Bericht van Antifa Utrecht aan gemeente Utrecht en Pegida

Nieuws, gepost door: Antifa Utrecht op 12/02/2017 02:06:42

Wanneer: 12/02/2017 - 19:18

Gisteren 'demonstreerde' Pegida weer in Utrecht. Dat wil zeggen, er stonden 8 mensen op de Mariaplaats met een paar spandoeken. En een paspop.

De grote leider van Pegida, Edwin Wagensveld, wil kost wat kost met de paar volgelingen die hij nog heeft (een groot deel van de voormalige Pegida-aanhang is inmiddels vertrokken door interne ruzies of onenigheid over de alleenheerschappij van Edwin W) door het historische centrum van Utrecht lopen. Voor vandaag was weer een protest aangekondigd maar dat is afgeblazen omdat de burgemeester zich aan het beraden zou zijn en wellicht met Pegida in gesprek zou willen over een demonstratie door het centrum.

Antifa Utrecht is het – bij hoge uitzondering – eens met Edwin W. en roept Van Zanen op Pegida toestemming te geven om door de stad te marcheren. Zijn demonstratierecht hoort niet door de politie beknot te worden.

Dit betekent uiteraard niet dat Antifa Utrecht het eens is met de boodschap die Pegida door de straten van Utrecht wil laten schallen. Racisme is niet 'zomaar' een mening, racisme is een misdaad. Uitsluiting, discriminatie, angst- en haatzaaierij – Antifa Utrecht wil onze mooie stad daarvan vrijwaren. Maar dat doen we graag zelf. Dus gemeente Utrecht en politie: laat ze maar lopen. Wij stoppen ze wel.

Totdat het zover is laten we Edwin en zijn voetvolk graag in de sneeuw op de Mariaplaats staan met hun paspop. We vinden het niet de moeite hiertegen in actie te komen. We hebben wel wat beters te doen. Zoals achter onze computer met popcorn erbij genieten van de zoveelste interne Pegida-ruzie of conflict tussen de verschillende extreem-rechtse groeperingen die online worden uitgevochten. Of andere dingen die antifascisten graag doen. Onze verfbommen vullen. Vuurwerk verzamelen. Spandoeken schilderen. Bivakmutsen naaien. Baksteenwerptechnieken oefenen. Grafitti spuiten. Eten koken. Met onze kinderen spelen. Werken. Studeren. Dansen. Koffie drinken met de buurvrouw.

Edwin, we zien je op straat. En voor iedereen die denkt niks beters te doen te hebben dan Edwin te volgen: ga eens koffie drinken met je buurvrouw. Ook als ze een hoofddoek draagt.

Met immer strijdbare groet,
Antifa UtrechtWie: 
nn

Crypto liberals from ACU, who gave you the right to write such nonsense and signing in as "Antifa Utrecht"?Wie: 
nn

Pegida blijft demonstreren tot ze mars door binnenstad mag lopen

door Rene Cazander

Utrecht is nog niet af van Pegida. De anti-islambeweging gaat door met demonstreren tot ze haar zin krijgt: een mars door de binnenstad. Dat kondigde voorman Edwin Wagensveld gisteravond aan op een VVD-bijeenkomst.

Wagensveld, inclusief ongeveer dertig man aanhang, had zich voor deze openbare avond in het stadskantoor zelf uitgenodigd. Hij wilde in gesprek met burgemeester Van Zanen over het recht om te demonstreren. Pegida voelt zich niet gelijk behandeld ten opzichte van de 'linkse' demonstranten.

Demonstreren deed Pegida al eerder in Utrecht en voor het laatst de afgelopen twee weekends. De volgende demonstratie staat komende zondag alweer gepland: op het Janskerkhof. De plek waar anderhalve week geleden het 'linkse' Utrecht Bekent Kleur een anti-Pegida manifestatie hield.

Over haar plannen voor zondag praat Pegida vandaag met de gemeente. Als Wagensveld en de zijnen vinden dat hun vrijheden weer worden ingeperkt, wil Pegida behalve zondag ook komende zaterdag en maandag demonstreren.

Het gesprek van gisteravond bracht Van Zanen en Pegida niet dichter bij elkaar. Wagensveld had dat ook niet verwacht, vertelde hij achteraf. ,,We wilden een statement maken.''

Van Zanen ontkent ten stelligste dat hij Pegida benadeelt ten opzichte van linkse demonstranten. ,,Ik maak elke aanvraag weer de afweging. Veiligheid voor de demonstranten en voor de bewoners in de stad staan bij mij voorop.''

In zijn ogen is het recht om te demonstreren een grondrecht. Hij beoordeelt elke aanvraag 'zonder aanziens des persoons.'

AD/Utrechts Nieuwsblad . . . . 15-02-2017Wie: 
nn

Beste Edwin

door Jerry Goossens

Column

@jerrygoossens1

Mooi hoor, die foto van jou en de burgemeester. We zien je haastig uit je stoel overeind komen om Jan van Zanen de hand te schudden. Dezelfde Van Zanen die jij vorige week nog voor 'landverrader' uitmaakte. Ieder ander had je vermoedelijk in je sop laten gaarkoken na zo'n belediging. Was ik burgemeester geweest, had ik mijn ambtenaren de opdracht gegeven jouw aanvraag voor de zoveelste demonstratievergunning onder op de stapel te schuiven. Want op zich is het best koddig dat voor- én tegenstanders van Pegida elkaar schuimbekkend voor fascist uitmaken. En het woord landverrader uit de mond van iemand die al jaren in Duitsland woont, is zeker vanuit een historisch perspectief best ironisch te noemen. Maar eigenlijk vond ik het vooral lomp en onbeschoft.

Gelukkig is Jan van Zanen een betere psycholoog dan ik. Die weet dat je onbehouwen types met hoffelijke voorkomendheid het snelst de mond snoert. Daarom vind ik de foto ook zo mooi. Ik zie aan je gelaatsuitdrukking, Edwin, dat je er niet op had gerekend. Jij zat klaar om die verrader van het Avondland verbaal kaal te scheren, toen ie ineens voor je stond om je de hand te schudden. Je trok zo'n schaapachtig gezicht, dat ik het jammer vond dat je je varkensmuts niet op had. Kinderboerderij Pegida: mekkeren over geitenneukers.

Op zich snap ik je verontwaardiging wel hoor. Die eerste Pegida-bijeenkomst op het Vredenburg ontaardde in opstootjes die door tegendemonstranten werden uitgelokt. Dat er onder jullie aanhang een paar potige jongens stonden die de handschoen gretig opnamen, doet daar weinig aan af. Sindsdien mag Pegida alleen op afgelegen drollenveldjes demonstreren, terwijl het naoorlogs verzet de A-locaties krijgt toebedeeld. Dat doet onrechtvaardig aan, heus, dat begrijp ik best. Daarom wil je nu een mars door de binnenstad houden. Dat is een term waar ik een beetje zenuwachtig van word. Maar vooruit, het is je gegund. Alleen: zou je de volgende sneue demonstratie dan gewoon weer thuis in Duitsland willen houden? Fijn hoor, bedankt. Ik zeg maar zo: eigen volksnationalisten eerst!

Kinderboerderij Pegida: mekkeren over geitenneukers

AD/Utrechts Nieuwsblad . . . . . 17-02-2017

VIEW ORIGINAL PAGE: pagina 2Wie: 
nn

Mars van Pegida mag er komen

Utrecht - Anti-islambeweging Pegida krijgt op 4 maart de lang gekoesterde protestmars door de binnenstad. Voorman Edwin Wagensveld (foto) en burgemeester Jan van Zanen spraken elkaar vorige week. Van Zanen ontkende dat hij Pegida benadeelt ten opzichte van linkse demonstranten. ,,Ik maak elke aanvraag weer de afweging. Veiligheid voor de demonstranten en voor de bewoners in de stad staan bij mij voorop."

AD/utrechts Nieuwsblad . . . . 23-02-2017


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech