Vervreemding, gedwongen participatie en het nieuwe fascisme- Kom in actie!

Opinie, gepost door: Sjoerd Bonnema op 27/01/2017 01:06:14

Verkiezingstijd!


Echte vernieuwingen in het onderwijs of op het gebied van arbeid is kennelijk niet meer uit Den Haag te verwachten. Komt er bijvoorbeeld iets creatiefs van een verlichte geest uit de gemeentelijke politiek, zoals een proef met het basisinkomen, dan wordt het uit angst met wat vage argumenten door de Haagse politici neergesabeld. Het (eco)basisinkomen, mits niet volgens technocratische voorwaarden uitgevoerd, is een enorme kans op meer ontspanning in de samenleving. Waarom zo’n proef saboteren?

Participatie
Waarom ook steeds weer het ‘het volk’ de zoete maar o zo giftige lolly van economische groei en meer banen voorhouden? Ook vakbonden en zelfs GroenLinks, hoezo economisme, blijven hangen in het beloven van meer banen. Oftewel hoe houden we het stemvolk dom en vooral, o.a. met bepaalde wetten, onder controle. De Participatiewet is zo’n instrument van controle en vervreemding. Het is een wet gericht op gedwongen participatie. De wet is niet alleen gericht op controle over de financiën van de participant maar ook op het beperken van bewegingsvrijheid en ontluikende creativiteit. Het afhankelijk maken van de controlerende staat, het inperken van vrijheid van leven en van geestelijke en lichamelijke autonomie is kennelijk het normen en waarden patroon waaraan we onze Nederlandse identiteit, wat dat dan ook maar mag wezen (molens en klompen?) moeten spiegelen.

Neo-liberalisme
Maar goed we wisten al dat het neoliberalisme onder aanvoering van Mark Rutte, Halbe Zijlstra en hun PvdA – en andere bedienden bedoeld is voor het stemvolk in de comfortzone. En dat terwijl in de politieke kramp van meer dan 400 jaar ‘VOC-vooruitgang’ gebukt onder een steeds dwingender technocratische systeem en ondersteunende bureaucratie, de Aarde in rap tempo doet veranderen in een wereldwijd psychiatrisch ziekenhuis. Zie de Verenigde Staten. Zie Rusland. Zie Turkije en zie nu ook Nederland.

Het nieuwe fascisme
Zie ook de grote ruimte die ontstaat voor het steeds meer aanwezige nieuwe fascisme , voor de PVV en haar wegbereiders. Vervang in de retoriek van volksmenner Wilders de Joden, Sinti, Roma en homofielen door Marokkanen, islamieten, anti-fascisten en andersdenkenden en we zijn weer op het zelfde niveau als in de jaren ’30 van de vorige eeuw; in de tijd van de destijds o zo democratisch gekozen Adolf H. Bovendien voor wie nog wel in Wilders en zijn eigendom de PVV geloven, zo sociaal is die ‘democratische’ partij niet gezien hun feitelijk stemgedrag in de Tweede Kamer. Uiteindelijk sluit hij als het allemaal niet genoeg is ook jou uit.

Collectieve karakterzwakte
Mensen dom en angstig maken en dat zo willen houden is een gevaarlijke strategie. Vervreemding, collectieve karakterzwakte, rancune en haat dringen dan ook nu al gemakkelijker door in steeds meer steden maar ook op het platteland.

Hoe lang schikken de mensen zich nog in gedwongen participatie volgens de normen en waarden die kennelijk alleen door Mark Rutte en zijn bedienden wordt bepaald?

Kom in actie. Op jou manier. Alleen mekkeren heeft weinig zin.
Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme.
Geef angst en haat geen stem.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech