Meisje uit Pijnacker pleegt zelfmoord 'om bangalijst'

Hier kun je discussieren over Meisje uit Pijnacker pleegt zelfmoord 'om bangalijst'.
Meisjes die op zo'n lijst voorkomen balen daar flink van, want vaak hebben ze
geen enkele aanleiding gegeven en is het lastig van het stigma af te komen.

Hoe lang moet het nog duren voordat we weer eens
normaal met elkaar omgaan in Nederland ?


blabla, je hoort dat woordt

blabla, je hoort dat woordt 'bangalijst' 1x door een journalist een maand geleden, en opeens hoor ik het woord 50x per dag. Laatst zelfs een schooldirecteur ver in de provincie die last had van bangalijstjes.
Als dit al bestaat is het zwaar aangezet, volgens mij worden het meeste van die lijsten door meiden zelf samengesteld.

Maargoed kut dat er iemand dood is maar niet echt relevant

ignorance is killing as well

de reactie boven is ook te triest voor woorden...

niet relevant? dat zoiets gebeurt én dat iemand zo'n reactie plaatst en de gebeurtenis "niet relevant" vindt zijn weer ns "mooie" voorbeelden van dikke in-ya-face-sexisme die, jawel, nog steeds overal aanwezig is, ook in links(-radicale) omgevingen. dit soort IGNORANTIE is een vorm van sexisme en laat mss ook zien hoe weinig er wordt gedaan aan zelfreflectie. behoorlijk ongezond.

ook al is "bangalijst" mss een modewoord. whatever!! het fenomeen is niks nieuws en ZEKER niet het concept van een slet (of "banga" dus). het is namelijk vrouwelijk én negatief geconnoteerd. iemand een slet te noemen is al zware discriminatie (want "women are sluts, men are studs", toch?). wat zijn dan hele LIJSTEN, door wie ze dan ook worden samengesteld?? nog een voorbeeld voor hoe diep sexisme nog steeds een daadwerkelijk onderdeel is van deze maatschappij, de manier van denken én handelen in vele hoofden, van socialisatie...

ook om op te kotsen: het argument dat het de schuld van de vrouwen ZELF zou zijn, dat ze direct en/of indirect ZELF de verantwoordelijkheid zouden hebben voor sexismen en misogynie. wow... ongelooflijk ongereflecteerd. lees ns een boek ofzo, misschien over vrouwen als slachtoffers en vrouwen als daders??

https://twitter.com/#!/Jescha

https://twitter.com/#!/Jeschatjee
op haar twitter nog niets gevonden over bangalijsten

Al die mediaaandacht is hetzelfde. Artikel zonder bronvermelding, een interview met schooldirecteur "Ja nog nooit van gehoord maar is heel erg en we letten er op", als je dan naar reacties van leerlingen kijkt weet niemand waar ze het over hebben.

Dus inderdaad niet relevant. Ga je ook hier posten dat het toch niets met politiek te maken had als over paar maanden blijkt dat ze 'gewoon' depressief was?

Ik verwacht niet dat de media

Ik verwacht niet dat de media er nog op terugkomen.
Dus post ik geen 2e keer.

Aan alle femifascisten, niet

Aan alle femifascisten, niet elk slecht ding wat er op de wereld (of met vrouwen, want dat is toch het enige waar jullie nog naar kijken) is de schuld van iemand die toevallig een penis heeft.
Lijstjes maken van van alles en nog wat is eigen aan tienergedrag zowel bij jonges als meisjes. (komt om echt eerlijk te zijn veel vaker bij vrouwen voor) maar nee hoor, na een half verhaaltje te hebben gelezen of gehoord te hebben weten ze het natuurlijk direct. Het is de schuld van alle mannen, die wanneer ze eventjes geen verkrachtingen aan het plegen zijn banga lijstjes opstellen waarna ze uiteraard hun vrouw (eigendom) nog wat tikken gaan verkopen.
Ik wil niets goedpraten echt echt niet, maar dat gehaat van bepaalde fascistische feministen komt mij de laatste tijd zo de strot uit. Misschien ben ik te oud geworden, maar kwamen we vroeger niet op voor gelijkheid, samen, met mekaar, weet iemand dat nog?
jullie zijn jullie eigen ergste vijand.

Bij bepaalde kwalificaties

Bij bepaalde kwalificaties voel ik me absoluut niet aangesproken.
Vroeger streden we inderdaad samen voor gelijkheid.
Zonder PowNews, Zonder GeenStijl.
Zonder SBS6. Zonder RTL.
Gewoon lekker spontaan zonder eikels om ons heen.

Denk dat er wel meer speelde

Denk dat er wel meer speelde dan dat, valt gewoon onder het treiteren en type school. Er zijn geen goeie statiestieken over zelfmoord onder jongeren, maar met dit soort aandacht heb je kans dat jongeren het gaan vergroten voor zichzelf en sneller zichzelf wat aandoen als ze worden genoemd in verband met zo'n lijstje. En dat mensen zelfmoord plegen is bekend het is gewoon een onaangename maatschappij die de mens voor zichzelf heeft gecreëerd.

Niet teveel over praten voor

Niet teveel over praten voor je het weet is het hele programma van de PL er mee gevuld

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech