Over de massa-arrestatie bij de Fight Repression demonstratie

Nieuws, gepost door: Fight Repression! op 21/11/2016 11:02:26

Wanneer: 21/11/2016 - 02:02

Zaterdag 19 november om 16:00 verzamelden 250 mensen zich op het Kerkplein in Den Haag in om vanaf daar een demonstratie te lopen tegen de repressie die zich de afgelopen jaren uitbreid tegen anarchisten en antifascisten in Den Haag en daar buiten. Repressie zoals het constant verbieden van demonstraties en het in kaart brengen van antifascisten en anarchisten om vervolgens repressieve maatregelen te kunnen treffen. En ook deze demonstratie werd op bevel van de Haagse burgemeester van Aartsen de kop in gedrukt met repressie en geweld vanuit de politie.


De demonstratie werd al meteen in het begin totaal ingesloten door de Mobiele Eenheid en van alle kanten gefilmd door de politie. Vervolgens kwam de politie met het bevel om gezichtsbedekking af te doen want “dat was de afspraak”. Laat een ding duidelijk zijn, hier waren geen afspraken over gemaakt en dit stond ook niet in de kennisgeving die de politie had opgesteld met voorwaarden.

Het was gelijk duidelijk dat er een excuus werd gezocht om over te gaan op massa-arrestatie, en dat gebeurde ook. De politie sloot de demonstratie in en viel de groep aan. Terwijl de politie insloeg op de demonstranten riep de politie steeds dat mensen zich rustig moesten houden; een sterk staaltje de-escalerend optreden van de Haagse politie. Bij deze massa-arrestatie werden mensen in hun gezicht geslagen, een arm uit de kom geslagen en meerdere mensen kreupel geschopt. De politie gebruikte meerdere malen een nekklem en de enkele mensen die de demonstratie verlieten na oproep van de politie kregen daarna nog klappen. Uiteindelijk werden er ergens tussen de 166 en 184 mensen opgepakt.

De demonstratie ondervond eigenlijk precies waar de demonstratie tegen gericht was, namelijk het systematisch inperken en verbieden van demonstraties, het criminaliseren, aanvallen en opsluiten van anarchisten en antifascisten. Inmiddels zijn alle arrestanten weer vrij. Niemand van hen heeft een boete, strafbeschikking of dagvaarding meegekregen.

Media als gereedschap van de politie
De politie heeft nog tijdens de massa-arrestatie een persbericht gepubliceerd om de demonstratie te criminaliseren. Natuurlijk nam alle pers dit klakkeloos over, zoals we van ze gewend zijn. De mediaberichten zijn slechts geknipt en geplakt uit het persbericht van de politie. Hiermee laat de pers zien dat zij zoals altijd slechts het gereedschap zijn van de politie om protesten te criminaliseren.

Dat de repressie ook tijdens deze demonstratie gewoon wordt doorgezet door de burgemeester zal ons niet stoppen in de strijd voor vrijheid. Deze strijd beperkt zich gelukkig ook niet tot door de autoriteiten te 'verbieden' demonstraties. Wij zetten de sociale strijd onverminderd voort en daar zal geen agent of burgemeester ons in tegen houden!

Wij bedanken iedereen en speciaal onze kameraden van buiten Nederland die dit weekend naar Den Haag kwamen om samen met ons te vechten tegen repressie en onderdrukking. Wij voelen ons gesteund in onze strijd en zijn na de demonstratie alleen maar vastberadener om door te blijven gaan met het uitbouwen en verdedigen van onze structuren en ideeën.

No justice, No peace!

https://fightrepressiondemo.noblogs.org/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech