Pand gekraakt en hardhandig ontruimt Zaandam

Nieuws, gepost door: nn op 30/10/2016 10:05:54

Wanneer: 30/10/2016 - 18:54

Vandaag is er een kraakactie van twee panden publiekelijk gemaakt in de Narvastraat in de Havenbuurt, Zaandam.
Ondanks dat de krakers al een nacht daar hebben gespendeerd heeft de politie het toch op een heterdaad gegooid.
De gemeente Zaanstad zegt kraken te gedogen en niet te ontruimen voor leegstand. De betreffende panden stonden al langere tijd leeg en erop te wachten om gesloopt te worden, al vinden veel mensen in de buurt het jammer dat de panden niet gerenoveerd worden in plaats van gesloopt.

De krakers hadden duidelijk gemaakt dat ze het pand niet zo maar zouden verlaten. Na twee keer gevorderd te worden door de politie werden ze hardhandig met stokslagen en intimidatie de straat uitgewerkt, waarna een ruit in een van de panden in-geslagen werd door de politie.
Een aantal bewoners die in het pand waren hebben zich verzet door het pand stevig te barricaderen met lock-ons.
De brandweer is ingezet om het pand te betreden met een motorflex, kettingzagen en ramstoten. Dat de brandweer in plaats van de BraTra word gebruikt om lock-ons te verwijderen laat zien dat de politie niet veilig te werk gaat. De krakers die niet gearresteerd zijn hebben door de politie een mondeling gebiedsverbod gekregen en werden bedreigt met geweld en arrestatie op het moment dat ze het gebied weer zouden betreden. Het is duidelijk dat de politie-eenheid van Zaanstreek-Waterland op zondag waarschijnlijk niet genoeg mankracht had om alle mensen op te pakken. Er is veel geweld gebruikt, er zijn politiehonden ingezet en er is mankracht vanuit andere steden bijgehaald, waaronder het gehucht Purmerend.

De eigenaar van het gebouw is woningcooperatie Rochdale. Dat Rochdale meerdere gebouwen in de buurt meer dan een jaar leeg laat staan in tijd van woningnood vinden wij belachelijk. In 2017 is Rochdale van plan om het gebouw te slopen en op deze plek nieuwe woningen te bouwen; hier zijn nog geen vergunningen voor aangevraagd en er konden hier nog zeker een paar maanden mensen wonen. De anti-krakers in de wijk kunnen tot 12 Januari blijven.

Afgelopen keren dat er in Zaandam gekraakt is, is er door de politie niet direct over gegaan tot ontruimen. Dat de politie deze geweldadige aanpak heeft gebruikt tegen de krakers word door de krakers in Zaandam niet geaccepteerd. De politie heeft de krakers laten weten dat ze het jammer vinden dat er zo veel geweld gebruikt moest worden, ook al had de politie kunnen vertrekken en het beleid van gemeente Zaanstad om kraken te gedogen kunnen respecteren. De krakers vinden het onbegrijpelijk dat de politie niet wilde accepteren dat zij daar al een nacht hadden geslapen en tegen het gemeentelijk beleid in, hebben verwijderd uit het pand.

Leegstand is misstand, kraken gaat door!Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn
No video? Get the Director Plugin


Wie: 
nn

Jongeh, ontruimd toch gewoon met D, komen jullie uit pumerend ofzo?Wie: 
nn

Update Arrestanten??Wie: 
nn

3 arrestanten zijn vrij gelaten vanavond. De overige 7 zitten nog vast, waarvan sommige NN.Wie: 
nn

Kraakpanden Havenbuurt leeg

Zaandam - De politie heeft zondagmiddag twee gekraakte woningen in de Havenbuurt ontruimd en daarbij tien mensen aangehouden. De woningen zijn van woningbouwcorporatie Rochdale, die ze wil slopen en in 2017 door nieuwbouw vervangen. Ze werden zaterdag gekraakt. De Zaanse Kraak beweging vindt de ontruiming onterecht.

Dagblad Zaanstreek . . . . . 31-10-2016Wie: 
nn

Gister zijn 3 arrestanten vrijgelaten. Er zitten nog 4 mensen vast.Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

All arrested people are out of jail! Everybody except for 1 person left without a charge, yet.Wie: 
nn

All arrested people are out of jail! Everybody except for 1 person left without a charge, yet.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech