Acht groepen roepen op voor het 'Blok voor Klimaatrechtvaardigheid' tijdens klimaatdemo 29/11 @ Amsterdam

Nieuws, gepost door: GroenFront! op 25/11/2015 11:12:09

Waar: Museumplein, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 25/11/2015 - 00:28

Op zondag 29 november, aan de vooravond van COP21, de 'belangrijkste' VN klimaatconferentie van dit decennium, zullen mensen in meer dan 50 steden overal ter wereld de straat op gaan. Naar verwachting wordt het de grootste internationale klimaatmobilisatie uit de geschiedenis.

Blok voor Klimaatrechtvaardigheid

In Amsterdam wordt door een brede coalitie van NGO's de 'Klimaatparade' georganiseerd.

Binnen deze demonstratie zullen verschillende groepen een blok vormen, onder andere de FNV, studenten, een aantal bedrijven en politieke partijen. Het Blok voor Klimaatrechtvaardigheid zal oproepen tot systeemverandering, een einde aan het (neo)kolonialisme, en van onderop georganiseerde directe actie, burgerlijke ongehoorzaamheid en arbeidersverzet als drukmiddelen.

ASEED Europe en GroenFront! namen het initiatief voor dit blok, maar ondertussen wordt de oproep door nog zes andere groepen ondersteund: De Nieuwe Universiteit, Internationale Socialisten, Kritische Studenten Amsterdam, Kritische Studenten Utrecht, University of Colour, Wij Zijn Hier.

Het blok heeft een open karakter en meer groepen (en individuen) zijn welkom om zich aan te sluiten. Check hier de oorspronkelijke call-out, en hier het Facebook event.

In het blok zal gelopen worden tussen het spandoek 'System Change not Climate Change' aan de voorkant en 'End CO2lonialism' / 'Put up a fucking fight for what you love' aan de achterkant. Daar tussen zal op een aanhanger van Theaterstraat de band Sprank en DJ Sin Control optreden. Uiteraard zal er genoeg ruimte blijven voor slogans/kreten.

Er wordt om 12 uur verzameld op het Museumplein in Amsterdam. Van daar zal er een route gelopen worden naar de Stadhouderskade en dan via Weteringsschans naar de Utrechtse Straat, Muntplein en door de Vijzelstraat weer terug naar het Museumplein. Na afloop is er een korte sluiting, muziek en eten verzorgd door Rampenplan.

COP21 Parijs

De Franse staat heeft vorige week de noodtoestand uitgeroepen en misbruikt die nu om alle demonstraties rondom COP21 te verbieden, waaronder de gigantische demonstratie die in Parijs zou plaatsvinden op 29 november. Dit is de zoveelste beweging richting een steeds meer autoritaire staat die wij overal zien consolideren. De noodzaak om op die datum in de rest van de wereld onze stem te laten horen tegen klimaatverandering, voor een rechtvaardige transitie, en tegen de inperking van vrijheden is daarom nu groter dan ooit te voren. Ook blijft het belangrijk om tijdens de top (30 november-11 december) alsnog naar Parijs te gaan, ondanks, en juist vanwege, het volledige demonstratieverbod.

Vanzelfsprekend worden de actieplannen rondom COP21 in Parijs op dit moment aangepast aan de veranderende context. Maar er wordt vanuit Parijs nog steeds nadrukkelijk opgeroepen om af te reizen en deel te nemen aan de acties op straat, als teken dat wij de strijd voor klimaatrechtvaardigheid niet opgeven en dat wij ons daarnaast niet de mond zullen laten snoeren. De meest belangrijke actiedag zal aan het eind van de top vallen, op 12 december.

De volgende groepen reizen alsnog af naar Parijs:

Meer (actuele) informatie over de busreis naar Parijs van ASEED/GroenFront en de actieplannen voor daar (in het bijzonder 12 december) zal binnenkort online geplaatst worden.

Laat Ze Niet Lopen - Blokkeer Pegida Rotterdam
Op zondag 29 november zal naast de klimaatdemonstratie in Amsterdam ook een belangrijk antifascistisch protest in Rotterdam plaats vinden. Het racistische Pegida is die dag opnieuw van plan om te demonstreren, en gelukkig organiseert Laat Ze Niet Lopen een tegenprotest onder het motto: "Kom 29 november in actie en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen!" Wij zullen er in Rotterdam helaas niet bij kunnen zijn, maar hierbij een shout-out naar iedereen die zich die dag zal verzetten tegen de neo-nazi's van Pegida.

Klik hier voor meer info over de Blokkeer Pegida Rotterdam actie.Wie: 
nn

oostende mag niet doorgaan. alle agenten zitten in brussel. EUtop.Wie: 
GroenFront!

Laatste update over onze Parijs plannen en de situatie daar.

https://www.groenfront.nl/groenfront-gaat-naar-de-klimaattop-in-parijs/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech