Laat Ze Niet Lopen - Blokkeer Pegida Rotterdam

Nieuws, gepost door: LaatZeNietLopen op 17/11/2015 11:08:29

Wanneer: 17/11/2015 - 21:22

STOP PEGIDA IN ROTTERDAM
29 november 14:00
Pim Fortuynplaats


Op zondag 29 november wil het extreem-rechtse Pegida, afkomstig uit Duitsland, gaan demonstreren in Rotterdam om zo hun racistische gedachtegoed te verspreiden. 'Laat Ze Niet Lopen' roept op je te verzetten tegen deze extreem-rechtse demonstratie. Kom om 14:00 uur naar de Pim Fortuynplaats in Rotterdam waar Pegida hun demonstratie wil beginnen en laat je horen tegen de racisten van Pegida! Laat Ze Niet Lopen!

Pegida is een Duitse extreem-rechtse beweging die zich voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar schijn bedriegt, op eerdere Pegida demonstraties in Utrecht brachten Pegida aanhangers de Hitlergroet en vielen ze anti-racisme activisten en omstanders aan. Ook bleek de demonstratie grotendeels te bestaan uit rechtsextremisten uit Duitsland, Vlaanderen en Polen. Het groepje Nederlandse Pegida demonstranten bestond bijna geheel uit bekende neo-nazi's. Pegida zegt geweldloos te zijn maar creëert wel de ruimte aan gewelddadige racisten en neo-nazi's om bijeen te komen en mensen aan te vallen. Pegida geberuikt de aanslagen als die in Parijs om hun eigen agenda van haat door te drijven. Na de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs moeten we juist samen komen en niet uit een gedreven worden door angst en haat. Juist in een stad als Rotterdam, die zo heeft geleden onder de nazi's, moeten we samen sterk staan en het Duitse Pegida weren uit Rotterdam.

LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida op 29 november aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

Vrijheid van meningsuiting
Door het recht op vrijheid van meningsuiting te misbruiken, creëren de rechts-extremisten een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie. Die vrijheid is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar zij demonstreren.

Protest!
Bij de eerdere demonstratie van Pegida kwamen honderden mensen de straat op om hun woede over de racistische optocht door hun straten te uiten. Soms worden deze extremisten als marginaal weggezet. Extreem-rechts blijft alleen marginaal door massaal tegengeluid te bieden en hen te overstemmen, een weerwoord te geven en een tegengeluid te laten horen. Negeren is geen optie.

Pegida wil om 14:00 verzamelen de Pim Fortuynplaats in Rotterdam, om daarna een demonstratie te lopen door het centrum. Kom dus allemaal om 14:00 naar de Pim Fortuynplaats (Korte Hoogstraat) om de ruimte voor racisme en islamofobie zo klein mogelijk te maken of zoek een plek langs de route. Geen ruimte voor extreem-rechts!

Omdat ervaring leert dat de locatie van de Pegida demonstratie op het laatste moment nog kan veranderen is het verstandig om www.laatzenietlopen.nl in de gaten te houden. Ook kan je 'Laat Ze Niet Lopen' volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

Kom 29 november in actie en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen!

Links:
LZNL Website: http://laatzenietlopen.nl/
LZNL Facebook: https://www.facebook.com/laatzenietlopen.nl/?fref=ts
LZNL Event: https://www.facebook.com/events/1491438667827325/

Tags: pegida; laatzenietlopen


Wie: 
nn

Update

Naar aanleiding van de geschiedenis van de Pegida demonstraties in Utrecht heeft de Gemeente Rotterdam besloten dat Pegida geen demonstratieve optocht door de binnenstad mag lopen. In Utrecht werd door Pegida demonstranten meermaals de confrontatie met tegendemonstranten en de politie gezocht. Politie Utrecht heeft meerdere Pegida demonstranten aangehouden voor geweldplegingen. Naar aanleiding van het beschreven verloop van de Pegida demonstraties in Utrecht, heeft de Gemeente Rotterdam besloten dat Pegida alleen op een vaste lokatie bijeen mag komen voor haar protest.

Links:
RTV Rijnmond: http://www.rijnmond.nl/nieuws/17-11-2015/gemeente-geen-pegida-mars-door-...
NOS: http://nos.nl/artikel/2069714-pegida-mag-geen-mars-houden-door-rotterdam...Wie: 
ouwesiem

Oproep voor verzet tegen demonstratie

door Adrianne de Koning

Rotterdam - Tegenstanders zoeken volgende week zondag de confrontatie met 'de racisten van Pegida'. De Anti Fascistische Actie roept op in verzet te komen tegen de demonstratie in het Rotterdamse centrum.

,,Juist in een stad als Rotterdam, die zo heeft geleden onder de nazi's, moeten we samen sterk staan en het Duitse Pegida weren uit Rotterdam,'' staat op de website 'Laat ze niet lopen' van de Anti Fascistische Actie (AFA). ,,Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie,'' is de oproep. ,,Pegida gebruikt de aanslagen als die in Parijs om zijn eigen agenda van haat door te drijven.''

In Utrecht liepen demonstraties van Pegida uit de hand omdat de linkse activisten de confrontatie zochten met de rechts-radicalen. De politie arresteerde mensen. Ook in Rotterdam wil de Anti Fascistische Actie de confrontatie aangaan. Tegenstanders van Pegida worden opgeroepen op 29 november naar de Pim Fortuynplaats te komen, waar de anti-islambeweging wil demonstreren. Het doel is het saboteren van de demonstratie en de protestmars tegen het Nederlandse asielbeleid, de veronderstelde islamisering en voor behoud van Zwarte Piet.

Van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb mogen de Pegida-actievoerders geen mars houden, zoals dit ook niet mocht in Utrecht. Een protestmars zou te moeilijk in goede banen te leiden zijn, waardoor de openbare orde in gevaar zou komen. Pegida mag wel gebruikmaken van zijn recht op demonstratie, maar het is de vraag of dit bij het beeld van Pim Fortuyn gebeurt. ,,Zij kunnen niet zelf een plek aanwijzen,'' stelt de gemeente. ,,We gaan hierover in gesprek met de initiatiefnemers.''

In Utrecht mocht Pegida niet in het centrum verzamelen, waarna demonstranten hier vervolgens eerst koffie gingen drinken, wat spanningen veroorzaakte.

Aankondigingen van officiële tegendemonstraties heeft de gemeente nog niet binnen. Deze werden in het verleden toegestaan, maar altijd op een grote afstand om confrontaties te voorkomen. De Internationale Socialisten organiseerden in Utrecht wel een tegendemonstratie, maar de Rotterdamse afdeling is hier naar eigen zeggen te klein voor.

AD/Rotterdams Dagblad . . . . . 18-11-2015

VIEW ORIGINAL PAGE: pagina 1Wie: 
ouwesiem

Pegida negeert marsverbod

door Adrianne de Koning

Rotterdam - De anti-islambeweging Pegida negeert het verbod op een protestmars volgende week zondag. ,,We zullen dit niet zonder slag of stoot accepteren Ahmed Aboutaleb,'' laten de rechts radicalen weten op Facebook.

Pegida roept de demonstranten om 13 uur op te verzamelen bij Rotterdam Centraal. Van het station lopen ze samen naar de Pim Fortuynplaats tussen de Coolsingel en Blaak. ,,Niemand kan ons verbieden met elkaar naar een plek te lopen,'' stelt een van de initiatiefnemers.

De gemeente verbood een mars, omdat die de openbare orde in gevaar zou brengen. De mars van de anti-islambeweging zou te moeilijk in goede banen te leiden zijn.

Of de demonstratie in het centrum mag worden gehouden is nog maar de vraag. ,,Maar dan gaan we ergens koffie drinken, net als in Utrecht.''

Anti Fascistische Actie heeft tegenstanders van Pegida opgeroepen de demonstratie te saboteren. Ook zij hebben hun aanhangers opgeroepen om 29 november naar de Pim Fortuynplaats af te reizen.

AD/Rotterdams Dagblad . . . . 19-11-2015Wie: 
nn

NIDA wil opheldering over betoging Pegida

19-11-2015 | 12:04

De islamitische partij NIDA wil weten hoe Leefbaar Rotterdam tegenover de aangekondigde demonstratie van Pegida staat. Die wil op 29 november een betoging starten en eindigen bij het beeld van de vermoorde Rotterdamse politicus Pim Fortuyn.

Fractievoorzitter Nourdin El Ouali van NIDA vindt dat de extreemrechtse club op die manier het Fortuynisme probeert te kapen.

Leefbaar Rotterdam wil niet op de vraag van NIDA ingaan en noemt het verband tussen Pegida en Fortuyn een non-onderwerp. De geplande Pegida-demonstratie staat donderdagmiddag op de agenda in de Rotterdamse gemeenteraad.

De gemeente geeft geen vergunning af voor een demonstratie door de stad maar staat een bijeenkomst wel toe.

Pegida ontstond vorig jaar oktober in Duitsland. Daar werden meerdere demonstraties gehouden tegen de islamisering van Europa.

Pegida Nederland demonstreerde eerder een paar keer in Utrecht. Op 8 oktober liep een demonstratie uit de hand en werden 32 mensen opgepakt.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/19-11-2015/nida-wil-opheldering-over-betog...Wie: 
nn

Zie ook: Pegida naar Rotterdam, https://www.indymedia.nl/node/30588 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech