Ook op zaterdag 6 feb: meeting van vrouwenhaters Return of Kings

Nieuws, gepost door: nn op 02/02/2016 02:09:08

Wanneer: 06/02/2016 - 10:26

Op zaterdag 6 februari zijn wereldwijd in (meer dan 40 landen) meetings aangekondigd door de beruchte vrouwenhater Roosh V, oprichter van de organisatie Return of Kings. Hij werd berucht met het verkondigen van de ‘mening’ dat vrouwen onder bepaalde omstandigheden best verkracht mogen worden.

Op zaterdag 6 februari zijn wereldwijd in (meer dan 40 landen) meetings aangekondigd door de beruchte vrouwenhater Roosh V, oprichter van de organisatie Return of Kings. Hij werd berucht met het verkondigen van de ‘mening’ dat vrouwen onder bepaalde omstandigheden best verkracht mogen worden.
Maar het gaat hier niet slechts om een gestoorde, oversekste gek, maar om een overtuigde neomasculinist, iemand die gelooft dat mannen al sinds lang onderdrukt worden door vrouwen. Uiteraard krijgen daarbij met name feministen en links de schuld hiervan. Op de website returnofkings.com is te lezen dat vrouwen geen stemrecht zouden moeten hebben, dat vrouwen intellectueel inferieur zijn, geen gevoel voor rechtvaardigheid hebben. Vrouwen worden gehaat vanwege de seksuele macht die ze zouden uitoefenen over de man en hun ouder worden wordt dan ook met leedvermaak aangezien.
Maar er is meer. De vrouwvijandigheid van Roosh V. en Return of Kings heeft alles te maken met de opkomst van reactionaire opvattingen die wereldwijd al jaren in opkomst is. Deze gaat gepaard met een hang naar autoritair leiderschap, verkondigen van blanke superioriteit en een haat jegens alles wat links is. Veelzeggend is de uithaal naar het ‘cultureel-marxisme’ dat verantwoordelijk wordt gehouden voor een veronderstelde bedreiging van de superieure westerse cultuur. De zwarten is de VS krijgen er ook van langs: hun matriarchale cultuur en eenoudergezinnen vormen een bedreiging voor de Amerikaanse samenleving, doordat ze tot ontspoorde jongeren, gangcultuur en geweld zouden leiden. Tenslotte (maar deze lijst is niet uitputtend), wordt kolonialisme (in Australië) door de westerse wereld verdedigd met argumenten als: iedereen deed het, die wilden zijn er alleen maar op vooruit gegaan, het waren vrouwenhaters (!) en last but not least, hadden ze hun land maar beter moeten verdedigen.

Alle reden dus om komende zaterdag te laten blijken dat we niets van deze vrouwvijandige, reactionaire en extreemrechtse club moeten hebben. In Amsterdam komen ze bijeen op het Spui voor het Maagdenhuis en in Utrecht op het Neude. Als tijd wordt 8 uur ’s avonds genoemd.
In Amsterdam is zoals bekend op die dag ook de manifestatie van de PEGIDA-racisten. Laten we dan ook langer aanwezig blijven en niet alleen deze rechtsextremisten confronteren, maar ook deze smerige club.

Weg met de racisten! Weg met de sexisten!

Tags: racisme sexisme


Wie: 
nn

Voor overige aankondigingen 6 februari, zie ook:

Feb. 6 Solidarity without limits – action day against Fortress Europe!, https://www.indymedia.nl/node/31714
Update PEGIDA demonstratie en tegenacties, 6 feb, amsterdam, https://www.indymedia.nl/node/31690
Stop PEGIDA in Amsterdam op 6 februari #laatzenietlopen, https://www.indymedia.nl/node/31468
(6 Feb., Dokwerker, A'dam) Demonstratie: Vluchtelingen welkom, racisme niet!, https://www.indymedia.nl/node/31660 .Wie: 
nn

if he insists, sure we can hit both;

Foto: 


Wie: 
nn

Pro-rape blogger Roosh V must be banned from Scotland, say protesters, http://news.stv.tv/west-central/1341190-thousands-call-for-scottish-ban-...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

De meeting in Amsterdam wordt nu op een geheime locatie gehouden uit angst voor protest. Via de website ROK kunnen de seksueel gefrustreerde vrouwenhaters nu een mail sturen naar meetupamsterdam@hotmail.com. Op de afspraakplek wacht tussen 8 uur en 8:20 een host op hen, waarna ze naar een definitieve plek zullen gaan. LET OP: dit kan alsnog op het Spui voor het Maagdenhuis zijn! Blijf het in de gaten houden!

In Utrecht is de plek vooralsnog Neude. Een warm welkom aldaar is nog steeds gewenst.Wie: 
nn

Demonstraties zijn afgezegd.Wie: 
nn

Officieel wel inderdaad, maar er gaan ook geruchten dat ze ondertussen in het geheim toch doorgang zullen vinden. Dus het is nog steeds goed om de afspraakplekken in de gaten te houden. Don't let them get away with it.Wie: 
afa-amsterdam

via facebook wordt er door feministen opgeroepen om, ondanks het afzeggen van de ROK/MRA bijeenkomst, een anti-misogynie demonstratie te houden op het spui, vanaf 19.30 verzamelen, 20.00 aanvang, AFA-Amsterdam ondersteunt deze oproep.Wie: 
ouwesiem

Beruchte anti-feminist organiseert 'meetup'

door FREKE Remmers

Utrecht - Roosh V, de leider van de 'neo-masculine' beweging Return of Kings, organiseert een International Meetup Day over de hele wereld, ook in Utrecht. Zaterdag verzamelen zijn mannelijke volgers, die maar wat graag vrouwen willen versieren, zich op het Neude om dan naar een geheime locatie te gaan.

De Amerikaan Daryush Valizadeh, bekend onder de nickname Roosh V, is bekend van boeken als 'Bang: the pickup bible that helps you get more lays'. Hij geeft zijn mannelijke lezers tips hoe ze vrouwen het makkelijkst het bed in kunnen praten.

Wie andere echte mannen wil ontmoeten, moet zaterdag tussen 20.00 en 20.20 uur op het Neude zijn en de aanwezigen daar vragen waar de dierenwinkel is. Zit je goed, dan antwoordt de ander 'yes, it's right here'. Zit je fout, dan probeert iemand je waarschijnlijk alsnog de weg te wijzen naar de dierenwinkel.

Roosh V is er zelf niet bij. Hij zit in Amerika. Of Australië, daar is hij vaag over.

Waar de masculine groep uiteindelijk neerstrijkt in Utrecht, is geheim. Feministen willen zulke bijeenkomsten van Roosh V. nogal eens verstoren. In Amsterdam, waar een soortgelijke meetup gepland is, is al protest aangekondigd. Op de website van Roosh V wordt ook al gewaarschuwd voor mogelijk protest in Utrecht, maar vooralsnog zijn daar geen aanwijzingen voor.

AD/Utrechts Nieuwsblad . . . . . 04-02-2016

VIEW ORIGINAL PAGE: pagina 3

Daryush Valizadeh, beter bekend als Roosh V, organiseert een Meetup Day.
FOTO ADWie: 
nn

Bijeenkomst antifeminist Roosh V in Amsterdam gaat niet door.
http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/4238513/2016/0...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech