GroenFront! steunt anti-Trump/Wilders protest 20 januari

Nieuws, gepost door: GroenFront! op 12/01/2017 01:01:41

Waar: Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 20/01/2017 - 14:05

Het protest Stop de haat ! Samen tegen Trump en Wilders! wordt ondersteund door GroenFront! en wij roepen iedereen op om volgende week vrijdag 20 januari samen met ons en velen anderen de straat op te gaan. Hier onder onze toelichting.


De verkiezing van Trump, de opkomst van Wilders, en de snelle verrechtsing van het politieke klimaat is een zeer zorgwekkende ontwikkeling.

De nu al gevaarlijk ver gevorderde verwoesting van de natuur zal hierdoor in een nog hogere versnelling geschakeld worden. Donald Trump heeft bijvoorbeeld voormalig hoofd van ExxonMobil Rex Tillerson - beschreven als "de personificatie van Big Oil" - aangewezen tot minister van Buitenlandse Zaken. De PVV, grootste in de NLse peiligen, spreekt van een 'onbewezen klimaathype'. De VVD, tweede in de peilingen, wil het 'klimaatalarmistische' KNMI opheffen.

Ondertussen worden racistische, sexistische, nationalistische en xenofobe rookgordijnen opgetrokken terwijl de ongelijkheid en armoede groeien. Onder de noemer 'veiligheid' worden steeds meer vrijheden ingeperkt en wordt de totalitaire controlestaat stapje voor stapje uitgebouwd, met het doel om iedere vorm van verzet onmogelijk te maken.

Deze ontwikkelingen zijn niet nieuw, maar zullen de komende tijd in een stroomversnelling komen als wij ons niet effectief organiseren en verzetten.

Het is duidelijk dat ons een woelige toekomst te wachten staat. Het klimaat verandert zichtbaar en de komende decennia zullen grondstoffen steeds schaarser en duurder worden. Aan ons de taak om zo goed en veilig mogelijk door de komende storm heen te navigeren. Door samen een vuist te maken tegen de gewelddadige politiek van haat, angst en vernietiging van de natuur. En door samen op te komen voor een alternatief dat van onderop is opgebouwd, op basis van onderlinge solidariteit, collectieve strijd, en respect voor al het leven op aarde.

Help mee met het protest door al je vrienden en kennissen uit te nodigen, bijvoorbeeld via het Facebook evenement als zij daar gebruik van maken. Of geef je op als vrijwilliger tijdens de dag zelf, via de website http://stopdehaat.nu/Wie: 
Anargggghhhhh

Enkele Vrije Bonders, Binnenpretters en andere kritische geesten vinden het een goed idee om op deze dag samen te komen om gezamenlijk te kijken, luisteren en te bespreken wat er op deze dag zoal zal gaan gebeuren in Amerika. Op vrijdag 20 januari word Trump president van Amerika en zal er over heel Amerika duizenden mensen de straat op gaan om te protesteren.

Bijeenkomst in Amsterdam i.v.m. inauguratie van Trump en de protesten daartegen.
Wanner: vrijdag 20 januari 2017
Waar: Binnenpret – Eerste Schinkelstraat 14-16 Amsterdam
Start: 15:00
Aansluitend naar de demonstratie van de Dam om 19:00 naar het Amerikaanse consulaat op het Museumplein.

Enkele Vrije Bonders, Binnenpretters en andere kritische geesten vinden het een goed idee om op deze dag samen te komen om gezamenlijk te kijken, luisteren en te bespreken wat er op deze dag zoal zal gaan gebeuren in Amerika. Op vrijdag 20 januari word Trump president van Amerika en zal er over heel Amerika duizenden mensen de straat op gaan om te protesteren.
Zie hier de aankondiging die onze aandacht al direct trok: https://www.youtube.com/watch?v=trN0--NGuhc

We gaan vooral letten op de meer anarchistische, autonomen, rechtstreeks van de barricade verslaggeving van o.a. www.ItsGoingDown.org ,www.globaluprisings.org , www.submedia.tv en www.unicornriot.ninja . We gaan proberen mensen live te interviewen via Skype. En er is een klein bescheiden team bezig om steeds een korte update en samenvatting te geven wat er gebeurt.
Programma:
Start 15:00 met koffie en thee en de eerste update wat er zoals is gebeurt in de afgelopen uren (denk aan het tijd verschil in Amerika, het is ongeveer 6 uur vroeger)

Om 16:00 spreker Kees Stad, 2017: Let's get serious
Het nieuwe jaar zal pikzwart beginnen met het aan de macht komen van Donald Trump – en vooral de zakenmannenbende achter hem – op 20 januari. Dat dit soort 'corporate crooks' aan de macht komt is niet nieuw (denk aan Berlusconi), maar wel dat het op dit moment gebeurt bij de grootste economische en militaire macht van de wereld. Het is daarom goed en nodig om koel te analyseren wat er te gebeuren staat, en vooral ook ons effectief te organiseren om daar wat tegen te doen en zoveel mogelijk ellende te kunnen tegengaan. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de ontwikkelingen in de VS; ook dichter bij huis en zelfs voor de eigen voordeur dreigen dezelfde rucksichtsloos rechtse politici aan de macht gestemd te worden. Ze zullen economisch rampzalig beleid voorstaan, en politiek/militair levensgevaarlijke maatregelen willen nemen. Daarom is het meer dan ooit nodig om antwoorden te vinden voor structurele grassroot 'zelfverdediging' en aanvallen om deze reactionaire krachten te bestrijden. Zie het als een uitdaging, maar ook als een noodzaak...

17:00 Tweede update, met live verbinding met kameraden in Amerika

18:00 Klaar maken om naar de demonstratie te gaan vanuit de Binnenpret.
meer info over de demonstratie op: http://stopdehaat.nu/

Voor mensen die niet naar de demonstratie gaan dan kan je eten in de MKZ (wel reserveren) van 19:00 kan je daar vega eten. En het is tevens een benefiet voor mensen die worden opgepakt bij de acties in Amerika, het vermoeden is dat dat er veel zullen worden.

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech