Technocratie- De weg naar een steeds kunstmatigere leefomgeving Deel: Wet- en regelgeving.

Opinie, gepost door: Sjoerd Bonnema op 03/02/2016 02:07:36

Hoe onder het mom van 'Leve de democratie' werkelijke democratie steeds meer buiten bereik van de gewone burger wordt gebracht.
Wie straks op straat welkom iedereen gaat roepen kan mogelijk voor opruiing worden opgepakt. Hieronder hoe wet-en regelgeving heel geleidelijk uit het zicht van de burger wordt gebracht en steeds meer ten voordele van het superkapitalisme werkt. Ten koste van Welkom Aarde. Tenzij we er een stokje voor gaan steken.

Technocratie- De weg naar een steeds kunstmatigere leefomgeving
Deel: Wet- en regelgeving.

Niet alleen worden de financiële barrières voor de burger steeds hoger gemaakt zoals bijvoorbeeld bij het instellen van beroep bij de Raad van State ook inhoudelijk worden wet- en regelgeving geleidelijk, dus uit het zicht van velen, en met goedkeuring van de huidige politici steeds verder uitgekleed( milieu, ruimtelijke ordening, zorg,onderwijs, enz..)..Kunstmatig ingewikkeld maken van regels hoort daar ook bij. Dit speelt niet alleen op nationaal niveau maar ook op Europees niveau. Klokkenluiders worden zorgvuldig weggemoffeld of weggewerkt. Dat zien we ook nu weer heel goed bij Van der Steur en zijn Teevenbriefjes-gestuntel. Eigenlijk is dit symptomatisch van hoe het werkt bij Justitie, Milieu en Infra en Economische Zaken.... Hoe het werkt in de huidige parlementaire democratie..."Er wordt aan gewerkt...."

Sector wetgeving opgedoekt in het belang van het superkapitalisme
Zo is het gekomen dat sectorale wetgeving toegespitst op het specifiek beschermen van onderdelen uit de samenleving en leefomgeving op een grote hoop zijn gegooid. Dit ten voordele van economische belangen en ten nadele van wat (bijna)geen stem heeft. Met nog wat afdracht van bevoegdheden, lees bezuinigingen, heeft dat tot een voortwoekerende regelchaos geleid. Onder de slogan van minder regels en regeldruk zijn er heel wat Maurice de Hond (MdH) puntjes gescoord maar zijn er per saldo helemaal niet zoveel minder regels gekomen. En is het ook nog een stuk ingewikkelder geworden. De steeds maar weer opduikende herstelwetgeving geeft dat in wezen al aan.

De macht van de gespecialiseerde eenheden
Aldus kunnen en mogen tenslotte alleen nog gespecialiseerde 'eenheden', de technocraten, zaken 'oplossen' en/of aan de regels voldoen. Strengere regels betekend trouwens dus ook vaak nog ingewikkeldere regels. Een voorbeeld daarvan is wat Foodwatch op voedsel gebied voorstelt omdat bijvoorbeeld zelfregulering niet werkt(dat klopt overigens in dit geval). Dit kan de technocratie, de multinationals ,de banken zeg maar het super kapitalisme juist ook in de kaart spelen. En kleinschalige bedrijven, de burger, de vrijdenker juist buitenspel zetten. Een veel betere en fundamentelere oplossing in deze is om subsidies op vervuilende en energie slurpende voeding stop te zetten en juist extra te gaan belasten. Dat kan uiteindelijk met veel minder regels.

De reden van politici om barrières op te werpen is dus om het economische groei-boulimia- gedrocht in de lucht te houden en nog verder te laten groeien. Dat is al heel erg veel ten koste gegaan van alles wat kwetsbaar is en zich moeilijk kan verdedigen. Mensen met een beperking, zorgbehoevenden, dieren, planten, water, lucht, bodem en dus de Aarde. Daar hebben eigenlijke alle partijen van de Tweede Kamer, met met name ook de PvdA(o.a. voormalig minister Kramer) en VVD vanaf 2000 erg hun best voor gedaan. Andere partijen hebben het laten lopen want er viel niet mee te scoren in de MdH peilingen.

Welkom Aarde
Dus de beweging dat burgers, te beginnen bij de meest kwetsbaren waaronder ook vluchtelingen, steeds meer buitenspel worden gezet duidt ook op het langzaam laten afsterven van de democratie voor allen en uiteindelijk hett 'afsterven'de Aarde. Ook daarom ga ik zaterdag in Amsterdam om 13.00 uur op het Jonas Daniël Meyerplein demonstreren "Welkom vluchtelingen-niet racisme" . De burgemeester van A'dam doet alvast, in het kader van politie(staat) efficiency zijn best om er een potje van te maken zodat mogelijk gezinnen niet meer durven te komen. Zo gaat dat tegenwoordig.

Maar de druk van het superkapitalisme en de technocratie waaronder de ook de media kan nooit het diepe Welkom van de Nieuwe Democratie overstemmen. Daar ga ik voor en velen met mij. Alles heeft met alles te maken.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech