Belangrijke update Stop Pegidain Utrecht!

Nieuws, gepost door: Laat Ze Niet Lopen op 06/11/2015 11:11:17

Wanneer: 06/11/2015 - 12:47

De burgemeester van Utrecht heeft de mars van Pegida, aanstaande zondag, in het Centrum verboden. Pegida mag alleen stilstaand manifesteren op het Hogelandsepark.


Pegida zegt zich hier niet bij neer te leggen, en heeft aangekondigd om om 13:00 op het Neude te gaan verzamelen, om vervolgens naar het Hogelandsepark te gaan lopen. Als tweede optie noemen zij dat ze vanaf de University College Utrecht aan de Prins Hendrikstraat gaan lopen naar het Hogelandsepark. De burgemeester van Utrecht heeft tegen de media gezegd dat de gemeente dit niet gaat accepteren, en dat zij Pegida met bussen wil vervoeren naar het Hogelandsepark.

Waar Pegida ook gaat verzamelen, en waar zij ook gaan demonstreren, de tegenacties van Laat Ze Niet Lopen zullen gewoon doorgang vinden. Verschillende rechts-extremistische groepen, waaronder Identitair Verzet en het Vlaams-Nederlandse Voorpost geven aan naar Utrecht te komen. Ook worden er Duitse rechts-extremisten verwacht. Omdat op het laatste moment pas duidelijk zal worden waar Pegida zich gaat verzamelen is het heel belangrijk de infostructuur goed in de gaten te houden. Wij roepen dan ook nog steeds op je tegen het racistische propaganda-protest van Pegida te verzetten. Zorg dat je ruim op tijd, dus vóór 13:00 in Utrecht bent en overstem de racisten met lawaai, of laat op een andere manier zien dat Pegida niet welkom is in Utrecht.

Pegida kondigt ook voor Zaterdag demonstratie aan in Utrecht

Pegida heeft ook voor aanstaande zaterdag een demonstratie aangemeld in Utrecht. Deze demonstratie is inmiddels verboden door de burgemeester van Utrecht. Mocht Pegida toch de straat op gaan, dan staat de Arrestantengroep en een advocaat paraat voor mensen die hier tegen in actie willen komen. Ook zullen er via de Laat Ze Niet Lopen twitter-updates worden verschaft. Zie voor het telefoonnummer van de AG en welke advocaat er paraat staat hier onder.

Infostructuur – Infopunt, Twitter, infolijn en website

Op zondag zal er vanaf 10:00 een infopunt open zijn in het ACU (Voorstraat 71). Daar wordt de laatste informatie verstrekt, liggen kaartjes van de omgeving en een flyer met juridische info.
Verder zullen wij de gehele dag het protest monitoren en info verschaffen. Denk hierbij aan locaties van rechts-extremisten, eventuele arrestaties en politiebewegingen. Via een infolijn, via Twitter en via een tijdslijn op www.laatzenietlopen.nl houden we je up-to-date.
De infolijn is te bereiken via 06 26 68 86 41. Heb je zondag belangrijke informatie over Pegida, politie-optreden, etc, sms/bel dit dan door naar de infolijn, en bel als je zelf informatie nodig hebt.

Ook houden wij de ontwikkelingen bij op Twitter (www.twitter.com/laatzenietlopen). Twitter je zelf ook? Gebruik die dag dan hashtag #LZNL in al je berichten. De volledige infostructuur is vanaf 10:00 in de lucht.

Actiekaart

Er is een actiekaart van de omgeving beschikbaar bij het infopunt in het ACU. Je kunt de kaart natuurlijk ook zelf alvast printen als je niet meer langs het infopunt komt. De kaart verschijnt later online.

Arrestantengroep en advocaat

Wij gaan er niet van uit, maar het kan bij een protestactie altijd gebeuren dat er mensen worden gearresteerd. Daarom staat er gedurende de dag een arrestantengroep (AG) en een advocaat (mr. Willem JEBBINK van Jebbink & Soeteman advocaten) paraat om alle deelnemers juridisch te ondersteunen in geval van arrestaties. De arrestantengroep is de gehele dag bereikbaar op 06 33 85 19 39. Meer informatie vind je bij het infopunt in het ACU. Hier kan je ook een flyer krijgen met de belangrijkste info voor als je gearresteerd wordt. Bel de AG ook als je iemand opgepakt ziet worden. Mocht je zelf de pineut zijn, verklaar niets tegen de politie en betaal geen boetes/pintransacties! Neem als je weer vrij komt (eind van de dag) direct contact op met de AG. Wordt je onverhoopt langer vastgehouden en wil je met een advocaat praten, vraag dan naar onze advocaat, dat is Willem Jebbink.

Recht op tegenprotest

Ja, jij hebt het recht om je stem te laten horen tegen de extreem-rechtse demonstratie. Vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht zijn namelijk universele rechten van de mens. Laat je echter niet afschrikken en ga slim om met de aanwezig politie. Stuurt de politie je weg, probeer dan op een andere manier bij het protest te komen.

Tot slot

Het valt niet te tolereren dat een bende racisten in Utrecht de boel komt opstoken. Dus kom in protest, maak er een mooie strijdbare dag van! Vergeet je herriemakers niet (en neem wat te drinken mee om de keel te smeren). Samen proberen we de ruimte voor de racisten van Pegida zo klein als mogelijk te maken. Succes!

http://www.laatzenietlopen.nlWie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

Beware cellular MITM attacks: https://secupwn.github.io/Android-IMSI-Catcher-Detector/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech