19-11-2016 Demonstratie: Fight repression! Stop de repressie tegen antifascisten en anarchisten!

Hier kun je discussieren over 19-11-2016 Demonstratie: Fight repression! Stop de repressie tegen antifascisten en anarchisten!.
Het afgelopen jaar is de repressie tegen antifascisten en anarchisten enorm toegenomen, met Den Haag als middelpunt. Zo werd er een gebiedsverbod voor de Schilderswijk uitgevaardigd tegen anarchisten, in een poging de strijd tegen de racistische, gewelddadige en moordende politie in die wijk te breken. Later werd er wederom een gebiedsverbod uitgevaardigd, ditmaal tegen antifascisten die zich verzetten tegen de extreem-rechtse demonstraties van Pegida. Er werd een schadeclaim van 50.000 euro opgelegd aan enkele anarchisten die zich verzetten tegen de ontruiming van het 13 jaar lang gekraakte sociaal centrum De Vloek. Ook probeerde de burgemeester van Den Haag het plaatselijke Autonoom Centrum te sluiten. Verder werden er consequent demonstraties verboden, mensen thuis en op straat geïntimideerd door de politie, vonden er talloze preventieve arrestaties plaats en werd er geprobeerd informanten te werven. De lijst van repressieve maatregelen, die zich steeds focust op een kleine groep anarchisten, gaat nog wel even door.

Maar dit is niet een aanval op enkele individuele anarchisten en antifascisten. Dit is een aanval op een ieder die strijd tegen racisme, dit is een aanval op een ieder die een wereld voorstaat zonder uitbuiting en uitsluiting, dit is een aanval op ons allen. En deze aanval kan niet onbeantwoord blijven! Dit is een oproep tot solidariteit, omdat solidariteit ons wapen is tegen het isolement waar de burgemeester en politie ons in willen duwen. Wij moeten onze autonome ruimtes en structuren verdedigen!

Kom naar 19 november naar Den Haag. Omdat de ketenen van de staat die doordrenkt zijn van racisme en onderdrukking gebroken moeten worden! Want wie niet strijd, heeft al verloren.

Fight repression!

https://fightrepressiondemo.noblogs.org


Duitsland

Jagd auf Chemnitzer Terrorverdächtigen mündet in gigantische Polizeistaatsübung
http://www.wsws.org/de/articles/2016/10/11/chem-o11.html

Die Fahndung nach einem mutmaßlichen syrischen Bombenbauer
mündete am Wochenende in eine umfassende Polizeistaatsübung.

Auch der Nationalsozialistische Untergrund (NSU) residierte im sächsischen Chemnitz
und organisierte von dort – umgeben von mindestens zwei Dutzend V-Leuten
der Sicherheitskräfte – seine rassistischen Morde und Terroranschläge.

Erst vor einer Woche wurde die Verbindung zwischen sächsischer Polizei
und rechtsextremer Szene wieder deutlich, als die Polizei
einen unangemeldeten Pegida-Aufmarsch während der Feiern zur deutschen Einheit
vom 3. Oktober duldete und begünstigte.

Trotz eines faktischen Ausnahmezustands in der City
durften die rechtsradikalen Aktivisten der versammelten Prominenz
bis auf wenige Meter auf den Leib rücken.

Die Polizei tolerierte faschistische Hetzparolen sowie ein Plakat
mit einem Goebbels-Zitat und wünschte den Pegida-Anhängern einen „erfolgreichen Tag“.

Jezelf in een hoekje schilderen.

Eerst vochten we nog voor een wereld zonder grenzen, zonder racisme, voor radicale gelijkheid. Nu vechten we voor het recht om te mogen demonstreren en straks voor het recht om te mogen demonstreren voor het recht om te mogen demonstreren. Dit lijkt me een doodlopende weg.

Begrijp me niet verkeerd, de mensen in Den Haag heb ik hoog zitten. Maar deze methode van eerst een (nogal onduidelijke, grotendeels ongedefineerde) identiteit kiezen (maar die wel per definitie in conflict is met de status quo) om op basis daarvan te demonstreren tegen de onderdrukking van die identiteit, is belachelijk. Hiermee benadruk je juist het isolement waar de burgemeester en politie je graag in willen duwen.

Ter overweging: Wedden dat er straks een piep klein clubje in het zwart geklede mensen omsingeld en in elkaar gemept worden door de haagse politie? Weet je wat die politie daarna concludeert maar wat de mensen in het zwart ten ene male schijnt te ontgaan? Dat het (gelukkig) maar een klein geisoleerd groepje anarchisten is die afkomen op een demo 'tegen de repressie van anarchisten'. Laten we ons nu niet gaan verdelen in politieke strominkjes, elk met z'n eigen kleine demootje tegen repressie, zodat zij over ons kunnen heersen.

Waarom zou je eigenlijk solidair zijn met een anarchist alleen omdat die anarchist is? Wat is eigenlijk een anarchist? Het is in ieder geval geen beschermde titel, iedereen kan (en mag) zichzelf anarchist noemen, dat lijkt me dus geen geschikte basis voor solidariteit.

Als mensen goede dingen doen, acties waar je je achter kunt scharen laat dat dan de grond zijn voor solidariteit. (Tegen politiegeweld in de Schilderswijk bijvoorbeeld, of tegen Pegida) En voor de duidelijkheid, als mensen goede dingen op een manier die je aanspreekt, wat maakt het dan nog uit of die mensen zich anarchist noemen of niet? (Dit is een catch waar veel anarchisten nogal moeite mee hebben)

Overigens sla je de plank helemaal mis als je denk dat de politie en de politiek je onderdrukt 'omdat je je anarchist' noemt. Zij onderdrukken je omdat je dingen doet die hen niet aanstaan. Als je te maken krijgt met repressie is er een goede kans dat je drukt op een plek waar het pijn doet (de Schilderswijk bijvoorbeeld). Het zou heel wel een teken kunnen zijn dat je op de goede weg bent. Demonstreren tegen de repressie tegen anarchisten is precies het omgekeerde. Blijkbaar drukt de staat op een plekje waar het zeer doet.

Ondanks dit wens ik jullie heel veel succes. Maar deze demo kost jullie waarschijnlijk meer energie dan dat die gaat opleveren. In plaats daarvan: Blijf doen wat jullie doen zolang je het nog op kunt brengen.

Links akkoord

Kan me wel vinden in deze gedachtengang "ook Anarchist".
Het mooiste zou zijn als er een brede linkse demonstratie zou worden georganiseerd (links akkoord) tegen repressie
en uitsluiting.
De politie Den Haag speelt zo langzamerhand een kwalijke rol in deze en een breedt maatschappelijk protest zou welkom
zijn.
Anarschisten laat jullie niet in een hoekje drijven en zoek de verbondenheid en solidariteit met andere linkse idealogien !

solidariteit!

andersom kan ook gesteld worden dat 'andere linkse ideologieen' zich solidair zouden kunnen verklaren met anarchisten en antifascisten die met repressie geconfronteerd worden, en zich dus bij de demo kunnen voegen. De demo wordt niet exclusief georganiseerd alleen voor anarchisten en antifascisten om aan mee te doen. Overigens: antifascist staat niet gelijk aan anarchist, dus men zou zich sowieso wel aangesproken mogen voelen. Of zijn zij, die geen anarchist zijn, geen antifascisten?

Heb je ook weer gelijk in JK

Heb je ook weer gelijk in JK ! Wel is het zo dat de oproepen het gevoel geven gericht te zijn op de Anarchistische achterban , waardoor
het een exclusiviteit uitstraalt.
Ik vind eveneens dat eenieder solidair moet zijn met deze demo en wellicht kan de oproep nog wat opgeklopt worden.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech