Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de Balie!

Hier kun je discussieren over Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de Balie!.
Afgelopen vrijdag gaf Theodor Holman een interview waarin hij aangaf zich verwant te voelen met Anders Breivik, waarin hij voorstelde om Oost Europeanen verrot te schoppen en neer te schieten, en waarin hij moslims met fascisten vergeleek. Dit alles om reclame te maken voor zijn theaterstuk over Geert Wilders en Anders Breivik dat deze donderdag in première gaat bij de Balie. Wie denkt dat dit een vreemde ontwikkeling is, moet weten dat de voormalige progressieve denktempel inmiddels een volledige volte face heeft gemaakt. Onder de bezielende leiding van Youri Albrecht is het verworden tot een society club voor de vrienden van Theo van Gogh waar zij op publieke kosten kunnen schuimbekken over de vermeende Islamisering van de samenleving. Youri Albrecht en De Balie zijn overigens niet alleen gastheer maar tevens opdrachtgever en financier van het theaterstuk. Kritiek van mensen die vinden dat het oproepen tot geweld en verheerlijken van terreur geen publiek podium verdient, werd door Youri Albrecht gepareerd met de opmerking dat het “intolerant” en “kortzichtig” is om de vrije meningsuiting van columnisten en debatcentra te beknotten.

De al jaren voortdurende rechtse, gewelddadige en racistische retoriek van Holman, wordt alom geaccepteerd omdat het zogenaamd ironisch zou zijn. Dit betekent dat de meest abjecte dingen gezegd mogen worden, als het maar met een knipoog is. Het is tijd om nu een eindelijk een keer stelling te nemen.

Hoe de ironische haatretoriek van Holman en de Balie-kliek van repliek te dienen, als de politiek correcte reflex precies is waar zij op hopen? De enige oplossing is ironie met ironie te bestrijden. Wij roepen daarom op om uw weerzin kenbaar te maken door op ironische wijze eieren te komen gooien.

Hoe gooit men een ei op ironische wijze? Dat gaat als volgt. Neem een ei, het liefst behoorlijk over datum en met een stevig doorontwikkelde zwavelgeur. Gooi het op een niet nader bepaald symbool van onttakeld denken, in dit geval de gevel van de Balie. Belangrijk in deze is in het bijzonder de oogopslag bij het gooien. Gooi het met een knipoog. Verfijnde ideologische nuances worden geuit via de keuze voor het linker of rechteroog en de relatieve stand van de wenkbrauwen. De gooi wordt desgewenst gevolgd door een goedmoedig schouderophalen. Hiermee wordt op vriendelijke wijze gecommuniceerd dat het getroffen doelwit het verrotte ei niet moet interpreteren als een belediging maar als een verlangen om “in debat te treden” met het theaterstuk en De Balie. Een beetje zoals Holman dat doet met de Islam. Het ei moet natuurlijk niet gezien worden als een poging tot censuur, eerder als een verdere ontwikkeling van de vrije meningsuiting. U wilt tenslotte ook uw ei kwijt en daar heeft u alle recht toe. Het kan zijn dat dit verlangen te participeren in het debat verkeerd geïnterpreteerd wordt. Mits de techniek op juiste wijze wordt toegepast, is de schuldkwestie echter een uitgemaakte zaak. De oorzaak van alle consternatie ligt bij het gebrek aan humor en relativeringsvermogen van het doelwit. Vermeldt desnoods dat het ei niet letterlijk geïnterpreteerd moet worden. Het is een figuurlijk ei, dat de gevel van de Balie siert.

Wij roepen iedereen op om komende donderdag half acht naar de Balie te komen om op ironische en lichtzinnige wijze rotte eieren naar de gevel te gooien. Deze oproep is natuurlijk niet letterlijk zo bedoeld. U kunt het uiteraard wel zo interpreteren, maar daar kunnen wij helaas niets aan doen.

Net als Theodor Holman, staan wij niet in voor de gevolgen van onze woorden.

de Naamloze Vennootschap

Meer weten? zie: https://denaamlozevennootschap.wordpress.com/


controverse: mooi!

Heel goed dat Theodor Holman gezien wordt voor wat hij is: een rancuneuze rascist die al jaren aan het haatzaaien is. Maar door eieren te gaan gooien naar de Balie maak je, ben ik bang, fantastische reclame voor die lul en voor de Balie. Hij kan de underdog uithangen, de vermoorde onschuld die "geterroriseerd" wordt door de "linkse fascisten" (of zoiets...).

Is er niet iets beter te bedenken?

beetje zonde van de eieren.

beetje zonde van de eieren. neem dan tomaten. jaarlijks sterven alleen al zo'n 30 miljoen haantjes in de ei industrie.. de hennen nog niet eens meegeteld. actie tegen racisme; super! maar niet ten koste van andere levende wezens graag

Gaan jullie Loek de Jong

Gaan jullie Loek de Jong opgraven om hem met of zonder kist mee te zeulen in de demonstratie?
Faßbinder all over again.

knipoog

Zou Volkert van der Graaf ook olijk geknipoogd hebben toen hij Pim Fortuyn door zijn hoofd schoot? Die actie werd immers ook voorafgegaan door een 'ludieke' taart, gemaakt van uitwerpselen en braaksel.

Lekker democratisch...

Voedsel gooien. Daar begon het bij Pim Fortuyn ook mee. Zeg dus niet, dat je het niet zag aankomen, he...

Als je het ziet aankomen, kan

Als je het ziet aankomen, kan je kiezen om te bukken.

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

Het interview had ik eerder al gelezen en dacht wel, goh wat een rechts racistisch mannetje, maargoed dat denk ik van de gemiddelde PvdAer ook wel.
Opzich natuurlijk nooit verkeerd als daar wat tegenwicht tegen geboden wordt. Maar nu krijg ik de indruk dat in jouw antibetoog wel wat overdreven cq erbij bedacht wordt, en dat is denk ik contraproductief en ook helemaal niet nodig.

Bijv de eerste alinea, wat jij omschrijft "oosteuropeanen neerschieten" zie ik juist een radicaal anarchistisch betoog om anders om te gaan met criminaliteit (en niet specifiek op oosteuropeanen):
Het is niet zo dat ik het in alles met Wilders eens ben. Dat meldpunt bijvoorbeeld. Maar dat vind ik een zo’n onbelangrijk iets, daar kan ik me niet eens druk om maken. Ja, ik vind niet dat je andere mensen moet aangeven. Schop ze verrot. Pak een pistool en schiet ze neer. Maar we gaan ze niet aangeven. Dat heeft iets miezerigs
Hij zegt: niet aangeven bij politie, maar zelf oplossen als je last hebt van criminelen.
Hmm, waar heb ik dat vaker gehoord?

Oh en je andere punt was dat hij moslims fascisten noemt.
Och, als we dan de andere monotheistische religie (katholieken) versus bijv. autonomen bekijken heb ik ook nog wel wat leuke plaatjes van het IISG voor je.

Oh en wie zelf wil oordelen: http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/03/theodor-holman-ik-voel-me-verw...
(maar verwacht er niet te veel van, als hij niet "de vrienden van theo van gogh" had kunnen spelen had niemand zn zure stukjes nog gelezen)

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

Indymedia promoot weer eens een eng pleidooi tegen de vrijheid van meningsuiting... heerlijk.

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

@ 1e aanvulling
Ik neem terug dat het goed is dat er tegenwicht moet worden geboden. Het is godverdomme het is een theaterstuk.
Dus. Nuff said. Kunst is vrij en staat boven welke moraal dan ook. Nu optyfen.

hmmmmmm

fitna?

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

Ik ben het niet met deze meneer eens. Breivik's pamflet heb ik ook eens doorgekeken en het is niets meer dan oeverloos gelul over abstracties en stromingen die kant nog wal slaan. Maar ja, dat is dus even waar voor het bovenstaande stukje; de auteur doet in wezen niet voor een Breivik onder. Die Holman mag gewoon zeggen wat-ie wil.

Overigens, tekstverklaring: "Het is niet zo dat ik het in alles met Wilders eens ben. Dat meldpunt bijvoorbeeld. Maar dat vind ik een zo’n onbelangrijk iets, daar kan ik me niet eens druk om maken. Ja, ik vind niet dat je andere mensen moet aangeven. Schop ze verrot. Pak een pistool en schiet ze neer. Maar we gaan ze niet aangeven. Dat heeft iets miezerigs." Hij is het dus niet eens met het meldpunt van Wilders, en vindt het lager staan dan schoppen of schieten. Dat is dus het tegenovergestelde van een oproep tot geweld, en dat weet iedereen.

Auteur wil lekker eitjes gaan gooien omdat-ie dat nu eenmaal lekker vindt. Nou ja, succes er mee; zolang je de schade maar betaalt.

LOL @ "Vrije Media"

LOL @ "Vrije Media"

Ik vind het vreemd, hoor.

Ik vind het vreemd, hoor. Enkele decennia geleden sprak socialistisch Nederland zich vol overtuiging uit tegen de kerk, en werd eer met hoongelach gereageerd op het woord "fatsoen". Tegenwoordig, echter, wordt de Islam ten alle tijden verdedigd, en wordt het zogenaamde "fatsoen" hoog in het vaandel gehouden. Ook worden verworven homo- en vrouwen-rechten het raam uitgegooid ten behoeve van de radicale, politieke Islam. Als verklaring wordt de strijd tegen racisme gegeven, maar het antwoord op de vraag hoe men racistisch kan zijn tegen een geloof blijft men schuldig. Maar noem één keer Israël in een discussie, en het antisemitisme vliegt u rond het de oren.

Sowieso is het erg wrang dat men zich bediend van de betiteling "Vrije Media" en oproept tot vandalisme wanneer meningen worden geuit waar men niet van kan genieten.

eitjes gooien.

Er zitten wat nazistische trekjes aan deze oproep.
We hebben het hier over de Vrijheid van meningsuiting dmv een theaterstuk.
Wat is er trouwens mis met kritiek op salafisten en de islam ?
Zijn het juist niet deze bewegingen die verantwoordelijk zijn voor vele onschuldige slachtoffers onder de moslims ?
Kijk nu bv eens naar Syrie waar de moslimbroeders de macht willen grijpen over de ruggen van de bevolking heen.
Ga eens richting Egypte en begin je af te vragen of de revolutie die vooruitgang heeft gebracht die de revolutionairen wenstte.

Met dit soort oproepen ben je niets minder dan een nazi of salafist.
DOM.

mooi

veganisten die met eieren gooien, ik zat erop te wachten. En met bivakmutsen op die gemaakt zijn door pakistaanse kinderhandjes.

* kan het kopje titel in reacties niet gewoon weg?

paaseieren

als je met die eieren wacht tot pasen...

eieren bakken

Ik heb net even zitten kijken naar de foto van De Balie. Prachtig gebouw 16e eeuws denk ik. Waarom zo'n gebouw vernielen of bekladden? Dat is toch zonde en daarbij is het nog vernieling/ beschadiging ook. Strafbaar gesteld in artikel 350 WvSR. Dus het mag niet eens. Ik zou wat anders gaan doen, ik heb nog wel een lekker recept met eieren als hoofdbestand. Daarbij heb ik gehoord, het is mogelijk maar een gerucht...... dat een groep van de MC Satu Darah donderdag ook naar de voorstelling komt kijken. Ik zou lekker een ei gaan bakken ipv er mee te gooien.

rotte eieren

@ B-ry

De rotte eieren zijn de aanhang van indymedia. En ja die kun je het beste tegen de muur gooien.

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

Even een ding tussendoor.. Waar haal je op zo'n korte termijn rotte eieren vandaan?

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

Prachtig we gooien de nuance weg en proberen nu alles stuk te maken wat we in de jaren zestig met de ontzuiling gerealiseerd hebben.
Ik vind het elke keer weer bijzonder hoe we toendertijd zeiden dat meningen en geloven belachelijk gemaakt mochten worden en hoe we dit nu weer omdraaien. Laat mensen vooral opium snuiven, zodat men nooit wijzer wordt.

Overigens lijkt de naamlozevennootschap net zo makkelijk te vergeten dat de balie ook de omstreden imam heeft uitgenodigd van de ISA....

Mooi stukje intellect dit.

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

Mensen die uberhaubt denken dat Holman 'rechts' is, hahahaha. Spreken van een blinde vlek is een understatement. Gaan we nu ook iedereen die zich in het verleden bv. tegen de kerk heeft uitgesproken met terugwerkende kracht bombarderen tot nazi? Erg triest deze oproep.

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

Ah, hij doet het! Mooi. Dat is wel fijn op jullie website dat iedereen iets kan zeggen zonder eerst een kwartier kwijt te zijn aan registreren, mail openen, accepteren, smsje, iets invullen en dan je reactie kunnen geven.
Maar goed, dat is ook wel het laatste waar ik het mee eens ben.

Heel eerlijk, waarom zijn jullie als mensen die strijden voor vrijheid zo vreselijk tegen een Theodor Holman die zegt waar het op staat en de ''vrije wereld'' vrij wil houden?
Wij, jullie website en z'n aanhangers en ik, streven dezelfde richting na. Vrijheid en blijheid voor iedereen. Echter vanuit jullie links standpunt en het handelen daarnaar, ben ik bang dat de extreem rechtse ideologie van de islam alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Wat jullie ideaal uiteindelijk alleen maar kapot zou maken.

En begin nou niet, niet elke moslim is zo en zal zijn geloof met het ''zwaard/AK47'' verspreiden. Dat klopt. Maar er is een zeer grote groep, extreem agressieve moslims. Daarnaast komt dat veel moslim jeugd zich daartoe aangetrokken voelt en de gematigde moslims zich er niet tegen kunnen verzetten omdat wij in dit land niet weten wanneer we discriminerend/racistisch zijn of wanneer we gewoon beschermend/kritisch zijn.

Wat ik echt afschuwelijk vind, is om te zien hoeveel mensen een rubberen ruggegraat hebben en maar snel meegaan in een linkse uitspraak. Om maar geen kritiek te krijgen. Maar stiekem rechts denken. Want er is een groot verschil in wat mensen in de huiskamer zeggen, ten opzichte wat ze op bijvoorbeeld TV durven te zeggen.

Al met al vind ik dat we ons goed moeten bedenken dat de islam een geloof is, dat er vanaf het beginsel op uit is om andere geloven en idealen uit te roeien. Dit wil niet zeggen dat elke moslim slecht is, maar wel dat we een stuk minder naief moeten zijn. En keihard ingrijpen wanneer iemand ons gedachten goed bedrijgt. Ook al is het met zijn denkbeelden.

Bedankt.

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

Komt de redactie van Indymedia nog met een verklaring waarom men deze naargeestige oproep met nazistische trekjes promoot? Staan alle medewerkers hier achter, of bestaat de redactie soms uit een eenling?

Ben je nou echt zo dom? Je

Ben je nou echt zo dom?
Je hebt toch net zelf ook een oproep op indymedia geplaatst?

Let op:
" Theodor Holman is een god"

Ga je je nu ook boosmaken omdat 'de redactie van indymedia een stuk gepubliceerd heeft waarin ze Holman tot god verklaard'?
learn2internet

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

Veel cartoonisten en cabaretiers zeiden na de moord op theo van Gogh al , dat ze ervoor oppasten grapjes over moslims of islam te maken, ´niet uit angst, maar omdat sommige moslims zo snel boos worden´...
Rushdie kan zich zelf in eigen land nog steeds niet vrij op straat bewegen, Wilders is ook al jaren zwaar beveiligd en nog steeds Nederland´s meest bedreigde politicus.
De Franse wetgever moest eraan te pas komen om bepaalde Parijse stadswijken weer vrij te maken van op straat biddende moslims en weer open te stellen voior het normale publiek.
En dan komt hier ook nog zo´n sheik al-haddad in de Balie, die vele moslimA handen op elkaar krijgt, en mosliM instemmingsgejuich, wanneer hij het heeft over de sharia wetgeving incl steniging. Het Stockholmsyndroom publiek verdedigd en aangemoedigd: ´westerse mensen melden zich ook vaak vrijwillig aan om gestenigd te worden om bevrijd te zijn voor de overgang naar het hiernamaals`, zei de sheik. Alsof het normaal is daaraan te denken op huwbare leeftijd. Dan heeft de Marokkaanse Amina het toch goed begrepen toen ze zich met rattengif doodde...

Wat hebben we toch een fijne vrijheid van meningsuting hier !, NIETS veranderd sinds de jaren ´70, Oh, wat hébben we het toch goed!

Degene die dat gelooft, die denkt dat de islam met zijn dagelijke toonbeelden van geweld en mensenrechtenschendingen niet slecht is, die het normaal vindt dat op Turkse kerken een bord staat met ´verboden voor moslms´, die het in al zijn wereldburgerschap normaal vindt dat de groot-mufti van Saoudie Arabie alle overíge geloven van het arabaisch schiereiland verjaagd wil, maar die wél vond dat Amerika zo slecht bezig was in de Korea en Vietnamoorlogen, die heeft een klep voor zijn ogen en een valse selectiviteit die normale andere mensen vooral niet serieus moeten nemen .

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

Goed zo! Weg met het vrije denken en het vrije woord! Alleen datgene wat ons bevalt mag gezegd worden!

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

En nog steeds weet links geen inhoudelijke argumenten te formuleren.
het gaat nog steeds over "hoe" en niet over "wat" in de debatten over
Islam en immigratie.
Men rukt woorden uit het verband scheld iedereen uit voor racist en fascist of probeert op andere manieren niet-linksen te ontmenselijken,
maar bijvoorbeeld ik heb nog nooit een artikel of column kunnen vinden die met argumenten weerlegd dat de Islam een gevaarlijke religie is; het blijft altijd steken bij het verketteren van islam kritiek als zijnde iets dat je niet kan of mag doen want dat is iets racistisch.

Ik voorspel u dat als er al geweld gaat worden gepleegd het ook deze keer uit de linker of religeuze hoek zal komen want daar rest na het herhalen van de holle kreten alleen nog maar de vuist.

Wat al helemaal triest is is de openlijke roep voor censuur en het stilzwijgen van de censuur die opgelegd wordt door onze angst voor de Islam. Of de pijnlijke stilte die viel in het media landschap nadat hoogleraren van de UVA alarm hadden geslagen over het feit dat het bijna onmogelijk is geworden om de evolutieleer nog te onderwijzen/ behandelen door de aanwezigheid van moslimstudenten die dat niet tolereren.

Re:

Het gaat mij niet zozeer om kritiek op de islam. Vanuit linkse (en zeker de meer anarchistische) hoek is er ook kritiek op de islam, net als op vele andere geloven en vooral op de kerken/moskees/etc die de machtstructuren van die religies vormen. Waar ik niet achter kan staan is het op één hoop gooien van moslims, en alle moslims aanrekenen wat een paar hebben gezegd of gedaan. Of het concluderen dat moslims achterlijk of crimineel zijn of hier niet zouden mogen wonen. Dat is racisme ten voeten uit.

Als het onderwijs over de evolutieleer bijvoorbeeld gedwarsboomd wordt, heeft dat voor mij niet veel te maken met het feit dat die studenten moslim zijn. Als je het debat of de kritiek daar dan op richt, raak je ook andere moslims die daar helemaal niks mee te maken hebben. Bovendien spreek je de mensen die het dwarsbomen op de verkeerde gronden aan. Op hun gedrag mag (of zelfs moet) je best kritiek hebben, maar als je het dan voornamelijk richt op hun geloof bereik je denk ik niets.

Overigens vind ik ook dat het gooien van rotte eieren nergens toe bijdraagt. In ieder geval niks zinnigs.

Het gaat in deze niet om de mensen, maar om wat ze geloven:

Net zoals de Duitsers oorspronkelijk op zich best goede mensen waren, werden ze gehersenspoeld door een krankzinnige gevaarlijke vorm van geloof. Het maakt niet uit of dat een z.g. religieus of ideologisch geloof was, het resultaat was desastreus. Voor miljoenen mensen, en uiteindelijk ook voor henzelf.

Zo ook met de mensen die gehersenspoeld zijn door het geloof "Islam" genoemd. En net zoals men gelijk heeft de krachtigste kritiek op het fascistische Nazi denken te hebben, zo ook of het fascistische Islam denken. Ten behoeve van de medemens die slachtoffer is van dat onderdrukkende dictatoriale geloof.

Vroeger werd het Christelijke geloof "opium voor het volk" genoemd. En zoals toegepast en opgelegd door de kerkelijke hiërarchie was het dat ook. Maar het Islamitische geloof is net zo'n "opium voor het volk", en in huidige vorm en ontwikkeling nog veel schadelijker. Voor iedereen, inclusief voor de mensen die het aanhangen en er aan verslaafd zijn: de onderworpenen.

Anoniem

Het is wel veelzeggend dat de mensen die dit soort actie's organiseren dat altijd anoniem doen, stiekum dus. Diezelfde fatsoenlijke mensen die met eieren gaan gooien, hebben dit vast niet gedaan toen haatbaard Haitham al-Haddad naar de Balie kwam om zijn homofobe en vrouw-onvriendelijke epistels aldaar te ejaculeren over de aanwezigen. Dat lef hebben deze overwegend linkse eiergooiers natuurlijk niet, bang als ze zijn voor de geweldadige reactie's die dit zou kunnen ontlokken onder een deel van de marokkaanse gemeenschap aldaar.

Re: Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de

PLAATS EN PROMOOT DAN OOK GEEN NAZISTISCHE OPROEPEN GVD!!!

Inderdaad, zonde van de

Inderdaad, zonde van de eieren. Of staan die hier symbool voor halfzacht actievoeren?

Brief aan Theodor

Lieve Theodor,

Ik weet dat je dit leest want zo ijdel ben je nu eenmaal.
Daar is niets mis mee. Dat mag gewoon.

Van mij mag er een hoop trouwens. Jouw toneelstuk ook.
Je zult mij dan ook niet vinden tussen de eiergooiers. Nee zeker niet. Met eieren gooien naar het vrije woord? Ik dacht het niet.

Ik plak ook geen "racisme" stickertjes op je column, interview of toneelstuk Wel sta ik jou ook uit te fluiten vanaf de zijlijn.

Ik fluit je uit omdat je een fundamentalist bent. Iemand die de gematigd Islamitische medemens een snoepjes uitdelende fascist noemt noem ik een fundamentalist. Ja die wil ik zelfs wel een haatprediker noemen. Jij bent een haatprediker Theodor. Ik ben blij dat ik nog geen haatpredikers ken die mij een snoepjes uitdelende fascist noemen voor mijn geloof in een vrije en verantwoordelijke samenleving.

Ik zal het niet voor de Islam opnemen. En al helemaal niet ten koste van het vrije woord wat jij in je toneelstuk placht te vieren. Maar ook zeker niet voor jou. Fundamentalist die je bent met je waarheidsmonopolie. Fundametalist die je bent met je heilige overtuiging dat "onze" manier van leven beter is.

Je wordt bedankt Theodor voor je bijdrage aan een fijne, leefbare en respectvolle samenleving.

Ik fluit je uit! En je hele laffe elitaire kliek van vrijheidsfundamentalisten die gillend de vingers in de oren stoppen zodra het woordje verantwoordelijk voorbij komt. Voelen jullie je maar heerlijk superieur Theodor. De rest van "ons normale mensen" kunnen jullie intelectuele vermogen tot vrijheidsdenken nou eenmaal gewoon niet aan. Jullie zijn zo speciaal! Het nieuwe avant-garde.

Ik fluit jullie uit! Van heel dichtbij. Vlak in je oor.

Erik

Uw Vriend Is Net Op Gruwelijke Wijze Vermoord...

Hoe zou u denken over een geloof dat de onderworpenen ervan gebiedt alle mensen die openlijk kritiek hebben op de boodschapper van dat geloof, en op dat geloof zelf, een onderworpene van dat geloof er toe zou hebben gebracht uw beste vriend te vermoorden op de door dat geloof voorgeschreven rituele wijze? Zou u dan ook niet vinden dat er mogelijk toch iets niet helemaal in orde is met dat geloof? Eerlijk zeggen.

Klikken

Wat Holman bedoelde is dat het laf en achterbaks is om naar de schoolmeester te rennen met "Jantje heeft z'n tong naar me uitgestoken!" Zoiets knap je zelf op, op het schoolpleintje.

Wie denkt dat Holman het letterlijk over iemand doodschieten had -laat staan daartoe oproept- is nog een beetje onrijp in z'n ontwikkeling wat intelligentie betreft. Maar wat niet is kan nog komen... dus geen reden tot paniek.

Eieren gooien naar een gebouw waar een toneelstuk wordt opgevoerd is ook een teken van het nog groeien in intellectuele rijpheid.
Is laatst trouwens niet het toneelstuk "Aisha" afgelast omdat dat stuk mogelijk enige mensen met een bepaald geloof minder zou plezieren? En heeft onlangs de Avro niet besloten toch maar beter niet een komische scène uit te zenden over een debat tussen God en Allah? (Niet dat Christenen of Joden er aanstoot aan zouden hebben genomen... maar een andere groep gelovigen mogelijk wèl.)

Ja we gaan de goede kant op. Richting Mekka met ons hoofd, het achterste gedeelte van onze romp naar het Westen gekeerd...

recht

Ze zenden het niet uit omdat ze geen mensen willen kwetsen. Het kwetsen van mensen is wellicht een recht, maar zeker geen plicht. Er zijn bovendien zoveel zaken te bedenken die niet uitgezonden worden om die reden.

Ego'tje Gekwetst?

Dus omdat iemand -of een groep mensen- zich door humor gekwetst zou kunnen voelen, moeten we die humor en uitingen er van dan maar opgeven. Geen grappen over religie meer. Terug naar de middeleeuwen. Precies wat de Islam voorschrijft.

onzin

Als dat soort uitingen niet meer zouden mogen vind je mij zeker aan je zijde om dat te bestrijden. Maar jij wilt nu mensen verwijten dat ze aan die uiting niet willen meewerken. Dat is iets heel anders.

Wat betreft Aisha klopt dat

Wat betreft Aisha klopt dat in ieder geval niet. Het waren niet "mogelijk enige mensen", maar de acteurs en musici zelf die het stuk uiteindelijk niet meer wilden opvoeren, inderdaad omdat ze het stuk beledigend vonden naar hun geloof. Lijkt me hun goed recht om te weigeren. Het was ook niet "laatst" maar in 2000.

Het debat tussen Allah en God was een gevecht tussen Allah en God, wel behoorlijk satirisch natuurlijk. De AVRO heeft het inderdaad niet uitgezonden. BNN heeft het later wel gewoon uitgezonden.

PS:

Een oproep om een gebouw waar een toneelvoorstelling plaat vindt met eieren te bekogelen nog voordat het stuk gezien is getuigd van een nog onrijpe geest. Een geest die onder de nefaste invloed is van een geloof dat alle kritiek er op ter dood veroordeelt.

Het is projectie van zelf-haat. Door dat geloof opgelegd.
Zelfs iemand als Wilders had het beter voor met -en een hogere dunk van- mensen die zich helaas van kinds af aan door dat afschuwelijke geloof van generatie op generatie hebben laten koeioneren. Een geloof dat de doodstraf gebiedt op het verlaten van dat geloof. Zie zijn artikel gepubliceerd in NRC onder de titel "Moslims, bevrijdt uzelf en u kunt alles."

Correctie

Correctie: nu zonder overbodige "t." NRC: "Moslims, bevrijd uzelf en u kunt alles." Het lezen waard.

Over humor en moed gesproken: een Amerikaanse schooljuf heeft ruim een jaar gelden een video op YouTube geplaatst waarin ze spek reepjes als boekenleggers heeft gebruikt in de Koran, en na voorlezing van bepaalde soera's de betreffende pagina's er uit scheurt, en vervolgens in een glazen kom achter haar met een keuken-aansteker in brand steekt. Na afloop geeft ze haar volledige huis adres met de mededeling aan Moslims: "Als het je niet bevalt, kom me dan opzoeken!"

Kijk, voor die heldenmoed hebben Moslims zo'n respect dat ze haar na ruim een jaar nog geen haar hebben gekrenkt. Dit is pas humor! Zie haar aan het werk op YouTube, en zie of je je lachen kan inhouden: "Barnhardt-Graham-Part2.flv".

Het schavot

Misschien zijn de leden van het 'naamloze vennootschap' dan ook zo sportief om op een makkelijk bereikbare, openbare plaats (de Dam bv.)
allen in schavotten plaats te nemen zodat eenieder die dat wil een rot eitje kan gooien naar het illustere gezelschap.
Geven julie even door waar en wanneer de openbare voorstelling zal plaatsvinden.
Ik zal met veel genoegen een kijkje komen nemen en een rot eitje tegen enkele hoofdjes kapottikken cq. gooien.
Ik zal vast een doosje eieren aanschaffen en op een warm plekje laten rotten.
Met vr. gr,
Okkie Trooij
Amsterdam

Rotte Eieren

Prik eerst een gaatje in die eieren, anders duurt het heel lang voordat ze gaan rotten. Bedenk dat een kip pas nadat ze bevrucht is door een haan en minstens 7 tot 10 eieren heeft gelegd op die eieren gaat zitten om ze uit te broeden. In totaal duurt het tot 5 weken nadat het eerste ei gelegd is voordat de eieren uitkomen. Dus al die tijd geen rotting. Daarom kan je eieren rustig weken bewaren zonder ze in de koelkast te leggen. Al die tijd blijven ze goed. Zelfs "levend" -in de zin dat ze potentieel een kuiken in zich bevatten dat kan worden uitgebroed- als ze bevrucht zijn.
Voor leuke info, foto's en video's over dit onderwerp, zie "broedpagina.nl".

Religie

Overigens ben ik vóór religie. Maar dan wel in de ware betekenis van het woord.
Religie komt van het Latijn "religare" -"her-verbinden"- waar we ook het woord "legering" van hebben; het mengen en tot één maken van verschillende metalen.

Om het op deze ware religie en Moslims te houden, een in deze zin verlichte Moslima is Ellie Roozdar. Ze is verscheidene malen geïnterviewd en de video's zijn op haar site en YouTube te zien. In een er van -haar interview voor "Buddha at the Gas Pump" vertelt ze de eerste 25 minuten over een serie psychische ervaringen en capaciteiten die ze uiteindelijk opgaf om tot onze ware Essentie te komen. Dat houdt de volledige eenwording van het ego in Datgene wat onze ware Identiteit is in. Tot het punt dat enkel onze ware Identiteit er nog is. De rest wordt aanschouwd als een virtual reality, een droom.

Voor wie het mocht interesseren, google "Ellie Roozdar".

Tja, dit doet mij denken aan

Tja, dit doet mij denken aan mijn eerste ervaring met zij die zich antifascisten noemen: het protest voor het zaaltje waar Type-O-Negative volgens hun niet mocht optreden, wegens vermeend nazisme. Commentaar van een van die actievoerders toen: "Ja, hun teksten ken ik niet, maar een nummer van zijn vorige band heet "Jesus Hitler". Ja, dat zegt genoeg." Bij nader onderzoek bleek dat een anti-religieus nummer te zijn, waar een hoop antifa's zich waarschijnlijk wel in zouden kunnen herkennen. En ook hier weer; uitspraken uit het interview (tof dat een reageerder er even een link bij heeft gezet, jammer dat naamloze vennotschap dat zelf niet deed...) uit verband gerukt en in het extreme getrokken. Uit het interview blijkt toch wel duidelijk dat hij Breijvik's daden afkeurt en dat zijn sympathie ligt bij de parlementair-democratische weg van Wilders. Ik vind Holman ook een sukkel, die makkelijk evenveel botheid, maar nog geen fractie van de scherpte, van zijn dode vriend van Gogh beschikt. Maar het is iemand zijn goed recht om zijn mening te uiten, helemaal om vragen om te roepen d.m.v. een kunstwerk. Of gaan we nu "Entartete Kunst" bestrijden op dit libertaire forum?

GeenStijl Theateragenda.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

NRC: "Theodor Holman laat gefrustreerden spreken."

NRC: "Theodor Holman laat gefrustreerden spreken. Blaffende Breiviks bijten niet":
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/22/theodor-holman-laat-gefrustreerden-s...

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech