Nijmegen against hate laat Pegida spreken

Hier kun je discussieren over Nijmegen against hate laat Pegida spreken.
Trump, Wilders, Le Pen en ook Pegida konden alleen maar zo groot worden doordat linksige types ze zo eindeloos veel ruimte hebben gegeven. Laten we het even houden bij het gebied dat als Nederlands territorium geclaimd wordt: sinds de opmars van nieuw-rechts in het begin van dit millennium, schieten linksige types in een tolerante kramp van vrijheid van meningsuiting kramp zodra fascistoïde types het woord nemen. In plaats van aan belangrijke standpunten (die onveranderlijk zouden moeten zijn) over discriminatie vast te houden, wordt rechtse kots getolereerd en zelfs gefaciliteerd.

Vandaag werd een Pegida spreker getolereerd en beschermd door organisatoren van de demonstratie ‘Nijmegen Against Hate’. Het is moeilijk om woorden te vinden om aan te geven hoe pijnlijk dit is, hoe waanzinnig. Op het moment dat het algemeen geaccepteerd is dat duizenden mensen verdrinken en in gruwelijke kampen opgesloten worden aan de grenzen van Fort Europa. Op het moment dat racisme en allerlei intolerante bullshit algemeen geaccepteerd worden. Dat moment is nu. Het is veel te laat om de wereld met liefde te willen veroveren, en sowieso absurd om een podium te bieden aan een vijand van vrijheid en menselijkheid.

Het was al genoeg dat politieke partijen (uit welke hoek dan ook) die allemaal medeverantwoordelijk zijn voor de huidige situatie het podium betraden. Het laten spreken van Michael Jansen was een bizarre misser die elke voorgaande speech teniet heeft gedaan. Ja dit is 2017, en ja de moderne fascisten zijn overal te vinden. In plaats van ze te tolereren moeten we hun woorden en daden onmogelijk maken. Net zoals het de hoogste tijd is de uitsluitende uitbuitende staat (en haar structuren) van vandaag aan te vallen. We kunnen niet langer in dit linksige gezever blijven hangen. Nooit meer fascisme.

“Ga niet achteraf zeggen: ‘I told you so’, of ‘Wir haben es nicht gewusst’, maar handel met de kennis van nu en kom in opstand!”


hate speech

Maar waar ik nou ook wel benieuwd naar ben: Wat heeft hij nou eigenlijk gezegd daar op het podium en hoe werd dat door de toehoorders ontvangen?

wat ie zei

Veel heb ik niet verstaan, maar hij bekloeg zich erover dat ie in Keulen werd tegengehouden door gemaskerde antifa's "met haat in de ogen", en dat er onder "ons" ook veel haat was, zie de moord op Fortuyn en hoe Wil Schuurman (vrouw van Janmaat) door "kedichem" in een rolstoel terechtkwam.
Oh en hij noemde Janmaat en anderen "democraat", en beweerde alleen maar naar keulen te zijn gegaan "omdat ik tegen verkrachting ben" .
Voorzover ik in kan schatten hadden de meeste aanwezigen iets van "laat maar lullen die gek".

meningsuiting en kramp

"konden alleen maar zo groot worden doordat linksige types ze zo eindeloos veel ruimte hebben gegeven"

Heb je het hier over het zg "bewust niet-stemmen",nn? Zo nee, verklaar je nader. Volgens mij zijn de meeste(!) PVV-stemmers helemaal geen overtuigde fascisten, maar gewoon verongelijkte mensen die in sprookjes van Telegraaf, WNL, economieles, Business Class, facebook etc geloven. Dat populisme en globalisering linkse hobbies danwel een joods/vrijmetselaars/illuminati/NWO/chemtrail-complot zouden zijn of weet-ik-veel.
De invloed/medeplichtigheid van linksige types (wie bedoel je daar precies mee?) lijkt mij heel klein

"schieten linksige types in een tolerante kramp van vrijheid van meningsuiting zodra fascistoïde types het woord nemen"

Dat is geen "kramp" en wat voor types er het woord hebben doet er niet toe. Het is onze polder- cultuur. Ik zie maar twee dingen die je kunt doen met PVV-stemvee. Ofwel je probeert erachter te komen waarom ze doen wat ze doen, en probeert ze duidelijk te maken waarom dat fout is, ofwel je verklaart ze ongeneeslijk ziek en besmettelijk en probeert het hele zootje in quarantaine te doen.

De vraag hier is of je je wilt verlagen tot (onder) PVV-nivo, en of dat effectief is. Ik denk van niet. Mensen willen gehoord worden, en als "links" ze niet de gelegenheid geeft gaan ze wel naar rechts toe.
Als we mensen gaan overschreeuwen lijkt het net alsof we bang zijn dat hun "boodschap" zo verleidelijk is dat het "onze" mensen zou kunnen overtuigen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech