Back to Euro laat Oekraine meepraten in referendum debat

Ruis, gepost door: nn op 24/03/2016 03:11:23

Wanneer: 24/03/2016 - 12:08

Sinds kort is de videoblogsite www.BacktoEuro.nl live gegaan om op een andere manier te laten zien dat ja volgens Oekraine de enige optie is tijdens het referendum van 6 april. Vier jaar geleden bezocht de initiatiefnemer het EK-voetbal (Euro 2012) in Oekraïne waar hij zeer gastvrij werd ontvangen en de kans kreeg zich te verdiepen in het land en de mensen. Net als toen hoort men in Nederland nu vaak weer zaken die haaks staan op feiten, meningen en de werkelijkheid in Oekraïne. Op de site staan reportages die gemaakt zijn tijdens een bezoek aan Oekraïne twee weken geleden.

Voor de totstandkoming van deze site zijn de initiatiefnemers teruggegaan naar de mensen en plaatsen die zij vier jaar geleden hebben bezocht in het kader van het EK voetbal. Om die reden draagt het de naam ‘Back To Euro’. Alle ervaringen zijn te vinden op de videoblogsite waar reportages en artikelen staan die gemaakt zijn.
Zij spraken met hen over onderwerpen die te maken hebben met het referendum. Want wat zijn nu de feiten en omstandigheden? ” Wij hoorden burgeroorlog, zij vertelden over een invasie met behulp van slimme propaganda. Ook werd er gezegd dat het land was verdeeld tussen twee taalgroepen, zij vertelden ons dat bijna niemand daar een probleem mee had.” Dit zijn zomaar twee voorbeelden van hoe een verkeerd beeld kan worden geschetst. Daarnaast worden mensen door de tegenstanders van het associatieverdrag soms een beetje bang gemaakt. “Ruim 90 procent van de tekst gaat over zaken waaraan zelfs de grootste EU-tegenstander of Oekraïne-scepticus niet op tegen kan zijn.

Zo wie zo is het de vraag of de kiezer de tekst wel gelezen heeft. Dat is jammer omdat de meeste argumenten soms niets met het verdrag zelf te maken hebben. ” Oekraïne is veel te corrupt om lid te worden van de EU!”. “Klopt en daarom gaat dat ook niet gebeuren. Het land gaat gebukt onder corruptie, maar is het daarom niet juist goed dat het associatieverdrag eisen stelt aan Kiev als het gaat om de eerlijke aanbesteding van overheidsopdrachten en de onafhankelijkheid van de rechtspraak?”

Met deze blogsite vol met krachtige gesprekken met Oekraïners wil de initiatiefnemer de Nederlanders laten zien wat de werkelijkheid en beleving is in Oekraine en hoopt daarmee het verschil tussen feiten en fabels door te laten dringen. Door middel van laagdrempelige onderwerpen wordt getoond waarom de samenwerking met Oekraïne zo ontzettend belangrijk is voor Nederland, Europa en Oekraïne. “Het is ontzettend belangrijk om nu juist in het land in kwestie zelf te kijken en daar met mensen te praten in plaats van zomaar iets te roepen” . Vier jaar geleden kregen wij die kans en waren wij blij verrast door een gastvrij en open land en door wat wij werkelijk zagen. We hopen dat U dezelfde ervaring ondervindt”

www.backtoeuro.nlWie: 
nn

Steunt indimedia nu ook al een commerciele ja-campagne...?Wie: 
ketellinkie

Wat is daar zo commercieel aan dan? De site noemt zich een particulier initiatief.

Tenzij er niet direct zichtbare verwerpelijke achtergronden achter zitten, valt het me toch een beetje tegen dat zoiets rücksichtlos wordt geruisd. Het is ook een visie, toch. Uit het nee-kamp moeten we ook geregeld flauwekulargumenten aanhoren.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech