We Are Here helpt de Gemeente Amsterdam met huisvesting vluchtelingen

Nieuws, gepost door: nn op 12/12/2016 12:09:16

Wanneer: 12/12/2016 - 22:14

Het actieteam van Wij Zijn Hier heeft vanavond het voormalige kantoor van de Voedsel- en Warenautoriteit aan de Hoogtekadijk bezet. Het kantoorpand is een jaar geleden door Staatssecretaris Dijkhoff ter beschikking gesteld aan de Gemeente Amsterdam om noodopvang voor vluchtelingen te bieden.


Uit contacten met een van de huidige bewoners is ons gebleken dat het pand beheerd wordt door de firma Kabath Vastgoed Bescherming. Dit bedrijf heeft antikrakers in het gebouw toegelaten. Een van de vijf huidige bewoners woont daar al drieeneenhalf jaar. Ze vertelde dat Kabath het aantal tijdelijke bewoners heeft teruggebracht tot vijf.

Met deze bezetting willen de afgewezen vluchtelingen van Wij Zijn Hier de bestemming van het pand realiseren door er, eventueel samen met de huidige bewoners, te gaan wonen.

Dit in de hoop dat een echte oplossing voor de komende verkiezingen kan worden bereikt.

Contact: Khalid Jone 06 86263381Wie: 
nn

Uitgeprocedeerde asielzoekers We Are Here kraken nieuw pand

De uitgeprocedeerde asielzoekers, die zijn verenigd in de groep We Are Here, hebben een nieuw pand gekraakt aan de Hoogte Kadijk in het centrum van Amsterdam.
Door: Het Parool 12 december 2016, 21:36

Het gaat om het voormalige laboratorium van de Voedsel- en Warenautoriteit, dat vorig jaar door minister Stef Blok (Wonen) op een lijst van leegstaande rijksmonumenten voor opvang van vluchtelingen werd geplaatst.

Het pand werd daarbij beschikbaar gesteld aan de gemeente Amsterdam om als opvang voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning te gebruiken. We Are Here wil het rijksmonument met hun kraak alsnog de functie van vluchtelingenopvang geven.

Op dit moment wordt het pand beheerd door Kabath Vastgoed Bescherming, dat het pand beschikbaar heeft gesteld aan antikraakbewoners. Volgens een woordvoerder van We Are Here wonen er nu vijf tijdelijke bewoners.

Vorige week werd bekend dat de groep van uitgeprocedeerde asielzoekers, die sinds 2012 door Amsterdam zwerft, de gemeente al bijna 1,2 miljoen euro heeft gekost.

http://www.parool.nl/amsterdam/uitgeprocedeerde-asielzoekers-we-are-here...Wie: 
nn

Laatste updates:
De groep staat inmiddels op straat, er is (nog) niemand gearresteerd. Ze zitten nu met zn allen voor het pand op de stoep. en als de politie t toelaat dan zullen ze daar vannacht blijven. Het is alleen de vraag of de politie dat toelaat.

Voor zo ver bekend houdt niemand twitter bij op dit moment. Als er wel een twitter gebruiker ter plaatse is, graag hier de een linkje plaatsen, dan verloopt de informatiestroom wat soepeler!Wie: 
nn

Wij Zijn Hier op straat. De gevoelstemperatuur is 2.5 graden. Matrassen onderweg. Demonstratie op de stoep na korte bezetting. Kom nu naar Hoogtekadijk 401. Bij de molen. Tram 10.

Updates ook via de Facebook pagina:
https://www.facebook.com/WijZijnHier/

Foto: 


Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

Zes vluchtelingen op straat van het Action Team van Wij Zijn Hier sliepen vannacht voor de deur van de vroegere Voedsel- en Warenauthoriteit op Hoogtekadijk 401. Kennelijk heeft dit rijksorgaan een gebouw achtergelaten dat te gevaarlijk is voor vluchtelingen. Maar wel voor anti-krakers. Deze actie, die begon met een bezetting van get gebouw, gaat door tot er een oplossing is. Alle steun is welkom. Eten, drinken, dekens, olielampen, beltegoed. Flyerontwerpers, kunstenars en andere vrije mensen: come and save lives.
WE ARE HERE. CONTACT: 0686263381 (woordvoerder Khalid Jone).

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech