - voor de Amerikaanse ambassade - op het Lange Voorhout waren er speeches van dezelfde, voor illegaal wapenbezit tot celstraf veroordeelde, Constant Kusters en de leider van de neonazistische Vlaamse actiegroep, Autonome Nationalisten Vlaanderen Christian (Kris) Berteryan. Holocaust-ontkenner Berteryan hield voor de gesloten Amerikaanse ambassade een anti-Amerika speech (3). Wat onder meer de vraag doet rijzen of deze Belg het demonstratie thema (anti ISIS) wel goed begrepen had.

Onderweg naar het derde speechpunt (Plein 1813) werd de NVU demonstratie tot stilstand gebracht door zes Anti Fascistische Actie (AFA) Den Haag activisten. In de Parkstraat ontvouwden de antifascisten een spandoek met de tekst “Den Haag tegen racisme” en staken fakkels af. Met excessief geweld van een overdaad aan politie - van het omstreden Haagse politiekorps - werden de zes aangehouden op verdenking van het verstoren van de openbare orde.

In het verlengde van de Parkstraat, op een nagenoeg uitgestorven Plein 1813, werd aan ander standaard NVU demonstratie / manifestatie ritueel opgevoerd: vaste spreker NVU partijsecretaris Peter van Egmond die onder de noemer “speech” tekeer ging tegen buitenlanders en tegen “links”. Afgezien van de inhoud was het één van Van Egmonds belabberdste speeches ooit. De neonazi was meerdere malen zijn tekst kwijt, af en toe onverstaanbaar en hij had de pech dat de stevige voorjaarswind met zijn aantekeningen speelde.

Vervolgens liepen de neonazi’s - het doorgaande verkeer lamleggend en nog steeds omringd door een peloton mobiele eenheid (ME) - via de Javastraat en de Koninginnegracht terug naar het eindpunt de Koekamp.

Om 15.05 uur, twee uur nadat deze dertien-in-een-dozijn NVU demonstratie was begonnen, richtte Constant Kusters zich voor de laatste maal tot zijn nationaal socialistische, antisemitische en racistische achterban. Dit met de woorden dat de neonazi’s en rechtsextremisten op deze Paaszaterdag deel hadden genomen aan een "historische gebeurtenis". Zelfs in de wetenschap dat de beroepswerkloze Constant Kusters eind jaren tachtig enkele maanden gedwongen opgenomen is geweest in een psychiatrische inrichting, is (ook) deze conclusie een onnavolgbare.

(1) Op zaterdagmiddag 20 september 2014 hielden de NVU neonazi’s, op een stuk gras voor winkelcentrum Babylon, een manifestatie met het thema “Baas in eigen land - 100% anti ISIS”. Een fotoverslag van deze neonazi manifestatie staat hier: www.indymedia.nl/node/24748

(2) Dezelfde demonstratieroute werd op 30 oktober 2010 al eens afgelopen door tegen verhoging van de AOW-leeftijd demonstrerende NVU’ers. Ook deze "Handen af van onze AOW! 65 blijft 65!" NVU demonstratie bleek uiteindelijk een zinloze te zijn. Op 21 juni 2012 stemde de Tweede Kamer in met de (versnelde) verhoging van de AOW-leeftijd. Een fotoverslag van deze NVU demonstratie staat hier: www.indymedia.nl/en/2010/10/70745.shtml

Saillant detail is dat aan deze NVU AOW demonstratie neonazi’s deelnamen die later van terroristische activiteiten verdacht werden. Het gaat om de heren Jeroen Boers (2A) en Jeroen van den Berg (2B).
2A. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/07/neo_nazi_den_haag.html
2B. www.indymedia.nl/node/22327

(3) Ook het speechen voor gesloten ambassades is een beproefd demonstratieritueel van de NVU. De neonazi’s stonden al eens eerder voor dezelfde gesloten Amerikaanse ambassade (30-10-2010) en op 29 september 2013 moest ook de Duitse ambassade in Den Haag eraan geloven. Een dozijn NVU neonazi’s hield destijds een “solidariteitsmanifestatie” voor in Duitsland gearresteerde geestverwanten die verdacht werden van het mishandelen van (politieke) tegenstanders, het in bezit hebben van illegale munitie en vuurwapens en het deel uitmaken van extreemrechtse criminele organisaties. Een fotoverslag van deze NVU “nieuwe beeldvorming” manifestatie staat hier: www.indymedia.nl/node/8836

Foto 1. Met het logo van de Engelse neonazistische band “Skrewdriver” op de bovenkant van zijn linkerhand getatoeëerd, de neonazi Sebastian Sportiello. Een door vuurwapens geobsedeerde Drontenaar die al sinds 2001 actief is in het Nederlandse neonazistische milieu.

Naar aanleiding van de terreuraanslagen van de Noorse rechtsextremist Anders Breivik, in het centrum van Oslo en het eiland Utøya op 22 Juli 2011, deed de antifascistische onderzoeksorganisatie Kafka onderzoek naar mogelijke “lone wolves” - solisten die terroristische aanslag(en) plegen - in het Nederlandse extreemrechtse milieu. In het artikel dat hieruit voorkwam getiteld “Lone Wolves, ook in Nederland?” staat Sebastian Sportiello met naam en toenaam vermeld en op een foto met machinegeweer in schiethouding afgebeeld. Het bewuste Kafka-artikel staat hier: http://kafka.antenna.nl/lone-wolves-ook-in-nederland/

Foto 2. De waarschuwingen op zware shag verpakkingen dat roken dodelijk kan zijn, zijn vooralsnog niet besteed aan de rechtsextremist Glenn Schaap uit Amsterdam-Zuidoost. Schaap is een bekende / vriend van de neonazi Sebastian Sportiello.

Foto 3. Ditmaal zonder zonnebril: de vermoedelijke voorzitter van de Germaanse Ouderen Nederland (GON), de seniorenafdeling van de NVU. Tijdens de voorgaande NVU manifestatie - van 20 september 2014 - stond deze NVU neonazi niet tussen zijn manifesterende lotgenoten achter de drankhekken, maar tussen de journalisten en de toeschouwers voor de dranghekken het NVU manifestatie ritueel te bekijken. Alzheimer, ouderdom of geen trek in (media) belangstelling?

Tags: ANV neonazi NVU


Wie: 
Zwarte Piet is racisme - steun de anti Zwarte Piet campagne! #ZPN

De aankondiging van NVU partijvoorzitter Constant Kusters dat er naast Nederlandse en Vlaamse ook Duitse neonazi's aan de demonstratie deel zouden nemen bleek - zoals wel vaker - een loze te zijn. En ondanks de afwezigheid van het groepje kleurrijke transseksuelen (4) dat bij de voorgaande NVU manifestatie wel mee manifesteerde, wist de NVU het hoogste aantal demonstranten - om en nabij de 65 - sinds jaren te mobiliseren.

Actieve NVU leden en hun partners en of vrienden vormden met zijn vijfendertigen de grootste groep deelnemers. Een dozijn Vlaamse neonazi’s van de Autonome Nationalisten Vlaanderen en evenzoveel racistische Hagenezen, een vijftal extreemrechtse beroepsdemonstranten en een tiental nieuwe gezichten maakten het deelnemersaantal compleet.

De politieke partij de Nederlandse VolksUnie is een dusdanig kleine organisatie dat je als (ambitieus) lid al snel een formele partijpositie bekleedt en als je vertrouweling van Kusters bent krijg je er twee. En omdat het ledenaantal van de NVU dusdanig beperkt is, vormt het NVU partijkader de grootste groep deelnemers bij NVU activiteiten.

Bij deze demonstratie was de gehele NVU Raad van Bestuur aanwezig; partijleider Constant Kusters, partijsecretaris Peter van Egmond (tevens kringleider Haarlem), penningmeester Michel Boerboom (tevens hoofd ordedienst), ombudsman Michiel Bos (tevens kringleider provincie Gelderland) en landelijk kringencoördinator Ronald Mus. Hetzelfde geldt voor het twee koppen tellende bestuur van de Germaanse Jeugd Nederland - de jeugdbeweging van de NVU - met voorzitter Rick Pakvis (tevens kringleider Dordrecht) en secretaris Wesley Hols.

Deelnemende kringleiders zonder dubbelfunctie waren; Robert-Jan Koelewaard kringleider Den Helder, Frans Vogels kringleider Den Bosch, Mark Tilburgs kringleider provincie Limburg en Bart van Dongen kringleider Tilburg. Aanwezige NVU leden die vooralsnog geen formele partijpositie bekleden waren onder andere: Arthur Griffioen, Rob van Weelie, Babs Groenendijk, Peter Bieleveld en voormalig geroyeerd NVU lid Mike Brand.

Van de neonazistische Autonome Nationalisten Vlaanderen - een actiegroep die naar eigen zeggen geen leden en geen structuur kent maar desondanks sinds 10 januari 2015 formeel samenwerkt met de NVU - liepen onder andere de volgende neonazi’s mee: Kenzo van den Bosch, Allister Pieterse, Tom Huylebroeck, Dolfke Martinio, brandstichter Yves de Wispeleir (voormalig NVU kringleider Oost Vlaanderen), Ilya de Smet en de crimineel Christian Berteryan. De Vlaming die onder andere voor het plegen van een gewapende overval is veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf.

En dan was er nog een handvol extreemrechtse beroepsactivisten aanwezig waaronder Dennis de Vries, Ben van der Kooi, Simone Magretti, Owen Koenekoop, JohnBoy - we hebben allemaal een probleem met Christian Berteryan (5) - Willemse en zijn vriendin Patricia Visser.

(4). Een groepje van 3 a 4 transseksuelen stond tijdens de “Baas in eigenland - 100% anti ISIS” NVU manifestatie in Den Haag o.a. met een poster van de Belgische extreemrechtse politieke partij het Vlaams Belang - met het opschrift “vrouwen tegen islamisering” - te manifesteren.

(5). Binnen de NVU is groeiende onvrede over de manier van opereren van ANV leider Christian Berteryan. Dit valt onder meer op te maken uit het onderstaande sociale media bericht van de NVU neonazi JohnBoy Willemse: http://nl.tinypic.com/view.php?pic=uplyg&s=8#.Vgmkt_ntlBc

Foto 4. Met sigaret de neonazi Peter Bieleveld en op de achtergrond - verscholen achter het NVU protestbord - de neonazi Sebastian Sportiello. Het actieve Nederlandse Volks-Unie lid Peter Bieleveld was ook bij de twee voorgaande NVU manifestaties (Den Haag en Deurne) aanwezig. Op zondag 24 mei 2015 maakte Bieleveld deel uit van de “NVU delegatie” die meedeed aan de volkomen mislukte anti Moslim demonstratie, van de extreemrechtse anti-islam-organisatie Dutch Defense League (DDL), in het centrum van Rotterdam. Peter Bieleveld liep toen in een blauwe capuchontrui met een opdruk van de neonazistische organisatie Autonome Nationalisten Vlaanderen (6).

(6). Een foto verslag van deze DDL anti moslim manifestatie - met de neonazi Peter Bieleveld afgebeeld op foto 5 - staat hier: www.indymedia.nl/node/28228

Foto 5. In de witte Legia Warschau - ADO Den Haag (7) trui met opschrift “White Brothers” de neonazi, en supporter van de Rotterdamse betaaldvoetbalclub Excelsior, Owen Koenekoop uit het Zuid-Hollandse zwartekousengehucht Gouderak. De in juridische zin net volwassen geworden Owen Koenekoop werd op donderdag 17 september 2015 - samen met zijn vriend Erik H. - door de Haagse rechtbank tot 30 uur werkstraf veroordeeld voor het plakken van White Power stickers in Gouda (8).

(7). Fanatieke voetbalsupporters van eredivisieclub ADO Den Haag, de Poolse topclub Legia Warschau, de Italiaanse topclub Juventus en het Belgische Club Brugge hebben met elkaar een “vriendschapsband” (7A). Dit komt erop neer dat zij elkaar bij risicowedstrijden, op reltechnisch gebied, ondersteunen. Leden van de harde kern van ADO Den Haag grijpen de buitenlandse “relreisjes”, met name die naar Juventus, tevens aan voor drugshandel. De verhalen over Midden Noord hooligans die in voor drugssmokkel geprepareerde bodywarmers naar Italië reizen zijn een legende in de Nederlandse hooligan scene.

(7A) Club Brugge - Juventus - Legia - ADO Den Haag Brothers For Ever YouTube promotie / feel good filmpje. www.youtube.com/watch?v=tp9-SFw8pP4

(8). De rechtzaak tegen Owen Koenenkoop en Erik H. was één van de vier zaken die donderdag 17 september 2015 behandeld werden tijdens de speciale themazitting discriminatie in de rechtbank in Den Haag. http://deposthoorn.nl/nieuws/600-euro-voor-zionistenzwijn-tweeter-1.5252382

Foto 6. Geheel links de skinhead met zwart bomberjack en ringbaard is Frans Vogels, NVU kringleider Den Bosch. Een neonazi die zijn voorliefde voor Adolf Hitler, het nationaalsocialisme en het Derde Rijk te pas en te onpas verkondigt. Ook heeft Vogels de nogal morbide hobby om met gelijkgestemde vrienden zoveel mogelijk voormalige concentratiekampen te bezoeken. Neonazi Frans Vogels figureerde in een nog geen twee en halve minuut durend NVU Journaal dat op 21 maart 2015 op YouTube.com is geupload.

De vrouwelijke neonazi geheel rechts is de Apeldoornse Babs Groenendijk. De vriendin van neonazi skinhead Wesley Hols, secretaris van de Germaanse Jeugd Nederland (GJN), de jeugdbeweging van de Nederlandse Volks-Unie. Op maandagavond 13 oktober 2014 maakte Babs Groenendijk deel uit van een groep rechts-extremisten - waaronder Florens van der Kooi van de ultranationalistische organisatie Voorpost, Ben van der kooi, Simone Magretti en Paul Peters van het extreemrechtse Identitair Verzet, die bij een informatiebijeenkomst over de komst van asielzoeker in het Zuid Hollandse gehucht 's-Gravendeel protesteerden.

Foto: 


Wie: 
Zwarte Piet is racisme - steun de anti Zwarte Piet campagne! #ZPN

De NVU strategie heeft in de afgelopen tientallen jaren de nodige wijzigingen ondergaan; van illegale demonstraties in de negentiger jaren, via legale demonstraties onder de noemer van 'consensuspolitiek' (9) naar recentelijk de ‘nieuwe beeldvorming’ manifestaties (10). Om vanaf april 2015 weer terug te vallen op demonstraties als middel om media-aandacht en stemmen te genereren.

Vanaf de jaren zeventig gaan de NVU neonazi’s tussen de één tot vijf keer per jaar de straat op om met klassieke (populistische) extreemrechtse thema’s te protesteren tegen bijvoorbeeld het Zionisme en (vermeend) Amerikaans imperialisme, de Europese Unie en haar wet- en regelgeving, drugs en de (voorgenomen) komst van asielzoekerscentra.

Door toedoen van de opmars van de rechtsextremist Geert Wilders en zijn extreemrechtse Partij voor de Vrijheid (PVV) - op dit moment de grootste politieke partij van Nederland in peilingen (11) - heeft de NVU haar demonstratie en manifestatie thematiek recentelijk hoofdzakelijk een anti moslim karakter gegeven. Dit geparasiteer op het - door Geert Wilders gecreëerde - antimoslim sentiment is één van de twee pijlers van de huidige NVU strategie. De andere is het zoveel als mogelijk hinderen en irriteren van de notoire rechtsextremist - en vijand van Constant Kusters - Paul Peters en de door Peters opgerichte extreemrechtse beweging Identitair Verzet.

De rivaliteit en vijandschap tussen Paul Peters - zoon van juristen - en de voormalig gedetineerde Constant Kusters stemt van begin deze eeuw. Aanleiding is het vernielen en bekladden van grafzerken op de joodse begraafplaats in Oosterhout met hakenkruizen, runentekens en teksten als "Wir sind zurück" en "Jude raus" door de neonazi’s Frans van der Heiden, Steve M en Paul Peters, in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 april 2001.

Als half mei 2001 in de media wordt gesuggereerd dat NVU neonazi’s voor deze antisemitische actie verantwoordelijk zijn, wijst NVU-voorman Kusters met de beschuldigende vinger naar de gewelddadige neonazistische organisatie Stormfront Nederland (SFN). Deze beschuldiging van Kusters blijkt correct als de drie actieve SFN neonazi’s voor deze bekladding worden gearresteerd en veroordeeld. Dit “verraad” van Kusters is iets wat Paul Peters - en het meest radicale deel van de Nederlandse extreem rechtse scene - tot op de dag van vandaag niet is vergeten en Kusters ook niet zal vergeven.

De vete tussen de neonazi Kusters en de rechtsextremist Peters laait na zondag 10 augustus 2014 weer op nadat Paul Peters de - voor extreemrechtse maatstaven zeer succesvolle - demonstratie van het extreemrechtse gelegenheidscollectief Pro Patria in de Haagse Schilderwijk heeft georganiseerd (12). De media-aandacht, maatschappelijke ophef en politieke discussie die Peters met deze provocerende racistische demonstratie te weeg heeft weten te brengen is groot. Kusters is dusdanig jaloers dat hij sindsdien iedere Identiair Verzet / Pro Patria manifestatie en demonstratie aankondiging na-aapt met een soortgelijke NVU activiteit.

Als Pro Patria haar tweede anti Islam demonstratie in Den Haag aankondigt, voor zaterdag 20 september 2014, is Constant Kusters er als de kippen bij om op dezelfde dag en tijdstip ook in Den Haag een NVU anti Islam manifestatie aan te kondigen. Hetzelfde gebeurt wanneer Pro Patria aankondigt om op 28 februari 2015 in Gouda tegen de bouw van de El Wahda-moskee te protesteren. Ook deze aankondiging wordt door Kusters gekopieerd, zij het op een andere datum. Op zaterdag 10 oktober 2015 zal de NVU - tegen de bouw van deze moskee, tegen de Islam en tegen asielzoekers - in Gouda de straat opgaan.

Als Constant Kusters begin juni 2015 aankondigt dat het ‘niet onmogelijk’ is dat de NVU tijdens de Nationale Sinterklaas intocht in Meppel, op zaterdag 14 november 2015, in actie zal komen - voor behoud van de racistische karikatuur Zwarte Piet - dan kopieert Constant Kusters voor de derde maal op rij de actie methoden van Paul Peters’ Identitair Verzet. Het was immers Paul Peters en zijn extreemrechtse entourage die zowel aanwezig waren bij de Zwarte Piet-demonstratie van zaterdag 26 oktober 2013 op het Malieveld in Den Haag als de Nationale Sinterklaas intocht in Gouda op zaterdag 15 november 2014.

Op het Malieveld behoort Paul Peters tot de groep heethoofden die de activiste voor Papoea's onafhankelijkheid van Indonesië, Tilly Kaisiepo (13), op grond van haar donkere huidskleur aanzien voor een anti Zwarte Piet activist. De groep pro Zwarte Piet demonstranten waaronder Paul Peters jagen Tilly Kaisiepo op, schelden haar uit en omringen en intimideren haar (14).

Bij de landelijke Sinterklaas intocht in Gouda maakt Paul Peters deel uit van een groep van twintig neonazi's en rechtsextremisten die de confrontatie aangingen met een groep anti Zwarte Piet demonstranten. Verschillende Identitair Verzet rechtsextremisten, waaronder Paul Peters, worden hiervoor gearresteerd (15).

(9). De NVU consensuspolitiek zou zoveel inhouden als het opereren binnen de grenzen van de wet.
Demonstraties worden aangevraagd, bij NVU activiteiten wordt er afzien van confrontaties met ordehandhavers en justitie en nationaal-socialistische ‘politiek’ wordt bedreven in bedekte, niet-strafbare terminologie.

(10). De “nieuwe beeldvorming” manifestatie strategie - ingegeven door een tekort aan actieve NVU leden om een volwaarde demonstratie te organiseren - houdt in dat een groep van 12 tot 25 NVU neonazi’s kortstondig op één plek manifesteert met als doel een maximale hoeveelheid media-aandacht te generen.

(11). Opiniepeiling Maurice de Hond: PVV nu grootste partij. Positie VVD duidelijk verzwakt na Griekenland debat. http://politiek.tpo.nl/2015/08/23/peiling-de-hond-pvv-nu-grootste-partij/

(12). Een foto verslag van deze Pro Patria anti moslim demonstratie - met de rechtsextremist Paul Peters en de neonazi Barry Kluft afgebeeld op foto 1 - staat hier: www.indymedia.nl/node/24274

(13). Oprotten naar een land dat niet bestaat. https://decorrespondent.nl/428/Oprotten-naar-een-land-dat-niet-bestaat/4...

(14). Paul Peters in gele capuchon en zwart bomber jack vanaf 0.22.
www.youtube.com/watch?v=-5GM_ANc_pU

(15). Een foto verslag van de door neonazi’s en rechts-extremisten verziekte landelijke Sinterklaas intocht in Gouda - met de rechtsextremist Paul Peters afgebeeld op foto’s 4 en 5 - staat hier: www.indymedia.nl/node/25488

Foto 7. Een nieuw gezicht bij een NVU activiteit. Het is de eerste en meteen de laatste keer dat we deze rechtsextremist zien.

Foto 8. De rechtsextremist met zwarte Tommy Hilfiger jas had bij deze demonstratie - net als bij de voorgaande NVU manifestatie - aan één pvc buis en Prinsenvlag genoeg. Bij de volkomen mislukte Dutch Defense League demonstratie in Rotterdam, van zondag 24 mei 2015, verscheen deze anti islam betoger met tien pvc buizen, evenzoveel Prinsenvlaggen en een zwarte pet van de ultranationalistische organisatie Voorpost ten tonele. Een fotoverslag van deze DDL demonstratie - met deze anti Islam rechtsextremist afgebeeld op foto 10 - staat hier: www.indymedia.nl/node/28228

Foto 9. Eerlijk is eerlijk het was bewolkt, fris en winderig maar om op Paaszaterdag nog met een muts de straat op te gaan is flink overdreven. Watje!

Foto: 


Wie: 
Zwarte Piet is racisme - steun de anti Zwarte Piet campagne! #ZPN

Sinds de oprichting van de Nederlandse Volks-Unie - in maart 1971 - tot en met de NVU demonstratie in Helmond van zaterdag 1 oktober 2011, zijn NVU demonstraties veelal met fel tegenprotest - van met name antifascisten - gepaard gegaan. Hoe anders is het sindsdien.
Op de NVU demonstratie erna - in het Gelderse gehucht De Steeg op zaterdag 31 maart 2012 - en de vijf daarop volgende manifestaties was er geen enkele sprake van (georganiseerd) tegenprotest.

Tot deze NVU demonstratie in Den Haag. Antifascisten van de Anti Fascistische Actie Den Haag blokkeerden tijdelijk de NVU demonstratieroute, door in de Parkstraat een spandoek met daarop de tekst “Den Haag Tegen Racisme” te ontvouwen en fakkels af te steken. Als gevolg van deze AFA actie kwam de NVU demonstratie enige minuten tot stilstand. De AFA Den Haag verspreidde een dag later een persbericht (16) waarin de antifascisten het belang benadrukken om in actie te blijven komen tegen het neonazistische gedachtegoed van de NVU.

Foto 10. Als de rook - van de fakkels van AFA Den Haag antifascisten - om je hoofd is verdwenen zie je van links naar rechts: in witte trui en zwarte baard de neonazi Glenn Schaap uit Amsterdam-Zuidoost, achter het politiepaardzadel de werkloze Arnhemmer Constant Kusters, achter het spandoek en met blonde haren de neonazi Rob van Welie, rechts daarnaast met lichtbruine schoenen en lichtblauwe spijkerbroek Ronald Mus - NVU landelijk kringencoördinator - uit Arnhem, met zwarte jas en zwarte Nationalistische Volks Beweging (NVB) pet is NVU partijsecretaris Peter van Egmond uit Haarlem, achter het eerste staande Mobiele Eenheid lid met lichtgrijze muts NVU kringleider Den Helder Robert Jan Koelewaard uit Purmerend, rechts daarnaast met zwart t-shirt en zwarte vlag de neonazi skinhead Mike Brand, eveneens woonachtig in Purmerend. Op de rug gezien met lichtbruine hoed en donkere rugtas de neonazi Michiel Bos, de NVU ombudsman.

Foto 11. Van links naar rechts Rick Pakvis voorzitter van de Germaanse Jeugd Nederland (GJN) woonachtig in het Zuid Hollandse dorp Monster. In het midden de racistische Haagse gabber die tijdens het demonstreren zijn hond aan het uitlaten is en rechts met wassenbeelden hoofd de neonazi Jan van Gaalen, vriend van Rick Pakvis en ook woonachtig in Monster. De vrouw op de achtergrond met veelkleurige sjaal is de extreemrechtse beroepsactiviste Simone Magretti die in het gezelschap van de neonazi Bieleveld en de beruchte rechtsextremist Ben van der Kooi naar deze demonstratie afreisde.

Foto 12. Een neonazi skinhead gekleed in en voorzien van de nodige extreemrechtse symboliek: zwart bomberjack, zwarte legerkisten met witte veters en een zwarte vlag met een ijzeren kruis en de tekst “Gott mit Uns”.

(16). Persbericht Anti Fascistische Aktie Den Haag: Antifascisten verstoren nazi demonstratie van NVU www.indymedia.nl/node/27498

Foto: 


Wie: 
Zwarte Piet is racisme - steun de anti Zwarte Piet campagne! #ZPN

Foto 13. In het witte t-shirt met afbeelding van de omstreden Mohammed cartoon, van de Deense tekenaar Kurt Westergaard, de extreemrechtse beroepsactivist Ben van der Kooi. De rechtsextremist die door een ongekende justitiële dwaling - in hoger beroep - vrijgesproken werd van het in de brandsteken van de Surinaamse Shaan-e-Islam moskee in Rotterdam. Van der Kooi de moslim hater die in de brand gestoken moskeeën bezoekt om ze met zijn videocamera op te nemen. De jongere broer van Ben van der Kooi, Florens van der Kooi is actieleider bij de ultranationalistische actiegroep Voorpost.

Foto 14. Ze bestaan begin 2015 helaas nog steeds: actieve extreemrechtse (Haagse) gabbers.
De rechtsextremist geheel rechts met zwarte Nike sportschoenen en zwarte spijkerbroek nam ook deel aan de demonstratie tegen strafkorting voor Volkert van der Graaf in Rotterdam op vrijdagavond 2 mei 2014 (17). Met een stel extreemrechtse vrienden - die bij de Nationale Sinterklaas intocht in Gouda werden gearresteerd – liep hij in deze anti Volkert demonstratie op enkele meters van de PVV’ers Fleur Agema (Tweede Kamerlid), Ronald Sorensen (Eerste Kamerlid) en Marcel de Graaff, lid van het Europees Parlement.

(17). Een fotoverslag van deze anti Volkert van der Graaf demonstratie - met op de tweede foto de bewuste extreemrechtse gabber in directe nabijheid van de PVV’ers Fleur Agema en Marcel de Graaff - staat hier: www.indymedia.nl/node/22702

Foto 15. Van links naar rechts: met Nederlandse vlag de neonazi Arthur Griffioen, rechts met zwarte parka en blonde haren neonazi Rob van Welie. Beiden zijn al jarenlang actief lid van de NVU maar bekleden (vooralsnog) geen formele posities binnen de NVU. Arthur Griffioen hield op zaterdag 7 juli 2012 een toespraak voor en tegen het “Polen hotel” in Boskoop (Zuid Holland) tijdens een NVU flyer actie.

Foto: 


Wie: 
Zwarte Piet is racisme - steun de anti Zwarte Piet campagne! #ZPN

Voor de tweede keer op rij was er een groep neonazi’s van de in het voorjaar van 2013 opgerichte neonazistische organisatie Autonome Nationalisten Vlaanderen (AVN) aanwezig bij een publieke Nederlandse Volks-Unie activiteit.

Sinds de eerste deelname van ANV neonazi’s aan een NVU activiteit - de NVU manifestatie van 20 september 2014 in Den Haag - zijn de banden tussen de ANV en NVU flink geïntensiveerd en geformaliseerd. De politieke partij de Nederlandse Volks-Unie deed op 10 januari 2015 (18) - bij monde van partijvoorzitter Constant Kusters - de aankondiging dat in samenwerking met de neonazistische beweging ANV twee NVU kringen (Vlaams Brabant en Oost Vlaanderen) in Vlaanderen waren opgezet. Ook werd de ambitie uitgesproken om aan Belgische verkiezingen deel te nemen; om het door het “softe en pro-zionistische” Vlaams Belang gecreëerde gat op de rechterflank te vullen (19).

Als politieke vertegenwoordigers van de NVU in Vlaanderen werden de ANV neonazi’s Yves De Wispeleir - kringleider Oost Vlaanderen - en Christian Berteryan, kringleider Vlaams Brabant gepresenteerd. Figuren zonder enige politieke ervaring maar wel bekend bij politie, justitie en inlichtingendiensten. Zo zat de gewelddadige neonazi Christian Berteryan een jarenlange gevangenis uit voor het plegen van een gewapende roofoverval en stichtte Yves De Wispeleir op maandag 14 juli 2014 brand in een flatgebouw in Dendermonde, België (20).

Naast deze demonstratie en voorgaande manifestatie hebben de NVU en de ANV-leden sinds september 2014 verschillende gezamenlijke activiteiten ontplooid. Hieronder een chronologische maar niet-limitatieve opsomming.

Op zondag 26 oktober 2014 reisde een groep van 15 NVU en ANV neonazi’s af naar de neonazistische Hooligans Gegen Salafisten (HoGeSa) demonstratie in Keulen, Duitsland. Bij deze, met ernstige ordeverstoring gepaard gaande, demonstratie zijn onder meer Mark Tilburgs-Schumans, Ben van der Kooi, Owen Koenekoop, Simone Magretti, Robert Jan Koelewaard en de Vlaamingen Ilya de Smet, Yves de Wispeleir en Christian Berteryan aanwezig.

Saillant detail is dat deze HoGeSa demonstratie mede georganiseerd is door de in Duitsland wonende Nederlandse rechtsextremist Edwin Wagensveld aka ‘Ed aus Holland’. En laat Edwin Wagensveld nu ook - samen met de joodse Raffie Chohan, leidster van de Dutch Defense League Nederland - de organisator zijn van de eerste PEGIDA Nederland demonstratie op zondag 11 oktober 2015 in Utrecht (21).

Op zaterdagavond 8 november 2014 vond er in café ’t Vat in Haaltert (Oost-Vlaanderen, België) een door de ANV georganiseerde neonazistische bijeenkomst plaats met het thema “Tegen de repressie van Europese Nationalisten en voor vrijheid van meningsuiting! Voor een Europa Der Volkeren en Vaderlanden!”. Voor de zestig aanwezigen waren er speeches van de Vlaamse ANV neonazi Tom Huylebroek, de Griekse neonazi Konstantinos Boviatsos van de Griekse politieke partij Gouden Dageraad en de met de NVU-partijkas goochelende NVU voorzitter Constant Kusters. Rob Verreijcken fractiemedewerker van de Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) Europarlementariër Udo Voigt gaf ook acte de présence.

Op zaterdagavond 31 januari 2015 organiseren de Autonome Nationalisten Vlaanderen een “Oekraïne debat” waarbij de voorzitter van de neonazistische politieke partij NVU Constant Kusters in debat gaat met de Vlaamse neonazi Kris Roman van Eurorus. Moderator bij dit debat is voormalig Vlaams Belang-politicus Rob Verreycken.

Op zaterdag 30 mei 2015 bezoeken ANV en ANV neonazi’s de “nazikroeg” van John Boy - we hebben allemaal een probleem met Christian Berteryan - Willemse en Patricia Visser in Ravenstein.

Begin juli 2015 komt er een einde aan het kringleiderschap Oost Vlaanderen door Yves De Wispeleir. De rechtbank in Dendermonde veroordeelt De Wispeleir tot drie jaar celstraf voor brandstichting in een flatgebouw in Dendermonde. Het vertrek van De Wispeleir - na zes maanden - is het begin van een reeks interne conflicten en een daarmee gepaard gaande leegloop bij de ANV. Volgens de Vlaamse antifascistische organisatie Anti-Fascistisch Front / Verzet zouden na De Wispeleir ook de neonazi’s Chantal Meerkens, Koen Sweeck, Ilya De Smet, Tom Huylebroeck, Kim Decrock en Allister Pieterse in de zomer van 2015 de Autonome Nationalisten Vlaanderen hebben verlaten (22).

Op zaterdagavond 29 augustus 2015 organiseerden de ANV en NVU een “Heel-Nederlands Congres” in café Den Bengel in Antwerpen, België. Op de avond voor de IJzerwake luisteren er maar liefst vijftien deelnemers naar toespraken van Christian Berteryan, Constant Kusters en gastspreker de Vlaams Belanger Andries Kockaert.

(18). Deze aankondiging volgde enkele uren nadat de NVU en ANV kopstukken Constant Kusters, Christian Berteryan, Wesley Hols, Ronald Mus, Rob van Welie, Yves de Wispeleir en Michiel Bos een krans hadden gelegd bij het graf van de zwarte weduwe Florrie Rost van Tonningen-Heubel in Rheden.

(19). Extreem-rechtse NVU breidt uit naar Vlaanderen.
http://nos.nl/artikel/2012757-extreem-rechtse-nvu-breidt-uit-naar-vlaand...

(20). Brandstichter Yves De Wispeleir krijgt drie jaar cel.
www.hln.be/regio/nieuws-uit-dendermonde/brandstichter-krijgt-drie-jaar-c...

(21). www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/2463/2015-08-05

(22). Christian Berteryan verliest vrienden.
http://aff.skynetblogs.be/archive/2015/09/26/fuck-you-bis-christian-bert...

Foto 16. Drietal Vlaamse neonazi’s van de Autonome Nationalisten Vlaanderen. Geheel links - met donkerrood bruine spijkerbroek - voormalig Vlaams Belang jongeren lid Kenzo van den Bosch.

Foto 17. Met maar liefst vijf zilverkleurige oorbellen in haar linkeroor de Autonome Nationalisten Vlaanderen neonazi Kim Decrock. De Vlaamse ANV neonazi die achter Decrock staat - met groene letter op zwarte capuchon - was op zaterdag 10 januari 2015 aanwezig bij de NVU en ANV kranslegging bij het graf van de zwarte weduwe Florrie Rost van Tonningen-Heubel in Rheden.

Foto 18. Een Autonome Nationalisten Vlaanderen neonazi met gezicht bedekkende kleding.

Foto: 


Wie: 
Zwarte Piet is racisme - steun de anti Zwarte Piet campagne! #ZPN

Ondanks een door de burgemeester uitgevaardigd verbod op het (mee)dragen van gezichtbedekkende kleding, racistische symboliek en wapens in deze demonstratie, lieten dienders van het omstreden politiekorps Haaglanden het wederom na om deze verboden te handhaven. Kleding, buttons, tatoeages en opnaaiers werden niet onderworpen aan een schouw en neonazi’s konden ongestoord met leren gevechtshandschoenen, metalen buizen als vlaggenmast en met kleding bedekte gezichten de demonstratieroute aflopen. En de racistische speeches en leuzen en die geroepen werden? Ook daar had de politie geen oren naar!

Politie Haaglanden? De beste vriend van extreemrechts!

Foto 19. De Vlaamse neonazi Allister Pieterse, met gevechtshandschoenen en metalen buis als vlaggenmast, van de Autonome Nationalisten Vlaanderen.

Foto 20. Het faciliteren van extreemrechtse manifestaties en demonstraties door - een nagenoeg autochtoon - politiekorps Haaglanden kent blijkbaar geen ethische, morele en beroepsmatige grenzen. Zo vonden vier leden van de bereden politie Haagland het prima om met een vrouwelijke neonazi van de Autonome Nationalisten Vlaanderen op de foto te gaan. Een andere politieagent was zo behulpzaam om van het geheel een foto voor de neonazi te maken. Dit schandalige voorval is te zien op dit YouTube filmpje vanaf 6.53: www.youtube.com/watch?v=-sAtM8fAu1M

Foto 21. Voormalig activist van de Belgische politieke partij het Vlaams Blok, Christian Berteryan, en twee Vlaamse ANV neonazi’s die met gevechtshandschoenen de demonstratieroute afliepen.

Foto: 


Wie: 
Zwarte Piet is racisme - steun de anti Zwarte Piet campagne! #ZPN

Het samenwerken tussen, en uit elkaar gaan van, Nederlandse en Vlaamse rechtsextremisten is niet nieuw. Dit gebeurde in de afgelopen decennia al eerder op politiek, organisatorisch en terroristisch niveau. Bij de ultranationalistische organisatie Voorpost, die streeft naar hereniging van Vlaanderen en Nederland (Dietsland), is de samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse rechtsextremisten zelfs structureel.

Zo liepen er bij de ProPatria demonstratie in Den Haag Vlaamse rechtsextremisten mee die gelieerd zijn aan Identitair Verzet Vlaanderen (23). In 2010 en 2011 verschaften Vlaamse neonazi’s van de terreurorganisatie Bloed, Bodem, Eer en Trouw (BBET) illegale vuurwapens en munitie aan leden van de Noord-Hollandse neonazistische organisatie Ulfhednar. De neonazi’s Rory de Koning, Jeroen van den Berg, Thomas Boutens en Arnoud Kuipers werden hiervoor door de Alkmaarse rechtbank veroordeeld (24).

Al eerder doken er Vlaamse neonazi’s op bij een NVU aangelegenheid. Vlaamse leden van het internationale extreemrechtse terreurnetwerk Blood and Honour demonstreerden op zaterdag 30 september 2006 samen met de NVU voor “Doodstraf voor kinderverkrachters en moordende pedofielen!” in Arnhem.

(23). Een fotoverslag van de Pro Patria anti Islam demonstratie van 10 augustus 2014 in Den Haag met op de foto’s 14 en 15 staan Vlaamse rechtsextremisten afgebeeld. www.indymedia.nl/node/24274

(24). Leden Ulfhednar voor rechter voor wapenbezit. www.eenvandaag.nl/criminaliteit/46601/leden_ulfhednar_voor_rechter_voor_...

Foto 22. Nog een neonazi met gezichtbedekkende kleding. Ditmaal een Vlaamse ANV neonazi.

Foto 23. Van links naar rechts: met bril de Vlaming Bart Permentier, met hand voor zijn oog de Nederlandse neonazi Frans Vogels en rechts, het witte NVU spandoek vasthoudend, de Vlaming Tom Huylebroeck. De Vlaming Bart Permentier was ook als toeschouwer aanwezig bij de NVU manifestatie van zaterdag 20 september 2014 in Den Haag, waar hij onder andere sprak met de Nederlandse Blood & Honour neonazi’s Tom van Hoek en Willem van Dijk.

Foto 24. Links met zwarte capuchon en vergeelde tanden de ANV neonazi Dolfke Martinio en rechts met sigaret de brandstichter Yves de Wispeleir.

Foto: 


Wie: 
Zwarte Piet is racisme - steun de anti Zwarte Piet campagne! #ZPN

De neonazistische politieke partij de Nederlandse Volks-Unie (NVU) probeert haar misdadige nationaal-socialistische denkbeelden op verschillende manieren aan de man te brengen. Naast het organiseren van demonstraties en manifestaties verspreiden de neonazi’s flyers in wijken waar raciale spanningen, plannen voor de bouw van een moskee of asielzoekerscentra zijn en op het internet zijn de neonazi’s actief met een website, Facebook pagina en Twitter account.

Sinds 17 augustus 2013 maken de NVU neonazi’s bovendien gebruik van de mogelijkheid om gratis nationaalsocialistische propagandafilmpjes op het internet te uploaden via YouTube.com. Dit gebeurt onder de noemer “NVU journaals”: één tot acht minuten durende, voorbereide, vraag en antwoord sessies tussen een NVU (kader)lid en een niet in beeld verschijnende vragensteller.

In de eerste vijftien van, tot op dit moment, 30 NVU journaals was het partijvoorzitter Kusters die de zelfbedachte vragen ook helemaal zelf beantwoordde. De ene keer vanaf de bank in zijn Arnhemse woning, de andere keer in een park of weide en weer een andere keer langs een doorgaande weg. Vanaf 23 februari 2015 figureren er ook “gewone” NVU leden in de NVU journaals.

De eerste - op 23 februari 2015 - was de extreemrechtse beroepsactivist Ben van der Kooi uit Den Haag. Dat Van der Kooi nog bij de NVU wil rondlopen en zijn tijd verdoet met het beantwoorden van vijf ingestudeerde NVU journaal vragen is verrassend. In het verleden heeft Constant Kusters de werkloze Ben van der Kooi er op de NVU website van beschuldigd informant te zijn voor de Politionele inlichtingendienst (PID).

Op 7 maart 2015 was het NVU journaal debuut van neonazi skinhead JohnBoy Willemse uit Ravenstein (Noord Brabant). Een racistische agressieveling die in 2001 opzettelijk een Somalisch gezin met zijn auto aanreed omdat deze volgens Willemse ‘de verkeerde huidskleur’ hebben. In maart 2015 kwam NVU lid JohnBoy Willemse wederom in opspraak. In de Gemeenteraad van Oss vroeg de SP fractie om opheldering over het vermeende uitbaten van een “nazikroeg” in de sociale huurwoning van Willemse en zijn eveneens neonazistische vriendin Patricia Visser in Ravenstein.

Geheel in lijn met de grondbeginselen van de NVU, in 1971 opgericht met eerherstel voor oorlogsmisdadigers uit het nazitijdperk als oogmerk, verscheen er een Tweede Wereldoorlog misdadigster en NVU lid, in het NVU journaal van 11 maart 2015. De oorlogsmisdadigster Cense was voor en tijdens WO II actief lid van de Nationale Jeugdstorm (NJS), een fascistische jongerenorganisatie gelieerd aan de fascistische Nationaal Socialistische Beweging (NSB). In dit bewuste NVU journaal verklaart landverraadster Cense expliciet nog steeds achter het nationaal socialistische gedachtengoed van Adolf Hitler te staan.

De neonazistische pedofiel Michel Boerboom, penningmeester bij de NVU, komt in het op 1 april 2015 geuploade NVU journaal aan het woord. De neonazi die als volwassen dertiger in 2008 en 2009 een relatie had met een destijds 16-jarig kind. De vertrouweling van Kusters verklaart in dit NVU journaal dat hij van zijn NVU lidmaatschap geen problemen ondervindt in zijn werk als beveiliger. Pedofiele neonazi’s die klaarblijkelijk een verklaring omtrent het gedrag (vog) van geen bezwaar ontvangen voor een baan in de beveiligingsbranche. Hoe onwenselijk is dit!

Geheel tegen alle antifascistische regels in, communiceren wij wel direct met het extreemrechtse tuig. We hebben zelfs vijf vragen voorbereid voor de Arnhemse neonazi Constant Kusters; te beantwoorden in het eerstvolgende NVU journaal.  

Vraag 1. Constant: sinds je het NVU voorzitterschap van de neonazi Joop Glimmerveen, met het nodige geruzie, hebt overgenomen in 2001 is er tot twee keer toe een autobiografie van je verschenen, respectievelijk in 2005 en de geupdate versie ervan in 2014. Er is echter nog nooit een boek over de NVU zelf verschenen. Constant vindt jij jezelf groter dan de partij?

Vraag 2. In 2003 verleende je je medewerking aan het TROS tv-programma “Catherine gaat verder” van de Joodse tv-presentatrice Catherine Keyl (25) en in mei 2015 had je “no problem” met een interview van de Joodse journaliste van Russia Today Paula Slier in je Arnhemse woning (26). Constant is het samenwerken met Joodse journalisten integraal onderdeel van de NVU ‘consensuspolitiek’?

Vraag 3. Eind 2012, begin 2013 heb je aan verschillende NVU (kader)leden gemeld dat de Purmerendse neonazi’s Mike Brand en Robert Jan Koelewaard uit de partij zouden worden gezet. Dit omdat je beide neonazi skinheads niet “representatief” voor de NVU zou vinden. Tot op dag van vandaag zijn beide boneheads echter nog steeds lid van de NVU. Robert Jan Koelewaard was zelfs NVU lijsttrekker in Purmerend bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Constant hoe kan dit?

Vraag 4. Met enige regelmaat nemen antifascisten het initiatief om rechtsextremisten, neonazi’s en fascisten telefonisch te benaderen met het advies om uit het rechts-radicale wereldje te stappen en het verzoek informatie over de extreemrechtse scene met hen te delen. Constant jij weet dat dit ook bij NVU leden gebeurt maar hebt het hier nooit over, waarom niet?

Vraag 5. Op 20 april - Adolf Hilters geboortedag - 2009 beloofde je eeuwige trouw aan Priscilla van Limbeek. De vrouw die je drie kinderen schonk (Gudrun Germania, Sigrun Brunhilde en Thorsten Rune Nordland) en de kostwinner is van jouw gezin. De belofte van eeuwige trouw aan deze bijzondere vrouw kwam je ook al niet na: al geruime tijd hou je er een buitenechtelijke relatie op na met een vrouw uit je wijk. Constant wat beweegt jou om je hardwerkende vrouw zo te bedonderen?

Constant mogen wij jou alvast hartelijk danken voor het beantwoorden van deze vijf vragen in het eerstkomende NVU journaal?

(25). Catherine Keyl gaat verder aflevering 5: Catherine Keyl op stap met extreemrechts. www.youtube.com/watch?v=96w5A2TBCLk

(26). Paula Slier’s documentary about her family and the Holocaust premieres.
Constant Kusters vanaf 7.25. www.rt.com/news/260493-rt-documentary-holocaust-slier/

Foto 25. Rechts met zwarte capuchon met daarop het opschrift “Good night left side” de Vlaamse neonazi Ilya – “de eerste die mij aanraakt van die flikkers die sla ik 6 meter de grond in samen met al zijn geitenneuker vriendjes” - de Smet van de Autonome Nationalisten Vlaanderen. Antwerpenaar De Smet was met een zevental andere ANV neonazi’s ook aanwezig bij de NVU manifestatie in Den Haag op zaterdagmiddag 20 september 2014.

Foto 26. De neonazi skinhead met bomberjack voorzien van Nederlandse vlag is een vriend van neonazi Wesley Hols, secretaris van de Germaanse Jeugd Nederland (GJN) de jeugdbeweging van de Nederlandse Volks-Unie (NVU).

Foto 27. Met enorme grijze sjaal de Vlaamse neonazi Kenzo van den Bosch, actief binnen de neonazistische organisatie Autonome Nationalisten Vlaanderen, de Vlaamse zusterorganisatie van de Nederlandse politieke partij de Nederlandse Volks-Unie.

Foto: 


Wie: 
Zwarte Piet is racisme - steun de anti Zwarte Piet campagne! #ZPN

De NVU heeft een nieuwe demonstratie aangekondigd met nogmaals hetzelfde anti Islam thema - 100% anti ISIS, tegen moslim-extremisme, baas in eigen land! - voor zaterdag 10 oktober 2015 in het centrum van Gouda. Deelname van meer dan tien Vlaamse neonazi’s van de Autonome Nationalisten Vlaanderen ligt niet in de lijn der verwachtingen omdat de ANV door een interne machtsstrijd - in augustus en september 2015 - verder is gemarginaliseerd.

Deelname van andere Nederlandse extreemrechtse organisaties aan deze en volgende NVU demonstratie(s) is onwaarschijnlijk zolang Kusters nog partijleider is. De PEGIDA Nederland demonstratie een dag later in Utrecht zal de NVU deelnemersaantallen niet positief beïnvloeden. Het is voor Kusters dan ook te hopen dat de door hem aangekondigde rechtsextremisten uit Wallonië en Duitsland wel naar deze NVU en ANV demonstratie komen.

Op zondagmiddag 11 oktober 2015 organiseert de anti Islam organisatie de Dutch Defense League samen met de extreemrechtse organisatie Identitair Verzet en de in Duitsland woonachtige Nederlandse rechtsextremist Edwin Wagensveld een anti Islam demonstratie onder de naam: Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes - hetgeen zoveel zou betekenen als 'Patriotten tegen de islamisering van het Avondland' - Nederland (PEGIDA Nederland) (27).

In het centrum van Utrecht zal deze PEGIDA mars met het thema “De stem van het volk. Nederlandse normen en waarden behouden” gehouden worden. Aangekondigde sprekers zijn; oprichter van de English Defence League en Luton Town Football Club hooligan de Brit Stephen Yaxley-Lennon aka Tommy Robinson aka Andrew McMaster aka Paul Harris, leidster van de Dutch Defense League de Joodse Raffie Chohan, wapenhandelaar en rechtsextremist Edwin Wagensveld tevens mede-organisator van de met rellen gepaard gaande Hooligans Gegen Salafisten (HoGeSa) demonstratie (26-10-2014) in Keulen, Duitsland en mede-oprichter van PEGIDA de Duitser Lutz Bachmann. De laatste is door het Duitse openbaar ministerie aangeklaagd voor het aanzetten tot haat op social media en tijdens PEGIDA manifestaties (28).

De socialistische organisatie de Internationale Socialisten (IS) heeft aangekondigd op deze bewuste zondag, vanaf 13.00 uur, een tegendemonstratie op het Janskerkhof te organiseren (29). Kom ook!

(27). Pegida Nederland, bezorgde burgers?
http://kafka.antenna.nl/pegida-nederland-bezorgde-burgers/

(28). Pegida founder faces hate speech charges.
www.thelocal.de/20151002/pegida-founder-faces-incitement-to-hatred-charge

(29). Internationale Socialisten Stop Pegida! Vluchtelingen en moslims welkom! event. www.facebook.com/events/891750114193344/

Foto 28. Met de niet-erkende Vlaamse (strijd)vlag om zijn schouders gedrapeerd de Vlaamse neonazi, koppelbaas, brandstichter en voormalig NVU kringleider Oost Vlaanderen Yves de Wispeleir.

Foto 29. Met grijze muts met Prinsenvlag opnaaier de neonazi Robert Jan Koelewaard, NVU kringleider Den Helder. Het leven van heavy metal fan Koelewaard wordt de laatste jaren gekenmerkt door tegenslagen: werkloosheid, arrestaties en rechtszaken (30) , financiële problemen en begin augustus 2015 de uitvaart van zijn Purmerendse neonazi vriend Aryan van Arkel. Het NVU lid Van Arkel overleed op 39-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ongezonde levensstijl.

(30). Aangifte tegen lijsttrekker NVU Purmerend na Hitlergroet www.rtvnh.nl/nieuws/134133/aangifte-tegen-lijsttrekker-nvu-purmerend-na-...

Foto 30. De Purmerendse neonazi Mike Brand kon in Den Haag straffeloos openlijk demonstreren met zijn neonazistische nektatoeages: Waffen-SS Totenkopf en het symbool van de Sturm Abteilung (op deze foto niet zichtbaar). Ook voor deze opvallende nationaal-socialistische uitingen had het politiekorps Haaglanden geen oog. Het leven van het voormalig geroyeerde NVU lid Brand kenmerkt zich door allerhande financiële, psychische en maatschappelijke problemen. Gelukkig voor de ouders van Mike hebben ze nog een andere zoon die wel gezellig is en die je hier in actie kunt zien: www.at5.nl/artikelen/142499/video-hazes-imitator-ik-heb-altijd-geleefd-a...

Alle 30 foto’s zijn vrij van auteursrechten – all 30 pictures are copyright-free – keines der 30 Bilder ist urheberrechtlich geschützt.

@jan_salden, @robertpbas, @PaulaSlier_RT, @nat_ombudsman, @catherinekeyl, @DutchDL, @NedDagbl, @afadenhaag, @destandaard, @Tomas_Kok, @FocusWTV, @N1EUWS, @SLdeLange, @AFF_Verzet, @VerweyJonkerIns, @alexanderbakker, @ZwartePietNiet, @geertwilderspvv, @regio15, @usembthehague, @annefrankhouse, @Doorbraakeu, @MiloSchoenmaker, @PolGouda, @Esther_Voet, @eenvandaag, @JanvBenthem, @NCTV_NL, @SterkNikki, @RavageWebzine, @Kafkanet, @AVROTROS, @Jauerd, @Art1NL, @mrooduijn, @Nieuwsblad_be, @hopenothate, @COAnl, @rtvutrecht, @nufoto, @PolitieMeppel, @decorrespondent, @Leesalert, @HLN_BE, @NU_utrecht, @V_Branche, @ViceNL, @IamNikonNL, @dichtbij, @TPOnl, @PascalBeukers

#antifa, #StopPegida, #NVU, #InternationaleSocialisten, #Alerta, #BBET, #DenHaag, #buitenhof, #IDverzet, #Voorpost, #indymedia, #VlaamsBelang, #KOZP, #extreemrechts, #ProPatria, #Gouda, #azc, #NDnl, #lonewolf, #Antifa, #vettax, #NeoNazi, #PVV, #nosjournaal, #AFA, #racisme, #zwartepiet, #ACAB, #demonstratie, #Wilders, #manifestatie, #discriminatie, #IJzerwake, #Utrecht, #EDL, #Skrewdriver, #Meppel, #AFVN, #pegida, #tegendemonstratie, #Blood&Honour, #antifascisten, #ZPN, #FarRight, #nieuws, #LaatZeNietLopen #LZNL, #AntiIslam, #nationalisme, #TeamJesus

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech