Samen reizen naar de Refugees Welcome demonstratie in Den Haag

Nieuws, gepost door: AFA Nederland op 30/10/2015 10:09:53

Wanneer: 30/10/2015 - 10:02

Aanstaande zondag zal de landelijke Refugees Welcome demonstratie plaatsvinden in Den Haag. Vanuit meerdere steden wordt er inmiddels opgeroepen om samen te reizen naar de demonstratie. Hieronder volgt een overzicht. Samen reizen is gezelliger, veiliger en goedkoper: de NS heeft namelijk groepskorting, zie hier voor meer informatie: https://www.ns.nl/producten/losse-kaartjes/p/ns-groepsretour


-Amsterdam
Vanuit Amsterdam gaat er een bus naar de demonstratie. De aanmeldingen gaan erg snel maar er zijn nog een aantal plaatsen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar busaanmelding@gmx.com. Een retourtje met de bus kost maar 6 euro.
Zie voor meer informatie hier: http://wp.me/p2FAoX-mh

-Arnhem / Wageningen / Veendendaal
AFA Arnhem roept op om samen te reizen met de trein. Ze verzamelen om 12:45 in de stationshal van Arnhem CS, en we nemen om 1 uur de trein richting Utrecht. Ze maken een stop op Ede-Wageningen om 13:11, Veenendaal De Klomp om 13:16.
Meer informatie hier: https://www.facebook.com/events/191874244480287/

-Tilburg / Eindhoven
AFA Tilburg en AFA Eindhoven roepen gezamenlijk op om met de trein te reizen. Ze verzamelen rond 13.00 uur bij de ingang van Centraal Station Tilburg. Ze nemen de trein van 13.25 uur.
Meer informatie hier: https://www.facebook.com/events/823701361081323/

-Utrecht
Utrecht voor Iedereen roept op om samen te reizen met de trein. Ze verzamelen vanaf 14:00 uur op Utrecht CS ter hoogte van de trappen naar spoor 8, en pakken de trein van 14:29.
Meer informatie hier: https://www.facebook.com/events/492382457602481/

Migratie is van alle tijden. Ook nu zijn er mensen op de vlucht voor oorlog, armoede en politieke onderdrukking. Deze omstandigheden worden voor een groot deel veroorzaakt door de buitenlandse politiek van Westerse landen. Maar in plaats van dat vluchtelingen in Nederland welkom worden geheten, word er een rechtse hetze tegen hen gevoerd. Aangewakkerd door rechtse politieke partijen worden er onder andere asielzoekerscentra en toekomstige opvangplekken voor vluchtelingen beklad met racistische teksten en symbolen. Ook vinden er op meerdere plekken in het land demonstraties tegen vluchtelingen plaats.

Wij vinden dat we solidair moeten zijn met vluchtelingen en dat er een einde moet komen aan de rechtse hetze die gebaseerd is op angst en leugens. Zo word er o.a. gesteld dat vluchtelingen sociale woningen innemen terwijl het juist de rechtse politici zijn die ervoor zorgen dat er geen sociale woning meer worden gebouwd. In tijden van toenemend racisme is het belangrijk een sterke antiracistische beweging te bouwen.

Daarom roepen wij op tot een brede demonstratie om onze solidariteit met vluchtelingen te uiten en een vuist te maken tegen racisme en uitsluiting. Kom dus allemaal op 1 november naar Den Haag om 15:00 uur voor het Centraal Station en demonstreer mee!

Refugees welcome! Stop de rechtse hetze!

http://www.afanederland.org


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech