Afwezig: stellen van de juiste prioriteiten, wijsheid, gerechtigheid en een goed geheugen

Opinie, gepost door: Bernhard Fynbaum op 03/11/2011 11:02:45

Met een zucht leg ik de krant weg en voel de plaatsvervangende schaamte in me opborrelen voor de stompzinnigheid van sommigen en hun fanatiek nastreven van het eigen gelijk. Het begon vandaag met een bericht over het stellen van prioriteiten.

In God We Trust

Het Amerikaanse, door republikeinen gedomineerde, Huis van Afgevaardigden vond het, Dit in een tijd van crisis en een steeds verder oplopende werkloosheid, nodig om middels een stemming het nationale motto "In God We Trust" te herbevestigen. Een mooiere manier is er niet te bedenken voor het reclame maken voor de republikeinen in dit zwaar Christelijke land. En nog op kosten van de belastingbetaler ook.

Aanval op Iran

Verder kwam ik vandaag een bericht tegen dat drie kopstukken in de Israëlische regering zich sterk maken voor militaire actie tegen Iran, dit in verband met het Iraanse atoomprogramma. Het schijnt dat premier Benjamin Netanyahu en zijn minister van defensie Ehud Barak, nu ook de minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman aan hun kant hebben gekregen. Dit betekend dat er nog maar 5 van de 8 ministers tegen een aanval op Iran zijn.
Israël heeft wel alvast een nieuw raketsysteem getest.

Het samenvallen van deze test met de nieuwe speculaties over een op handen zijnde aanval op Iran werden door de Israëlische minister van defensie afgedaan als pure toeval. De test met het raketsysteem zou al eerder zijn gepland.

En ondertussen maken, aldus het Britse dagblad The Guardian, de Britse strijdkrachten plannen om een eventuele Amerikaanse aanval op nucleaire installaties in Iran te ondersteunen, mocht het zover komen. Israel vindt namelijk dat Amerika het voortouw zou moeten nemen in een militaire actie tegen de Islamitische republiek Iran.

Nederzettingen in bezet gebied

Enkele dagen nadat Palestina lid is geworden van de Unesco, dit tot grote ergernis van Israel, heeft de Israëlische staat besloten de nieuwe vredesonderhandelingen met de Palestijnen om zeep te helpen. Israel heeft namelijk beslist haast gaan te maken met de bouw van Joodse nederzettingen op de Westbank en in Oost-Jeruzalem.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken weten: "De Israëlische beslissing omtrent de nederzettingen komt er om de druk op de Palestijnen te verhogen. De Palestijnen moeten beseffen dat we niet gediend zijn met allerlei manoeuvres op het internationale toneel om te komen tot een Palestijnse staat. De weg naar een oplossing is via de onderhandelingstafel."

Wel of geen seksuele intimidatie

Minder belangrijk maar ook een belachelijke vertoning is het gekronkel van een van de republikeinse kandidaten voor de komende presidentsverkiezingen in Amerika. Deze meneer Cain wordt beschuldigd van seksuele intimidatie die hij eerst als absoluut belachelijk en ongegrond verklaard, dan benoemd als overdreven en waarbij later blijkt dat er schikkingen zouden zijn getroffen van enkele tien duizenden dollars. Vanzelf dat je zoiets, met dergelijke bedragen, niet zo een twee drie kan herinneren.

Leuk detail, maar in Amerika zeker niet nieuw, is dat er een vermoeden bestaat dat een republikeinse tegenstreven binnen Republikeinse partij verantwoordelijk is voor het in de media brengen van dit verhaal.

Koran verbrander wil president worden

En niet te vergeten het nieuws van afgelopen week dat de Amerikaanse predikant Terry Jones, die vorig jaar dreigde demonstratief de koran te verbranden (wat in maart dit jaar ook feitelijk plaatsvond, met meerdere doden tijdens demonstraties tot gevolg) , heeft aangekondigd zich kandidaat te stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De 60 jarige Jones, leider van de kleine fundamentalistische Christelijke groepering, zal, als zijn campagne niet succesvol blijkt, de Republikeinse kandidaat Herman Cain gaan steunen.

Jummie, wat een heerlijke wereld is het toch. Ik ben blij dat ik dit allemaal mag meemaken. Het enig dat nog ontbreekt is een oorlog, of toch niet...

Tags: nederzettingen terry jones unesco

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech