Praktische informatie Stop Pegida in Rotterdam

Nieuws, gepost door: Laat Ze Niet Lopen op 28/11/2015 11:10:27

Wanneer: 28/11/2015 - 11:35

Het extreem-rechtse Pegida wil zondag gaan demonstreren in Rotterdam. Laat Ze Niet lopen roept op tot acties tegen het racistische Pegida, hier de laatste praktische informatie.


Locatie en tijden
De burgemeester van Rotterdam heeft een lopende demonstratie verboden en laat alleen een protest van Pegida toe op het Willemsplein bij de Erasmusrug. Pegida wil toch gaan proberen te lopen en roept nu op om 12:45 te verzamelen op het Stationsplein bij Rotterdam Centraal Station. Of Peigda dan ook naar het Willemsplein wil gaan houden ze vaag. Ook roepen ze mensen op die niet op het Stationsplein willen voor verzamelen om om 14:00 op het Willemsplein te zijn.

Laat Ze Niet Lopen roept op om zowel op het Stationsplein als op het Willemsplein de ruimte van Pegida zo klein mogelijk te maken. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn!

Infostructuur – Infopunt, Twitter, infolijn en website
Op zondag zal er vanaf 10:30 een infopunt open zijn in het gebouw van Radar, Grotekerkplein 5. Daar wordt de laatste informatie verstrekt, liggen kaartjes van de omgeving en een flyer met juridische info.

Verder zullen wij de gehele dag het protest monitoren en info verschaffen. Denk hierbij aan locaties van rechts-extremisten, eventuele arrestaties en politiebewegingen. Via een infolijn, via Twitter en via een tijdslijn op www.laatzenietlopen.nl houden we je up-to-date.
De infolijn is te bereiken via 06 26 68 86 41. Heb je zondag belangrijke informatie over Pegida, politie-optreden, etc, sms/bel dit dan door naar de infolijn, en bel als je zelf informatie nodig hebt.

Ook houden wij de ontwikkelingen bij op Twitter (www.twitter.com/laatzenietlopen). Twitter je zelf ook? Gebruik die dag dan hashtag #LZNL in al je berichten. De volledige infostructuur is vanaf 10:30 in de lucht.

Arrestantengroep en advocaat
Wij gaan er niet van uit, maar het kan bij een protestactie altijd gebeuren dat er mensen worden gearresteerd. Daarom staat er gedurende de dag een arrestantengroep (AG) en een advocaat (Ineke van den Brûle Prinsengracht 53 advocaten uit Den Haag) paraat om alle deelnemers juridisch te ondersteunen in geval van arrestaties. De arrestantengroep is de gehele dag bereikbaar op 06 33 85 19 39. Meer informatie vind je bij het infopunt. Hier kan je ook een flyer krijgen met de belangrijkste info voor als je gearresteerd wordt. Bel de AG ook als je iemand opgepakt ziet worden. Mocht je zelf de pineut zijn, verklaar niets tegen de politie en betaal geen boetes/pintransacties! Neem als je weer vrij komt (eind van de dag) direct contact op met de AG. Wordt je onverhoopt langer vastgehouden en wil je met een advocaat praten, vraag dan naar onze advocaat, dat is Ineke van den Brûle.

Recht op tegenprotest
Ja, jij hebt het recht om je stem te laten horen tegen de extreem-rechtse demonstratie. Vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht zijn namelijk universele rechten van de mens. Laat je echter niet afschrikken en ga slim om met de aanwezig politie. Stuurt de politie je weg, probeer dan op een andere manier bij het protest te komen.

Tot slot
Het valt niet te tolereren dat een bende racisten in Rotterdam de boel komt opstoken. Dus kom in protest, maak er een mooie strijdbare dag van! Vergeet je herriemakers niet (en neem wat te drinken mee om de keel te smeren). Samen proberen we de ruimte voor de racisten van Pegida zo klein als mogelijk te maken. Succes!

http://www.laatenietlopen.nlWie: 
Laat Ze Niet Lopen

Zie voor de actiekaart https://afanl.wordpress.com/2015/11/28/praktische-informatie-stop-pegida...Wie: 
AG

In Utrecht werden mensen waarvan de politie het vermoeden had dat ze tegen Pegida wilden demonstreren vaak (onterecht) om hun id gevraagd - en meegenomen als ze die niet konden of wilden tonen. Houd hier rekening mee en bedenk van tevoren wat je zult doen in zo'n situatie!Wie: 
nn

Foto 1: Florens van der Kooi ook aanwezig.

Foto 2: Deze meneer verwachtte nog veel Koerden; want ''PEGIDA en de Koerden strijden voor hetzelfde''.

Foto 3: Het ''middelvinger complex''.

Foto: 


Wie: 
nn

Derde foto helemaal rechts: de neonazi Owen Koenekoop die op de eerste Pegida Nederland manifestatie op het Vredenburg de Hitler-groet bracht.Wie: 
nn

Foto 1: zwarte piet en zijn knecht.

Foto 2: de jongeman met de groene jas en grijzige capuchon probeerde zijn gezicht na deze foto snel te verbergen voor verdere foto's.

Foto 3: hij zou er ook eens niet bij zijn...

Foto: 


Wie: 
nn

Kunnen deze foto's (en evt andere foto's) worden doorgegeven aan Onderzoeksgroep Kafka? Zie www.kafka.nlWie: 
nn

Maak je geen zorgen, ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat ze bij Kafka tegenwoordig ook internet hebben, ze zullen dus ongetwijfeld deze fotos kennen.Wie: 
Gouda

Foto 2 van 2e serie "Middelvinger complex":

De jongeman met groen jas en grijze capuchon is Dion Goedhart.
Op de voorgrond met tas aan haar arm is Anastasia Wolters.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech