Een gewaarschuwd student telt voor twee

Opinie, gepost door: Maikel van Leeuwen op 22/03/2012 03:11:16

2 oktober vorig jaar hadden de ASVA en de LSVB een studentendemonstratie georganiseerd in Den Haag. Nog voor aanvang van deze demonstratie, publiceerde ik het artikel: 'Studenten verenigt u zelf en gooi het LSVB en het ASVA het raam uit'

Tevens gepubliceerd op: http://maikel.tiny-host.nl/artikelen/studenten-demo.html<--Incl. video

Ik bleek een vooruitziende blik te hebben. Studenten werden massaal door de ordediensten van de ASVA en LSVB ingesloten en tegengehouden tijden charges, hetgeen resulteerde in arrestaties en onnodig veel klappen.

Je zou mogen aannemen dat deze organisaties geleerd hebben van de vorige demonstratie. Dat zij hun ordedienst inrichten om juist de studenten te waarschuwen voor de politie en haar tactieken. Helaas blijkt niets minder waar te zijn. Op facebook van het ASVA staat de volgende oproep:

'Voor de manifestatie van vrijdag heeft ASVA studentenunie nog veel mensen voor in de ordedienst nodig. Wil jij ons helpen? Je moet om 15.30 aanwezig zijn en krijgt dan instructies van je subcoordinator. Meld je aan via ordedienst@asva.nl of stuur een berichtje via facebook!'

De conclusie mag getrokken worden dat de ordedienst zeer onervaren zal zijn, gezien het feit dat ze minder dan 24 uur van te voren mensen vragen om te helpen bij de ordedienst. Er heeft dus geen scholing plaatsgevonden. De kiem voor herhaling van de gebeurtenissen van vorige jaar is al geplant.

Zover ik kan nagaan, is er geen gedegen onderzoek gedaan naar wat zich precies op 2 oktober 2011 heeft afgespeeld. Er is geen poging gedaan om studenten te helpen bij de boetes en juridische problemen die zij hebben opgelopen bij deze demonstratie. De LSVB en het ASVA zetten de student in voor haar eigen politieke program: als ordinair klapvee.

De reden waarom de LSVB en ASVA waarschijnlijk keer op keer de kant kiezen van de gevestigde orde, is dat een hoop van de jonge dames en heren de ambitie hebben om onderdeel te worden van de gevestigde vakbonden en politiek. Daarom zullen de LSVB en ASVA altijd gevaarlijke misleidende ingekapselde vakbonden blijven en dienen de besturen beschouwd te worden als politici: Vandaag zeggen ze je het ene toe en morgen zullen ze 180 graden gedraaid zijn. Als ze hun gezicht moeten redden, geven ze je een dolksteek in de rug en halen daar hun voordeel mee.

Laat ik afsluiten met een herhaling van wat ik vorig jaar schreef: 'Zijn jullie het zat om je te laten gebruiken als actievee dat de LSVB en ASVA inschakelen wanneer zij dat nodig achten, en wegwerpen of zelfs veroordelen wanneer het vee initiatief toont? Zijn jullie het zat dat andere mensen acties organiseren en jullie daar maar aan mee moet doen? Dan is de enige oplossing buiten deze organisaties een eigen actie op te zetten, zelf demonstraties, blokkades en bezettingen te organiseren. Alleen dan kan er eenkrachtige en geloofwaardige vuist tegen deze verschrikkelijke bezuinigingen en hetze gemaakt worden. De LSVB en de ASVA zit namelijk te diep met hun kop in de reet van de politiek! ?

Organiseer, staak, frustreer en saboteer!

Maikel van Leeuwen

ps. Ben je er niet mee eens, dan kan je ook altijd de ASVA op de hoogte brengen via hun Facebook pagina en: Ordedienst ASVA

Bronnen:

Tags: ASVA demonstratie Student

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech