Pegida verzet demonstratie. Oproep tot tegenacties!

Nieuws, gepost door: Laat Ze Niet Lopen op 10/12/2015 12:08:13

Wanneer: 10/12/2015 - 21:39

Aanstaande zaterdag (12 december) was het extreem-rechtse Pegida van plan om voor de tweede keer te gaan demonstreren in Rotterdam. Pegida heeft de demonstratie een week verzet naar zaterdag 19 december. Pegida zegt dat ze een akkoord hebben met de gemeente Rotterdam dat ze voor het eerst in de korte geschiedenis van de extreem-rechtse club een route mogen gaan lopen. Eerder mocht, mede door druk van antifascisten, Pegida telkens niet lopen. Laat Ze Niet Lopen roept op om in actie te komen tegen het racistische Pegida.


Alle drie de keren dat Pegida een demonstratie wou gaan lopen werd dit telkens onder druk van tegenacties verboden. Nu zegt Pegida toestemming te hebben om een demonstratie te gaan lopen door Rotterdam op zaterdag 19 december. Door dat de ruimte voor het racistische Pegida steeds erg klein bleef door acties van antifascisten nam de hoeveelheid Pegida demonstranten af. De laatste keer waren er zestig extreem-rechtse activisten. Nu het lijkt dat Pegida mag gaan lopen is de kans dat er meer mensen op hun demonstratie komen ook groter. Laat Ze Niet Lopen roept dan ook weer op voor tegen acties. De ruimte voor extreem-rechts moet zo klein mogelijk worden gemaakt.

Pegida heeft aangekondigd 19 december te verzamelen op de Wilhelminapier om vanaf daar een demonstratie te gaan lopen. Pegida vermeld dat de donderdag voor de demonstratie de laatste definitieve informatie bekent word gemaakt. Hou dus www.laatzenietlopen.nl goed in de gaten voor de laatste informatie.

Pegida is een Duitse extreem-rechtse beweging die zich voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar schijn bedriegt, op eerdere Pegida demonstraties in Utrecht brachten Pegida aanhangers de Hitlergroet en vielen ze anti-racisme activisten en omstanders aan. Ook bleek de demonstratie grotendeels te bestaan uit rechtsextremisten uit Duitsland, Vlaanderen en Polen. Het groepje Nederlandse Pegida demonstranten bestond bijna geheel uit bekende neo-nazi's. Pegida zegt geweldloos te zijn maar creëert wel de ruimte voor gewelddadige racisten en neo-nazi's om bijeen te komen en mensen aan te vallen. Pegida gebruikt aanslagen als die in Parijs om hun eigen agenda van haat door te drijven. Na de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs moeten we juist samen komen en niet uiteen gedreven worden door angst en haat. Zeker in een stad als Rotterdam, die zo heeft geleden onder de nazi's, moeten we samen sterk staan en het Duitse Pegida weren uit Rotterdam.

LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida op zaterdag 19 december aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

Kom 19 december in actie tegen Pegida! Geen ruimte voor extreem-rechts!

http://www.laatzenietlopen.nlWie: 
Gouda

Pegida demonstratie bij de Erasmusbrug.

Foto's:

In het midden van de banner met zwarte Resist muts Rik van Battum uit Gouda.

Met groene jas en grijze capuchon Dion Goedhart uit Gouda.
Vooraan met de zwarte tas om haar arm Anastasia Wolters uit Gouda.
In gezelschap van NVU' er Owen Koenekoop uit Gouderak.

Foto: 


Wie: 
ouwesiem

Filip Dewinter spreekt bij protestmars Pegida

door Adrianne de Koning:

Rotterdam - Het Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter komt zaterdag naar Rotterdam om een toespraak te houden bij de demonstratie van de anti- islambeweging Pegida.

De omstreden rechtse politicus sprak verleden week ook op een demonstratie in het Duitse Dresden. De Duitse politie onderzoekt zijn speech, vanwege mogelijke strafbare uitspraken en volksopruiing. Dewinter toonde er de koran en noemde het boek 'een license to kill'. Vanuit Vlaams Belang wordt stellig ontkend dat Dewinter over de schreef is gegaan.

Dewinter staat bekend om zijn omstreden uitspraken. Vele jaren geleden zei hij bij de voordracht van Ahmed Aboutaleb voor het burgemeesterschap van Rotterdam dat 'de islamitische machtsovername een feit is'.

Pegida wil zaterdag vanaf het Wilhelminaplein op Rotterdam-Zuid vertrekken voor de eerste protestmars in Nederland. Over de exacte verzamelplek spreekt de organisatie met de gemeente.

Politie

De actiegroep Anti Fascistische Actie (AFA) heeft tegenstanders opgeroepen hun stem te laten horen tegen Pegida. Bij de eerste demonstratie van Pegida in Rotterdam was er veel politie op de been om de twee groepen gescheiden te houden.

AD/Rotterdams Dagblad . . . . . 15--12-2015

VIEW ORIGINAL PAGE: pagina 8Wie: 
nn

-


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech