laatste update PEGIDA in Amsterdam as zaterdag + actiekaartjes

Nieuws, gepost door: nn op 04/02/2016 02:05:09

Wanneer: 04/02/2016 - 18:11

Tijdslijn op de website van Laat ze niet lopen!: http://www.laatzenietlopen.nl/

Actiekaartjes en engelse vertaling vindt je hier/ action maps and english transation of this update you can find here;
http://laatzenietlopen.blogspot.nl/2016/02/update-stop-pegida-in-amsterd...

PEGIDA heeft van de burgemeester uiteindelijk het plein voor de Stopera (gemeentehuis/opera) aan de Amstel-zijde toegewezen gekregen. Zij mogen hier van 15.00 tot 17.00 samenkomen. Op de PEGIDA website vragen ze hun deelnemers om om 14.30 al te verzamelen omdat ze verwachten dat er na 15.00 niemand het plein meer op mag. De verwachting is dat veel Pegida deelnemers met de metro zullen komen of hun auto zullen parkeren in de parkeergarages nabij de IJ-tunnel.

De brede burgercoalitie tegendemonstratie “Vluchtelingen welkom, racisme niet!” mag van 13.00 tot 15.00 op het zeer nabij gelegen Jonas Daniel Meijerplein (de Dokwerker) manifesteren.
De gemeente heeft aan bewoners in de buurt per brief gecommuniceerd dat er gedurende de demonstraties “door de Mobiele Eenheid een permanente linie zal worden gevormd” (waarschijnlijk ter hoogte van het Waterlooplein/Blauwbrug en bij de fietsbrug van de Stopera richting Staalstraat).

#LaatZeNietLopen heeft vanaf 12.00 een informatie punt in de kelder van boekhandel Het Fort van Sjakoo, hier kan je informatie krijgen over de actuele situatie, kaartjes van de omgeving en informatie van de arrestanten steun groep (AG). Het informatie punt vind je op de Jodenbreestraat 24 tegenover de Theaterschool/naast het Rembranthuis. Mocht de politie de toegang tot het info punt afsluiten zullen indien nodig reserve locaties worden gecommuniceerd via de infotelefoonlijn en de social media.
Het nummer van de infotelefoonlijn gedurende de dag is 06- 26 68 86 41, realiseer je dat dit niet alleen een nummer voor informatie van #LZNL naar jou toe is maar ook voor informatie van jou naar #LZNL en je mededemonstranten, geef informatie die jij hebt en misschien belangrijk is dus ook door aan ons. Hou de communicatie wel kort en bondig en ga er vanuit dat de politie mee luistert.
SMS waar mogelijk, dit houdt de lijn vrij en komt altijd aan.
Gedurende de dag houden wij een tijdslijn bij op http://www.laatzenietlopen.nl en op twitter via @laatzenietlopen, als jezelf twittert, gebruik de hastags #lznl en #nopegida.
Denk goed na over wat je wel en wat je niet op internet zet, ook wat betreft foto’s en video. Breng je mede-demonstranten niet in gevaar, ook als de door hun gekozen actievorm niet de jouwe is.

Gedurende de dag (en indien nodig de dagen na zaterdag) is ook de Arrestanten steun Groep (AG) bereikbaar, zij geven ondersteuning aan mensen die gearresteerd worden en zorgen voor de communicatie tussen arrestanten en de buitenwereld. Als je ziet dat mensen gearresteerd worden of als je vermoed dat je vrienden zijn opgepakt, neem dan met hun contact op.
Hun nummer is 06-42 41 34 96 en ook bij hun geldt, hou de communicatie kort en bondig zodat de lijn zoveel mogelijk vrij blijft, noem geen namen over de telefoon of wat mensen gedaan zouden hebben. Meer informatie op http://arrestantensteungroep.org/ en via info[at]arrestantengroep.org

Mocht je onverhoopt gearresteerd worden, vraag dan naar een advocaat van het kantoor Jebbink Soeteman Advocaten, zij zijn bereid je te verdedigen. Hun nummer is +31 (0)20 53 53 390 Accepteer geen advocaat van de piketdienst, alleen je eigen advocaat van dit kantoor, wat de politie je ook probeert wijs te maken. Verklaar niets tot je je advocaat hebt gesproken!

In de avond is er een demonstratie tegen vrouwenhaat/seksueel geweld vanaf 20.00 op het Spui waar wij alle mensen van harte willen aanmoedigen aan deel te nemen. Aanleiding voor deze demonstratie was een gepland wereldwijd evenement van beruchte antifeministen op onder meer deze locatie, deze gaat dankzij de aangekondigde demonstraties niet meer door, de protest demonstratie echter wel!

Tevens zijn er in de avond meerdere culturele activiteiten in de stad, extra aandacht willen we graag besteden aan het benefiet voor de Koerdische strijd tegen het IS/DAESH fascisme en de dictatoriale Turkse overheid in het Spinhuis.
Adres en tijden vindt je op de #LZNL actiekaart.

Let goed op elkaar,
Laat Ze Niet Lopen!



Wie: 
nn

Android telefoons kunnen SMS versleutelen, https://smssecure.org/
Los daarvan kunnen imsi catchers worden ingezet. Traceren kan met IMSI Catcher Detector: https://github.com/SecUpwN/Android-IMSI-Catcher-Detector



Wie: 
nn

Voor eerdere aankondigingen en oproepen, zie ook:

Stop PEGIDA in Amsterdam op 6 februari #laatzenietlopen, https://www.indymedia.nl/node/31468
Update PEGIDA demonstratie en tegenacties, 6 feb, amsterdam, https://www.indymedia.nl/node/31690
(6 Feb., Dokwerker, A'dam) Demonstratie: Vluchtelingen welkom, racisme niet!, https://www.indymedia.nl/node/31660
Feb. 6 Solidarity without limits – action day against Fortress Europe!, https://www.indymedia.nl/node/31714
PEGIDA zaterdag naar STOPERA!, https://www.indymedia.nl/node/31755

Ook op zaterdag 6 feb: meeting van vrouwenhaters Return of Kings, https://www.indymedia.nl/node/31747 .



Wie: 
nn

kan er gepoost worden via Signal Private Messenger naar de AG en Laat Ze Niet Lope ? gratis en secure zolang je van wifi afblijf?



Wie: 
nn

Verslag Laat ze niet lopen, https://www.indymedia.nl/node/31837
Update arrestanten anti-pegida demo, https://www.indymedia.nl/node/31839
statement LaatZeNietLopen nav No Pegida actiedag Amsterdam, https://www.indymedia.nl/node/31841 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech