Koerden in Amsterdam gaan in hongerstaking

Nieuws, gepost door: nn op 13/01/2016 01:08:05

Wanneer: 13/01/2016 - 09:43

Nederlandse Koerden gaan met ingang van 13 januari in hongerstaking in Amsterdam om aandacht te vragen voor de moordpartijen en oorlog uitgevoerd door de Turkse staat tegen Koerdische burgers.


http://fedkom.nl/koerden-in-amsterdam-gaan-in-hongerstaking/ :

Koerden in Amsterdam gaan in hongerstaking

Den Haag, 12 januari 2016

Nederlandse Koerden gaan met ingang van 13 januari in hongerstaking in Amsterdam om aandacht te vragen voor de moordpartijen en oorlog uitgevoerd door de Turkse staat tegen Koerdische burgers. Na de verkiezingsnederlaag op 7 juni 2015 door Erdogan en zijn AKP-regering hebben zij de Koerden vogelvrij verklaard en zijn sindsdien honderden Koerdische burgers vermoord door het Turkse leger, zijn in meerdere Koerdische steden een avondklok ingesteld en worden burgemeesters opgesloten.

Onlangs zijn drie Koerdische vrouwelijke politici gedood door special militaire eenheden in het district van Sirnak-Silopi. De volksvertegenwoordiger van de Partij voor Democratische Regio’s (DBP, de opvolger van de BDP en gelieerd aan de HDP, nvdr.) Sêvê DEMIR, Silopi’s covoorzitter van de gemeenteraad en de activiste van het Congres van Vrije vrouwen Fatma UYAR, werden alle drie gedood tijdens de noodtoestand die reeds 23 dagen aan de gang is.

Burgemeesters worden opgesloten

Sinds de laatste verkiezingen, zijn meer dan 20 burgemeesters van de DBP in de gevangenis gezet. Sommigen van hen zijn ontheven van hun taken door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Terwijl deze operaties werden voortgezet, kondigde AKP nieuwe maatregelen aan. Vanaf nu zal door de Turkse overheid aangewezen beheerder in de plaats van de burgemeesters haar functie voortzetten. Verkozen ambtenaren zullen worden ondermijnd door de Turkse staat aangewezen bureaucraten.

Nieuwe wetten tegen de leden van het Parlement

Terwijl de bovengenoemde maatregelen worden voorgesteld voor de gemeenten, heeft de Turkse president Erdogan nogmaals zijn onverdraagzaamheid getoond voor welke kritiek dan ook vanwege HDP medevoorzitters Selahattin Demirtas en Figen Yuksekdag. Tevens heeft Erdogan de Openbaar ministerie en de procureur opgeroepen om een gerechtelijke procedure te beginnen tegen de HDP medevoorzitters. Kort nadat hij het bericht naar buiten bracht met: “deze mensen zullen boeten”, werd door de openbare aanklager een onderzoek gestart tegen de HDP medevoorzitters en parlementsleden. Dit laat opnieuw zien dat het steeds duidelijker wordt dat dit soort maatregelen allemaal een deel zijn van de ‘masterplan’ van de Turkse staat.

Honderd jaar geleden de Armeniërs

Het Turkse regime is van plan om een vervolg te geven aan de genocides die zijn begaan in het begin van de 20ste eeuw tegen de Armeniërs en tegen de Koerden in Dersim, Agiri en Kocgiri (toen honderdduizenden Koerden werden gemassacreerd). Enkele dagen geleden verklaarde de AKP burgemeester van Adana (AKP) Huseyin Sozlu dat Koerden zullen eindigen zoals de Armeniërs. Dergelijke haatdragende uitlatingen zijn steeds frequenter en worden nooit gestraft!

Erdogan wil Hitler’s regime

Turkse president Erdogan sprak live op tv dat hij een soortgelijke overheidssysteem wilde met dat van Hitler’s Duitsland. Erdogan beschreef zijn gewenste type overheid als volgt: “We kunnen een soortgelijk overheidssysteem ook in Hitler’s Duitsland terugvinden. Je kunt dit systeem in andere delen van de wereld ook terugvinden”. Deze verklaring werd breed bekendgemaakt in de media elders in de wereld. Erdogan is ook van plan om Hitler’s tactieken in te zetten tegen het Koerdische volk, maar om één of andere reden blijft de wereld kalm toekijken.

Nederlandse-Koerden gaan in Amsterdam in hongerstaking tegen deze gruwelijkheden en roepen om het volgende;

-- We roepen iedereen een halt toe te roepen aan de bloedbaden aangericht door de Turkse staat.
-- Terwijl de Turkse staat in onderhandeling is met de EU, worden de Koerden afgeslacht, gemarteld en gevangen genomen in Turkije. Waarom zwijgt de EU terwijl deze maatregelen niet in lijn zijn met de EU-waardenschaal?
-- In een blinde weerwraak van de Turkse staat worden de Koerden aangevallen die net in de frontlijn vechten tegen de barbaarse Islamitische Staat, dus waarom zwijgt de internationale anti-IS coalitie?
-- Wij roepen de hele wereld op om hun stem te verheffen tegen de Turkse staat en Erdogan’s bloedbad tegen het Koerdische volk.

http://fedkom.nl/

Zie ook eerder: Tentactie Stop de bloedbaden in Koerdistan, https://www.indymedia.nl/node/31415 .



Wie: 
nn

Zie ook 'Koerdisch verzet tegen de uitgaansverboden in Bakur: een overzicht en een anarchistische boodschap', https://www.indymedia.nl/node/31278
en 'Civil defense units (YPS) established in Nusayabin', https://www.indymedia.nl/node/31163



Wie: 
nn

Koerdische moeders bouwen muren en loopgraven in Nusaybin om de Turkse troepen uit hun wijken te weren. Bron: @rojinakin

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech