arrestees of singel 412 come to the molli.

Nieuws, gepost door: nn op 21/10/2015 10:07:35

Wanneer: 21/10/2015 - 19:56

the molli is waiting with open arms for the arrestees of singel 412.

come and drink a beer and hang out if you feel like it.Wie: 
nn

Amsterdam?Wie: 
nn

Herhaling

Tegenpool

door Hans Vermaak

Amsterdam - Het meest opzienbarende aan de kraakactie van dinsdagavond was de snelheid waarmee de politie ingreep. Kan me niet herinneren dat dit eerder gebeurde. Vaak werd er na een kraak ook na het verbod van 1 oktober 2010 gewezen op het 'huisrecht' dat de inpikkers van een pand zouden hebben. Of: 'We ontruimen niet voor leegstand'. Daar was dit keer geen sprake van. Anderhalf uur nadat het monument aan het Singel was gekraakt, was de boel al ontruimd en een man of veertig aangehouden en afgevoerd. Na een nachtje cel mochten ze gisteren weer naar huis.

Komt vast weer de vraag of de schade verhaald kan worden. Daar is het afgelopen jaar meerdere keren over gediscussieerd tussen de gemeenteraad en de burgemeester. Gemeenteraad is een iets te groot woord, het gaat voornamelijk om Marijke Shahsavari-Jansen (CDA) en Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD). De vermoeidheid over het onderwerp klinkt door in de beantwoording van hun vragen: Zoals eerder geantwoord kunnen de kosten voor een ontruiming niet worden verhaald op krakers. Het optreden van de politie is een publieke taak waarvan de kosten niet kunnen worden doorberekend aan krakers, ook niet aan andere mensen die de wet overtreden.

De vraag Is het college bereid de eigenaren te ondersteunen in het verhalen van de kosten op de krakers? Zo nee, waarom niet? , is ook al een herhaling van zetten: Als het raadslid hier bedoelt de kosten als het gevolg van schade verwijs ik naar de beantwoording raadsvragen die gesteld zijn op 26 mei 2015. Geantwoord werd toen dat de overheid een eigenaar ondersteuning kan bieden in het vinden van de juiste weg rondom het opstarten van een civielrechtelijke procedure als de eigenaar daar om vraagt. Eigenaren van een pand krijgen ook altijd de mogelijkheid aangifte te doen van vernieling(en). Een eigenaar kan ook via het strafrecht proberen de schade te verhalen. Een eigenaar voegt zich dan in het strafproces van het OM.

Hou er nu eens over op, VVD- en CDA-dames.

hvermaak@telegraaf.nl

Telegraaf . . . . . 22-10-2015Wie: 
nn

Vraag maar eens in straat interview hoe er over kraken vandaag word gedacht namelijk voordringen en diefstal voor en door een klein klekje randfiguren die graag hun gang gaan zonder verantwoording af te leggen aan wie dan ook.
Het gaat niet alleen om VVD of CDA.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech