Poke-a-Cop Go! spelletje groot succes: satire toont feilloos aan dat politiegeweld en censuur hand in hand gaan.

Nieuws, gepost door: indyalist op 19/12/2016 12:02:20

Wanneer: 19/12/2016 - 14:02

Het gebeurt niet vaak, maar soms komt er zomaar een email van de politie binnen. Gelukkig kijkt men hier af en toe in de spam-filter, en ja hoor, een 'dringend verzoek' van ene Ab Boes, namens niet minder dan 'de Politie Eenheid Rotterdam en het Openbaar Ministerie Rotterdam', om een posting te verwijderen.

gecensureerd artikel

Voor de volledigheid plaatsen wij hier een screenshot van het gecensureerd artikel, zodat iedereen zelf kan beoordelen waar we het over hebben.

Niet dat ze ook de moeite nemen om een link te geven, kennelijk gaat men vanuit dat de titel 'de Newswire Poke-a-Cop Go! (met Smoelenboek)' genoeg is. En de reden? 'Er is daarvan inmiddels aangifte gedaan ter zake opruiing en bedreiging met openlijke geweldpleging, strafbaar gesteld bij de artikelen 131, 132 en 285 van het Wetboek van Strafrecht. In verband hiermee werd inmiddels binnen de politie Eenheid Rotterdam een strafrechtelijk onderzoek gestart.'

In het kort: Politie misdraagt zich herhaaldelijk bij demonstraties tegen Zwarte Piet en tegen repressie. Iemand zet zijn oprechte boosheid hierover om in een satirisch stuk, vrij naar de bekende Pokemon-go hype. Politie en OM grijpen onmiddellijk naar zwaar geschut: ieder kritiek moet gecensureerd worden. Quod erat demonstrandum: een maatschappij waarbij de politie haar geweldsmonopolie vrijelijk kan misbruiken lijdt veel meer schade dan alleen onterechte arrestaties. Waar burgers moeten vrezen voor geweld en repressie gaan de gewelddadigen des te vaker hun macht te buiten.

Poke-a-Cop Go!: onschuldige vermaak
Iemand heeft een artikel op Indymedia.nl geplaatst onder de titel Poke-a-Cop Go! (met Smoelenboek). Duidelijk satirisch, met screenshots die lijken op een App-spelletje, en een weinig subtiel maar daarom ook duidelijk grappig bedoeld verwijzing naar het gooien van bakstenen op poppetjes die gewelddadige agenten moeten voorstellen. Na een aantal fake screenshots van de App komt 'ff serieus' een drietal plaatjes uit een zgn 'smoelenboek'. Ieder activist heeft zo'n smoelenboek wel eens gezien, die worden namelijk door de Politie gebruikt bij grotere optredens om activisten makkelijk te kunnen herkennen. In dit geval heeft iemand van allerlei beeldmateriaal dat online beschikbaar is een aantal politie-agenten eruit geknipt. Geen naam of adresgegevens erbij, gewoon een foto van agenten die 'hun werk doen'. Met commentaar erbij in de trend van 'deze was bijzonder agressief', 'deze leek op het geweld te kicken', maar ook 'deze gedroeg zich netjes'.

Vanwege mogelijke copyright claims van Pokemon (you never know) had men zelfs een heuse disclaimer: “Poke-a-Cop Go heeft niets te maken met Pokemon Go. Als je dat wil spelen, prima, alle rechten blijven aan hen voorbehouden, blabla, niet zeuren.” Maar de disclaimer gaat verder: “Voor wat betreft bedenkingen over het online publiceren van foto's van politieagenten: 1) al het beeldmateriaal is op de openbare weg gemaakt; 2) politie maakt ook voortdurend opnames van demonstranten (sterker nog, een week later werden 166 mensen gearresteerd omdat de politie geen opnames kon maken) en 3) het is belangrijk om een vuist te maken tegen politiegeweld en machtsmisbruik. Laat ze maar herkenbaar zijn!”

Waar het natuurlijk om gaat is dat in Nederland het debat over politie-bevoegdheden, institutioneel racisme, en politiegeweld heel actueel is. Van massa-arrestaties nog voordat men kan demonstreren en ongegeneerd geweld bij arrestaties, tot stroperige ontkenning over etnisch profileren en halfslachtige maatregelen tegen agenten die betrokken waren bij de dood van Mitch Henriquez: met het actief censureren van het debat bekennen politie en OM in ieder geval schuld. Het zit ze niet lekker, en je moet er vooral niet over beginnen, anders zwaait er wat!

Dreigmails op grond van 'opruiing': grof digitaal geweld,

Wat is het dan dat de politie zo dwarszit dat ze ondanks de duidelijke satirische toon van de posting met zo'n dreigmail komen? Dat wordt uit de email in ieder geval niet duidelijk. Het is ook volkomen onduidelijk wat een 'dringend verzoek' nou inhoudt. Als je in de volgende zin gewaag maakt van een strafrechtelijk onderzoek, dan is het gewoon een bedreiging. Immers, men had ook kunnen kiezen om een 'last' of 'bevel' uit te vaardigen, maar daar ontbrak kennelijk rechtsgrond voor. Dus kiest de popo voor de lage streek: als je dat wat mij niet bevalt niet weghaalt, dan ga ik mijn onderzoeksbevoegdheden misbruiken om je het leven zuur te maken. Dat is wat eigenlijk in dat email staat.

Zou het de jolige toon met screenshots zijn? Ok, er zijn beestjes afgebeeld die een smeris moeten voorstellen, waarop je als speler een digitale baksteen kan gooien. Niet heel fijnzinnig, maar in de wereld van online spelletjes echt volstrekt onschuldig. En ook geen verkapte oproep tot geweld: dan kan je wel driekwart van de online spelletjes gaan vervolgen. Hooguit een beetje kinderachtig, maar dan heb je als korps toch liever dat mensen een digitaal kinderspel kiezen, dan dat ze werkelijk tot vergeldingsacties overgaan, toch?

Dan moet het aan de 'smoelenboek' liggen. Dat ligt juridisch redelijk vast, en dat verklaart ook de disclaimer van diegene die deze Poke a Cop spelletje heeft bedacht. Kennelijk is dit een van de momenten waar OM en politie hopen de vast omlijnde praktijk op te kunnen schuiven. Mag je straks überhaupt geen foto meer publiceren van 'agenten die hun werk doen', ook als ze gewoon op de openbare weg gemaakt zijn tijdens een daadwerkelijke politieoptreden? Dat lijkt niet alleen onwenselijk, maar ook moeilijk realiseerbaar.

Grof geweld wint altijd (op de korte termijn)

En dan lees je http://www.dhjana.nl/2016/12/19/verdacht-van-opruiing-en-bedreiging/ en je denkt, aha, zo wordt dat spelletje gespeeld dus.

Er is een gezegde, ik geloof dat ie uit Iran komt: “Soms lijkt het alsof je met beide benen in de zee staat, de golven komen hoog en hard, en je blijft staan en dat is je strijd. Maar af en toe komt een golf die hoger is, en je ziet hem komen, en wat doe je dan: je blijft niet staan, je duikt er juist in. Om vervolgens weer te staan. Heb je je idealen verkwanseld, heb je zwakke benen gehad? Nee hoor, je hebt hooguit nat haar”.

Kortom, wij zijn de moeilijkste niet en we zijn natuurlijk benieuwd wat de rechter gaat zeggen. Internet is groots en vrij, en als mensen straks moeten uitwijken naar allerlei dark webs en ingewikkelde proxies om satirische kritiek op politiegeweld te kunnen publiceren: het zij zo, technisch gezien is het niet zo'n probleem. Het lost alleen niet het probleem op van politiegeweld, racisme, en blinde repressie.

Blijf vooral de straat op gaan voor rechtvaardigheid en vrijheid (en plaats een bericht op Indymedia van je al dan niet geslaagde actie).Wie: 
JK

Popo's dagelijks 'werk': intimidatie, gijzeling, razzia, moord

Kijk ze bibberen in hun uniform! Dat is pas humor. "Mammie! Ze zeggen 'BOE' tegen me!" Nu zijn ze weer bang voor Dhjana's satire en doen bij zichzelf aangifte. Want dat deed pijn! Van Mitch Henriquez konden ze ook al geen grap verdragen. En dat is bepaald niet grappig maar bloedige ernst. Hij heeft zijn grap met zijn leven moeten bekopen.

De rest van de tekst op: https://jokekaviaar.nl/popo.htmlWie: 
Steungroep 13 september

Arrestatie Dhjana – nieuwe politiepoging om kritisch geluid te smoren mag niet slagen

http://13-september.nl/arrestatie-dhjana-nieuwe-politiepoging-om-kritisc...

Afgelopen vrijdagavond, 16 december: zes politieagenten dringen de woning van Dhjana, activiste en schrijfster en vooral ook goed mens, binnen. Ze arresteren haar en nemen haar en twee laptops mee. Ze brengen haar naar Rotterdam. Aanklacht: opruiing en bedreiging. Daarmee reageert 'Justitie' opnieuw met censuur, intimidatie en ontvoering op kritiek op haar eigen, door en door gewelddadige manier van doen.

Wat ging eraan vooraf? Dhjana schreef een artikel waarin ze, met een dikke vette knipoog, een nieuw spelletje met bijbehorende app aankondigde: Poke-a-Cop Go, een parodie op het overbekende Pokemon-gebeuren. Met de app kon je dan poppetjes van agenten met stenen bekogelen. Natuurlijk bestaat zo'n app helemaal niet, zoals duidelijk in het stuk te lezen stond. Wat echter wel bestaat: redenen om agenten te willen bestoken, met stenen of anderszins. Die reden maakte Dhjana ook duidelijk: het politiegeweld zelf. Het stuk was daarom voorzien van een reeks foto's, van echte agenten, leden van arrestatieteams en dergelijke, met erbij toelichtende woorden zoals: extreem gewelddadig.

Het hele artikel stond op de website van Dhjana, en al snel op Indymedia. En de politie van Rotterdam vond het helemaal niet leuk. Dat was de aanleiding voor de ontvoering door de zes opdringerige agenten, de arrestatie, de inbeschuldigingstelling en een opsluiting die een slordige 24 uur duurde. Zaterdagavond was ze weer op vrije voeten, voor zover je in deze politiestaat nog van vrijheid kunt spreken. Ze heeft, onder zware druk van de politie, het stuk dat de woede van politie opwekte, inmiddels van haar website verwijderd. Die druk bestond er uit dat ze anders de laptop van haar zoon niet terug zou krijgen. Haar zoon heeft die laptop nodig op school: geen laptop bij zich geldt als verzuim en daarmee reden om van school gestuurd te worden. Om dát te voorkomen, ging ze knarsetandend akkoord. De politie heeft haar dus geraakt door haar zoon te bedreigen. Het tekent de mafiamethoden van wat zich lachwekkend nog steeds 'Justitie” laat noemen.

Dit staat niet op zichzelf. Dhjana wordt van opruiing beschuldigd, net als eerder Joke Kaviaar, die intussen haar gevangenisstraf van twee maanden voorwaardelijk bevestigd heeft zien worden na hoger beroep en cassatie. Die straf dreigt ten uitvoer gelegd te worden ook, hetgeen waarschijnlijk betekent dat zij daadwerkelijk twee maanden in de cel verdwijnt. Zoals we voor Joke opkwamen en blijven opkomen, zo dienen we nu op te komen voor Dhjana tegen haar vervolgers. Als het tot een strafzaak komt dan is ontslag van strafvervolging de enige bevredigende uitkomst. Er valt immers niets te vervolgen aan een stuk dat in een satirische vorm snoeiharde, maar vooral snoeihard noodzakelijke, kritiek op een gewelddadig politieapparaat levert. De staat maakt zich schuldig aan geweldpleging, ontvoering, gijzeling en bedreiging van Dhjana, en daarmee aan intimidatie van iedereen die voor vrijheid, solidariteit en gelijkwaardigheid wil opkomen in woord en in daad.

Wat staat ons te doen? Allereerst: verspreid het nieuws, spreek schande van deze poging om wederom een kritische stem monddood te maken! Verspreid en deel om te beginnen het indrukwekkende verslag dat Dhjana inmiddels op haar website heeft staan: “Verdacht van opruiing en bedreiging”.
Verder de verklaring op Indymedia, dat zelf een dreigmail kreeg van politie nadat ook op die website het stuk van Dhjana was geplaatst. De verklaring bevat ook screenshots van het Poke-a-Cop-artikel, zodat dit niet helemaal is verdwenen. Dat laatste stuk is vooralsnog ook nog te vinden in Google Cache.
Ten slotte heeft Joke Kaviaar in een uitvoerig stuk de arrestatie van Dhjana in een breder perspectief van noodzakelijke strijd tegen de politie als een inherent racistisch en gewelddadig apparaat geplaatst: “Popo's dagelijkse 'werk': intimidatie, gijzeling razzia, moord”. En voeg vooral naar eigen mogelijkheden je stem bij de kritiek op deze aanval op Dhjana.

Schrijf stukken, laat je op andere wijze gelden, gebruik je verbeeldingskracht en kom in actie! Dat politie en 'justitie' maar van alle kanten onder vuur genomen worden wegens hun zoveelste poging om de vrijheid, de solidariteit en de inzet voor een wereld zonder deportatie en opsluiting en politieterreur, de kop in te drukken. Ze zullen niet slagen in hun repressieve opzet – omdat en voor zover wij dat simpelweg niet toelaten.

Steungroep 13 September, 20 december 2016Wie: 
nn

Zijn er stikkers van die pokocobs? Het zou echt te gek zijn om die op elke staatlamp te plakken.....Wie: 
nn

als je de pagina in cache download krijg je de afbeeldingen mee. Kun je zelf stickers maken.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Extreemlinkse Zwarte-Piethaters roepen op tot geweld tegen agenten: doodgooien met bakstenen
http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/12/extreemlinkse-zwarte-piethater...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Dhjana vandaag:

http://www.dhjana.nl/2016/12/24/beste-journalist/

Beste journalist
(of andere geïnteresseerde)

Hoera, je hebt zojuist punten gescoord door op mijn website uit te komen. Dat betekent dat je zowaar onderzoek doet, in plaats van Ctrl-V te doen met ANP-berichten. Complimentje.

Vandaag stak er een stormpje op in media-land over mijn blog over de fake-app ‘Poke-a-Cop’, waarvoor ik precies een week geleden werd gearresteerd en aangeklaagd voor opruiing en bedreiging met openlijke geweldpleging. Van de voorpagina van de papieren editie van de Telegraaf tot en met de website van het huis-aan-huis krantje in mijn eigen woonplaats, iedereen had er wel iets over te zeggen.

Welgeteld één journalist stond vandaag op de stoep, terwijl het bericht toch op zo’n dozijn verschillende nieuwsmedia opdook. So far voor het journalistieke principe van hoor en wederhoor. Vandaar dat ik dit blog maar gebruik om het één en ander recht te zetten, want jullie vermeende neutraliteit is hard bezig om een deuk op te lopen door de misleidende info die bij monde van de politie wordt verspreid.

1: Ik ben 50 jaar oud. Niet 51. Doet er verder niet toe.

2: Er is nooit een echte app geweest. Dat stond ook overduidelijk in het oorspronkelijke artikel. Het was een satirisch stuk met een fake promotie praatje over een net zo fake app. (Satire, weet je nog? Wie waren er ook alweer allemaal Charlie?)

De gewraakte app heeft dus nooit bestaan, maar aan citaten als “De foto’s zijn geplaatst op Indymedia.nl en ‘verpakt’ in een soort zelfgemaakt spel dat ’Poke-A-Cop’ heet. [-] Het lijkt de bedoeling dat de bezoeker van de site de agenten opspoort en opjaagt.” (Telegraaf) of “Ze hebben een online spel bedacht waarin gejaagd wordt op Rotterdamse politieagenten” (Goedemorgen Nederland) kan ik afleiden dat de politiewoordvoerder even ‘vergeten’ is te vermelden dat zij er ook van op de hoogte waren dat het om een niet-bestaande app ging.

Logisch, als ik politiewoordvoerder was zou ik dat ook niet melden. Het is immers veel lastiger om vol te houden dat collega’s zich ‘bedreigd’ voelen als je weet dat het om een ‘app’ gaat die nooit bestaan heeft. Dus dan kan je maar beter doen alsof het wel echt was.

3: Ik schroom niet om kritiek te uiten, maar ben niet ‘gevaarlijk’, ‘agressief’ of ‘gewelddadig’. Ik heb – in tegenstelling tot geüniformeerde anderen, AHUM – nog nooit in mijn leven iemand met een wapenstok geslagen, met m’n vuist in zijn gezicht geslagen, polsen verdraaid, schouders uit de kom getrokken, mijn vingers in iemands ogen geprikt of iemand de haren uit het hoofd getrokken. Ik heb ook nog nooit iemand in de rug neergeschoten of met een nekklem gewurgd, om daar dan vervolgens over te gaan liegen. Drie keer raden wie zich wel schuldig maakt aan deze vormen van geweld (en dus ook aan de dreiging die daar vanuit gaat)… Bingo, goed zo, de politie.

Roland Ekkers, politiewoordvoerder, zet me tijdens een interview voor ‘Goedemorgen Nederland’ neer als ‘iemand die geweld niet schuwt’ (en beschuldigt mij nota bene van ‘framing’). Wil meneer Ekkers zijn ongefundeerde uitspraak even staven met bewijzen, graag?

Ik zou dan namelijk weleens een lijstje met concrete voorbeelden van links-radicaal geweld in het algemeen en geweld mijnerzijds in het bijzonder willen zien. En dat lijstje zou ik erg graag willen vergelijken met een lijst met geweldsincidenten waarbij de daders een politie-uniform aanhadden of uit de rechts-extremistische hoek kwamen. Drie keer raden wie er uit die vergelijking als structureel gewelddadig naar voren gaat komen. Bingo, alweer goed. De politie. Iets met balken en splinters, of potten en zwartziende ketels, al naar gelang je voorkeur. Trouwens: ik heb ook nog nooit met een al dan niet virtuele baksteen naar een agent gegooid en ben ook niet van plan om dat te gaan doen. Al was het alleen al omdat breien meer bij mijn leeftijd past dan bakstenen gooien.

4: Je kan een eenmalig blog van anderhalve pagina over een fake-app onmogelijk een ‘haat- en intimidatiecampagne’ of ‘heksenjacht’ noemen. Dat is iets met muggen en olifanten. De intimidatiecampagne tegen linkse activisten of critici van politiebeleid is daarentegen uitermate reëel. De manier waarop de politie mij arresteerde, mijn spullen (en die van mijn zoon!) in beslag nam en met de media communiceert over dit voorval is daar een duidelijk voorbeeld van. Maastricht deze week was een ander sprekend voorbeeld: daar kwam een ongedocumenteerde vluchteling om nadat hij tijdens de arrestatie gewurgd werd en werden omstanders ter plekke door de politie gesommeerd om het beeldmateriaal dat ze van de gebeurtenissen hadden opgenomen, te verwijderen. (Je wil per slot van rekening als agent wel ‘gewoon je werk kunnen doen’, toch?) Maar de intimidatiecampagne vanuit de politie naar linkse activisten is al veel langer bezig. Zoek maar eens op ‘Joke Kaviaar’ of ‘Autonomen Den Haag’. Er gaat een wereld voor je open, maar dan wel een duistere wereld waarvan je niet vermoedde dat die in Nederland anno 2016 realiteit is…

5: Het smoelenboek. Van de Kamp, voorzitter van de Politiebond, zegt hierover dat het de grenzen van het ontoelaatbare overschrijdt en vervolgt met “Dit achtervolgt collega’s. Het geeft het gevoel van opjagen.” Ekkers, politiewoordvoerder, zegt “mijn collega’s die in dat smoelenboek staan, hebben echt wel het idee dat daar geweld op kan volgen”. Is dat zo? Een links-activistisch smoelenboek waar geweld op volgt, dat zou een primeur zijn in de vaderlandse geschiedenis. Ik weet wèl een voorbeeld van een smoelenboek waar geweld op volgde: het was het smoelenboek van de politie waarin anti-zwarte piet activisten stonden afgebeeld. Met onder andere een foto van Jerry Affriyie, die daarna met vuistslagen in het gezicht werd gearresteerd (advocaat Michiel Pestman in de Volkskrant, nadat Amnesty International de gewelddadige arrestaties in Rotterdam had veroordeeld, beeldmateriaal van de arrestatie hier).

6: In vrijwel alle mediaberichten staat dat het OM mij een schikking aan zal bieden. Klopt. En ik kan jullie nu alvast vertellen dat ik die schikking niet zal accepteren. Met een dergelijk schikkingsvoorstel gaat het OM namelijk op de stoel van de rechter zitten en zal het wel even zelf ‘bepalen’ wat strafbaar is of niet. (En met het accepteren van zo’n schikking zou ik ze daar gelijk in geven.) Dat gaat dus niet gebeuren. De eerste reden is dat een rechter zich maar eens moet gaan buigen over de strafbaarheid van een satirisch stuk als het OM volhardt in de aanklacht. En de tweede reden is dat ik vast zal houden aan het recht om de klok te luiden over politiegeweld. De zoveelste dode door politiegeweld – nog geen vier dagen geleden in Maastricht – laat daar wederom de bittere noodzaak voor zien.

Kortom: tot ziens.Wie: 
nn

De Telegraaf: "Politiemensen zijn op intranet gewaarschuwd om niet vanuit een onbeveiligde computer het 'spel' te bekijken, vanwege het gevaar dat de mensen achter de site gegevens van gebruikers registreren"

Zoals de waard is, vertrouwt die zijn gasten. Indymedia registreert echter geen gegevens van gebruikers.Wie: 
Contrast

"De Telegraaf: "Politiemensen zijn op intranet gewaarschuwd om niet vanuit een onbeveiligde computer het 'spel' te bekijken, vanwege het gevaar dat de mensen achter de site gegevens van gebruikers registreren""

We doen nooit in het publiek uitspraken wat wij voor beveiliging hebben, maar dit kan ik wel mee geven: Beste politie en politie medewerkers, het is technisch niet zo moeilijk om jullie te profilen, ook jullie computer bevat een unieke fingerprint. Dus heb je een eigen laptop en breng je die van werk mee naar huis: catch. De rDNS, de ipv4 adressen van de overheid zijn reeds bekend en worden gewoon gepubliceerd. Als we zouden willen kunnen we net zoals jullie bepaalde techniek deployen. Te denken valt aan de ELK stack. Als er nog een festival of bijeenkomst is en er is interesse naar, dan zijn we meer bereid om hier over ene presentatie te geven. De gemiddelde agent is niet zo technologisch onderlegd, het is soms te grappig om te zien wat ze lekken (ja, door klikken vanuit jullie intranet is duidelijk zichtbaar). Bedankt voor alle Streisand effect. Over en uit.

MaikelWie: 
Maikel

Iets voor Nederland? https://openoversight.lucyparsonslabs.com/

"OpenOversight is a Lucy Parsons Labs project to improve police accountability using public and crowdsourced data. We maintain a database of police officers and provide a digital gallery that allows the public to identify the name and badge number of a police officer they would like to file a complaint about"Wie: 
Maikel

Iets voor Nederland? https://openoversight.lucyparsonslabs.com/

"OpenOversight is a Lucy Parsons Labs project to improve police accountability using public and crowdsourced data. We maintain a database of police officers and provide a digital gallery that allows the public to identify the name and badge number of a police officer they would like to file a complaint about"Wie: 
nn

dat openoversight zou zeker iets zijn voor nederland!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech