Koerden in Amsterdam gaan in hongerstaking

Nieuws, gepost door: nn op 13/01/2016 01:08:05

Wanneer: 13/01/2016 - 09:43

Nederlandse Koerden gaan met ingang van 13 januari in hongerstaking in Amsterdam om aandacht te vragen voor de moordpartijen en oorlog uitgevoerd door de Turkse staat tegen Koerdische burgers.


http://fedkom.nl/koerden-in-amsterdam-gaan-in-hongerstaking/ :

Koerden in Amsterdam gaan in hongerstaking

Den Haag, 12 januari 2016

Nederlandse Koerden gaan met ingang van 13 januari in hongerstaking in Amsterdam om aandacht te vragen voor de moordpartijen en oorlog uitgevoerd door de Turkse staat tegen Koerdische burgers. Na de verkiezingsnederlaag op 7 juni 2015 door Erdogan en zijn AKP-regering hebben zij de Koerden vogelvrij verklaard en zijn sindsdien honderden Koerdische burgers vermoord door het Turkse leger, zijn in meerdere Koerdische steden een avondklok ingesteld en worden burgemeesters opgesloten.

Onlangs zijn drie Koerdische vrouwelijke politici gedood door special militaire eenheden in het district van Sirnak-Silopi. De volksvertegenwoordiger van de Partij voor Democratische Regio’s (DBP, de opvolger van de BDP en gelieerd aan de HDP, nvdr.) Sêvê DEMIR, Silopi’s covoorzitter van de gemeenteraad en de activiste van het Congres van Vrije vrouwen Fatma UYAR, werden alle drie gedood tijdens de noodtoestand die reeds 23 dagen aan de gang is.

Burgemeesters worden opgesloten

Sinds de laatste verkiezingen, zijn meer dan 20 burgemeesters van de DBP in de gevangenis gezet. Sommigen van hen zijn ontheven van hun taken door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Terwijl deze operaties werden voortgezet, kondigde AKP nieuwe maatregelen aan. Vanaf nu zal door de Turkse overheid aangewezen beheerder in de plaats van de burgemeesters haar functie voortzetten. Verkozen ambtenaren zullen worden ondermijnd door de Turkse staat aangewezen bureaucraten.

Nieuwe wetten tegen de leden van het Parlement

Terwijl de bovengenoemde maatregelen worden voorgesteld voor de gemeenten, heeft de Turkse president Erdogan nogmaals zijn onverdraagzaamheid getoond voor welke kritiek dan ook vanwege HDP medevoorzitters Selahattin Demirtas en Figen Yuksekdag. Tevens heeft Erdogan de Openbaar ministerie en de procureur opgeroepen om een gerechtelijke procedure te beginnen tegen de HDP medevoorzitters. Kort nadat hij het bericht naar buiten bracht met: “deze mensen zullen boeten”, werd door de openbare aanklager een onderzoek gestart tegen de HDP medevoorzitters en parlementsleden. Dit laat opnieuw zien dat het steeds duidelijker wordt dat dit soort maatregelen allemaal een deel zijn van de ‘masterplan’ van de Turkse staat.

Honderd jaar geleden de Armeniërs

Het Turkse regime is van plan om een vervolg te geven aan de genocides die zijn begaan in het begin van de 20ste eeuw tegen de Armeniërs en tegen de Koerden in Dersim, Agiri en Kocgiri (toen honderdduizenden Koerden werden gemassacreerd). Enkele dagen geleden verklaarde de AKP burgemeester van Adana (AKP) Huseyin Sozlu dat Koerden zullen eindigen zoals de Armeniërs. Dergelijke haatdragende uitlatingen zijn steeds frequenter en worden nooit gestraft!

Erdogan wil Hitler’s regime

Turkse president Erdogan sprak live op tv dat hij een soortgelijke overheidssysteem wilde met dat van Hitler’s Duitsland. Erdogan beschreef zijn gewenste type overheid als volgt: “We kunnen een soortgelijk overheidssysteem ook in Hitler’s Duitsland terugvinden. Je kunt dit systeem in andere delen van de wereld ook terugvinden”. Deze verklaring werd breed bekendgemaakt in de media elders in de wereld. Erdogan is ook van plan om Hitler’s tactieken in te zetten tegen het Koerdische volk, maar om één of andere reden blijft de wereld kalm toekijken.

Nederlandse-Koerden gaan in Amsterdam in hongerstaking tegen deze gruwelijkheden en roepen om het volgende;

-- We roepen iedereen een halt toe te roepen aan de bloedbaden aangericht door de Turkse staat.
-- Terwijl de Turkse staat in onderhandeling is met de EU, worden de Koerden afgeslacht, gemarteld en gevangen genomen in Turkije. Waarom zwijgt de EU terwijl deze maatregelen niet in lijn zijn met de EU-waardenschaal?
-- In een blinde weerwraak van de Turkse staat worden de Koerden aangevallen die net in de frontlijn vechten tegen de barbaarse Islamitische Staat, dus waarom zwijgt de internationale anti-IS coalitie?
-- Wij roepen de hele wereld op om hun stem te verheffen tegen de Turkse staat en Erdogan’s bloedbad tegen het Koerdische volk.

http://fedkom.nl/

Zie ook eerder: Tentactie Stop de bloedbaden in Koerdistan, https://www.indymedia.nl/node/31415 .Wie: 
nn

Zie ook 'Koerdisch verzet tegen de uitgaansverboden in Bakur: een overzicht en een anarchistische boodschap', https://www.indymedia.nl/node/31278
en 'Civil defense units (YPS) established in Nusayabin', https://www.indymedia.nl/node/31163Wie: 
nn

Koerdische moeders bouwen muren en loopgraven in Nusaybin om de Turkse troepen uit hun wijken te weren. Bron: @rojinakin

Foto: 


Wie: 
nn

In reactie op de Turkse staatsterreur is vanavond het politiehoofdkwartier in Amed (Dyarbakir) aangevallen. In Bismil, Sur, Van, Şırnak, Silopi, Mardin en Cizre worden gevechten met Turkse veiligheidstroepen gemeld.
http://kurdishquestion.com/index.php/kurdistan/north-kurdistan/breaking-...Wie: 
nn

Groep Koerden Noord in hongerstaking, http://www.at5.nl/artikelen/151656/groep-koerden-noord-in-hongerstakingWie: 
nn

Beursplein A'dam, 24 jan. 12:00: Landelijke Demonstratie: Stop oorlog tegen Koerden!, https://www.indymedia.nl/node/31481 .Wie: 
nn

PERSBERICHT

Donderdag 14 januari, 2016 16:10

Oorlog tegen Turkije en ISIS/Daesh: Internationale strijders in Rojava roepen jongeren op zich aan te sluiten bij het verzet in Bakur (Koerdistan, Turkije, Syrië)

QAMISHLO - ANF

In een verklaring begroeten internationale strijders in de gelederen van YPG/YPJ (Volks-/Vrouwenverdedigingseenheden) het verzet in Bakur in (Noord-)Koerdistan. Revolutionairen roepen jongeren op om de krachten te bundelen met de YPS (Volksverdedigingseenheden) en guerrilla-eenheden.

De persconferentie van internationalistische strijders werd gehouden op de grens van Qamishlo-stad in Rojava en de stad Nusaybin in Bakur, Koerdistan. De verklaring in het Koerdisch, Spaans, Duits en Engels roept jongeren wereldwijd op om de Koerdische revolutie te steunen.

Het persbericht van revolutionairen uit Duitsland, Frankrijk en Spanje luidt:

"Wij zijn revolutionairen van over de hele wereld die uit vrije wil naar Koerdistan zijn gekomen om ons aan te sluiten bij de strijd voor bevrijding.

We leven in een tijd van constante nood. Terwijl in het hart van de Leviathan de vijand op de meest kwaadaardige manier mensen blijft afstompen, verdoven en tot slaaf maken, raken de randgebieden in de oorlog verloren. Vijfhonderd jaar onderdrukking onder het kapitalisme leeft in talloze vormen voort.

De machthebbers kennen geen grenzen als het gaat om het veiligstellen van hun rijkdom en het nastreven van hun belangen. Kijkend naar het dagelijkse nieuws is het gemakkelijk om in wanhoop te verzinken. En dat is precies het punt; we worden geacht te geloven dat er geen alternatief is, dat het systeem waarin we leven de enige optie is. Toen de Sovjet-Unie instortte werd gezegd dat we aan "het einde van de geschiedenis" stonden. Maar nu, 25 jaar later, zien we eens te meer dat het kapitalisme nooit in staat is geweest onze problemen op te lossen. Integendeel, elke zogenaamde oplossing heeft de bestaande problemen alleen maar verveelvoudigd.

Het systeem gedijt op onderdrukking. De onderdrukkers hebben ons nodig. Zij kunnen niet bestaan ​​zonder ons, maar we kunnen zonder hen. Slavernij, oorlog en verdriet, eenzaamheid en wanhoop zijn noch lot noch toeval, ze zijn onvermijdelijke kenmerken van een kapitalistische maatschappij. Het is dan ook onze meest dringende opdracht hiertegen te organiseren. Hoezeer ze proberen ons geweten te overweldigen en hun waarheid in ons hart te planten - wij zullen niet langer worden misleid. Het alternatief bestaat, vlak voor ons.

Het 40 jaar durende verzet van de PKK tegen de bezetters, met name de Turkse staat, is nog nooit stukgelopen. De PKK vecht voor vrijheid en autonomie, niet alleen voor de Koerden, maar voor alle volkeren van het Midden-Oosten. Vier jaar geleden ontvlamde het vuur in het westelijke deel van Koerdistan genaamd Rojava, dat vervolgens werd bevrijd van de Syrische bezetting. Burgers in Rojava organiseerden zelfbestuur, wat leidde tot een volledige sociale revolutie. Overal richtten zij gemeenten en gemeenten voor het lokale bestuur op, en coöperaties als basis voor een nieuwe economie. Het historische verzet dat de revolutie mogelijk maakte, de guerrillastrijd; de bevrijding van de vrouw, radicale democratie en ecologie als fundament voor een alternatieve maatschappij - dit is onze hoop in de 21e eeuw. We halen moed en overtuiging uit de revolutie in Koerdistan.

De situatie is nu zeer kritiek. De oorlog in Noord-Koerdistan, het deel dat is bezet door Turkije, woedt al een half jaar. De aanval op gebieden onder guerrilla-gezag dat door de Turkse bezettingsmacht op 24 juli begon, werd door de burgers beantwoord met verklaringen van Democratische Autonomie in veel delen in Noord-Koerdistan. Ze bouwden gemeenten en gemeenschappen op, net als in Rojava. Onder leiding van de YDG-H en YDG-K-jongeren en vrouwenbewegingen organiseerden burgers hun zelfverdediging en richten barricades op in hun wijken. De Turkse staat zag dit als een bedreiging voor zijn gezag die de laatste jaren alleen maar symbolisch was en viel de Koerdische regio met ongehoorde wreedheid.

Al maanden verzetten de burgers zich, met name de revolutionaire jongeren, tegen het op een na grootste leger van de NAVO. Zware gevechten duren voort in de steden Cizîre, Silopya, Nisêbîn, Kerboran, Şirnex, Gever en de Sûr en Farqîn buurten van Amed (Diyarbakir).

In de wintermaanden beperkt de sneeuw de mobiliteit van de guerrilla. Om deze reden doet de vijand voor het begin van de lente alles in zijn macht om de wil van het volk te breken. In de jaren '90 brandde de staat duizenden dorpen af om de bevolking te scheiden van de guerrilla en werden van inwoners vluchtelingen gemaakt. Vandaag proberen ze precies dezelfde, door met tanks, helikopters en zware artillerie burgers aan te vallen.

Dagelijks is er nieuws over kinderen, jongeren en hele families die door het leger worden afgeslacht. De staat stuurt duizenden van zijn beste troepen met zware wapens naar de Koerdische gebieden om de revolutionaire opstand te onderdrukken. De bezettingstroepen hebben in alle Koerdische steden uitgaansverboden afgekondigd, water en elektriciteit afgesneden en verspreiden anti-Koerdische propaganda terwijl de Turkse media zwaar worden gecensureerd. Ondanks dit alles houden de burgers stand te midden van de intimidatiepogingen en vechten ze dagelijks met niet aflatende moed en overtuiging in de straten van Noord-Koerdistan. Onlangs is de YPS, de Burgerbeschermingseenheden, gemodelleerd naar de YPG in Rojava, opgericht om deze weerstand te ondersteunen.

Wij feliciteren de oprichting van de YPS en sturen onze hartelijke groeten en respect voor de YDG-H. Veel van onze kameraden zijn voor deze strijd gevallen. Herinneringen aan hen geeft ons kracht en hun offer zal niet vergeefs zijn geweest. We zullen de vlam van de revolutie met heel ons hart en geest dragen. Hier is ons thuis, zij aan zij met onze kameraden, vechtend voor een vrij Koerdistan en het Midden-Oosten.

Wij roepen alle revolutionairen in de wereld - sluit je aan bij het verzet. Dit is niet de tijd om thuis te zitten en na te denken over wat zou kunnen zijn. We bouwen en verdedigen nu de toekomst. We roepen op tot verzet en solidariteit. Sta op ​​tegen de imperialistische machten. Val wereldwijd de instellingen van de Turkse staat aan. Kom naar Koerdistan en word lid van YPJ, YPS en de guerrilla!"

http://325.nostate.net/?p=18530Wie: 
nn

Rojava 2015 - Een terugblik, https://linksunten.indymedia.org/de/node/165559


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech