"Refugees Welcome" vlag hing hoog tijdens dodenherdenking

Hier kun je discussieren over "Refugees Welcome" vlag hing hoog tijdens dodenherdenking.
Wij, vier boze vrouwen, zijn gisteren gearresteerd bij de dam nadat wij een vlag met de tekst "Refugees Welcome" in stilte omhoog hielden tijdens de Nationale Dodenherdenking. Één van ons is de kleindochter van een verzetsheldin -- diens broer was afgemaakt op de straten van Amsterdam. Het is niet uit disrespect voor de herdenking dat wij deze stap hebben gezet, maar juist om recht te doen aan hen die gestorven zijn aan fascisme -- hetzij het in de tweedewereldoorlog, hetzij in de situatie in het midden-oosten, of aan de grenzen van Fort Europa. Het was de zoveelste schandalige misstap van Van der Laan om de vluchtelingenherdenking niet door te laten gaan. Juist op 4 mei moeten we stilstaan bij het feit dat we allemaal verantwoordelijk zijn om fascisme te stoppen.

Na de herdenking zijn wij op onze weg huiswaarts (op de vlucht van gewelddadige damgangers) opgepakt door minstens twaalf agenten omdat wij, mede uit solidariteit met ongedocumenteerde vluchtelingen, weigerden op straat onze identificatie te tonen. Na vrijheidsberoving op nota bene 5 mei, schending van ons demonstratierecht, pesterijen in de cel, dreigementen met vreemdelingendetentie, en een lading seksisme en kafkaëske machtsvertoon van de politie zijn wij vandaag (zonder tenlastelegging) vrijgekomen. Onze boosheid is des te groter.

VLUCHTELINGEN WELKOM, FASCISME NIET.


Wat mij direct deed weg

Wat mij direct deed weg zappen bij deze dodenherdenking, is het moment waarop ze zesduizend soldaten gingen eren, die in Indonesië gevochten hebben.

Dit maakt dit evenement niet tot een herdenking, maar een militaire propaganda manifestatie.

De Hollandse soldaten hebben hele massagraven aangericht in Indonesië, waar niet over gesproken word, mensen die niet herdacht worden.

Walgelijk.

Van der Laan zal nooit een statement maken, zal nooit een stelling verdedigen, mits deze de publieke opinie niet zal tegenspreken. Deze man is niet een politicus of activist, slechts een soort omhooggevallen ambtenaar, een zielloze uitvoerder van beleid.

Wat is er precies gebeurd ?

Wat is er precies gebeurd ? Het verslag is wel erg beknopt : " op de vlucht van gewelddadige damgangers " en
" pesterijen in de cel " " kafkaëske machtsvertoon van de politie " . Waarom is het verslag zo beknopt ik kan er nu alleen maar naar raden. Afgezien daar van ik zie een wat negatief als vervreemding van de gevestigde orde zou kunnen worden benoemd en positief als bewustwording. Niet alleen kleine subculturen zijn vervreemd het is veel grootschaliger. De Staat voert toneelstukjes op bijv. een " dodenherdenking " . Er zijn wat genodigden. Registraties door tv camera s. Maar om nou te stellen dat er veel mensen voor warm lopen nee. Een feestje dan de volgende dag. Dat is al wat populairder de aanleiding doet er niet toe als het maar feest is dat is wel de insteek van de meesten denk ik. Schone schijn facades sprookjes the show must go on. Hoe lang kan die versleten gevestigde orde de schijn nog ophouden. We lopen rond in een ander zijn verhaal. Hoe lang nog.
Een bord omhoog houden tijdens een herdenking Vluchtelingen welkom ja weer een klein deukje in die schone schijn dat toneelstukje. Het is een wankele identiteit die omschreven word door de aanhangers er van als Joods Christelijke traditie VOC mentaliteit Vaderland dodenherdenkingen met " helden " en dergelijke. Dan zijn er die vinden wel beter weten ze hebben info belastende info zo als De Ruyter deugde niet want had slaven en was een rover. Heel hard roepen Willem Alexander je bent overbodig en schadelijk ga weg ? Denk je dat het antwoord dan zal zijn o sorry ik ga al ? Uiteindelijk gaat het niet om doden om helden de schone schijn word opgehouden om de belangen te handhaven van ja van wie ? Wanneer is jou voor het laatst wat gevraagd ? Mee lopen of tegenwerken ? Vier vrouwen met een bord of tijdens de kroning van Willem twee demonstranten op de Dam. Hoe sterk is het establishment ? In ieder geval versleten grotesk versleten. Tijd voor een ander verhaaltje waar we in rond mogen lopen wat gaat het worden ?

De geïdentifeerde arrestant

De geïdentifeerde arrestant werd urenlang nadat haar paspoort was getoond vastgehouden in een cel zonder water en toilet. Twee arrestanten hebben tijdens het gehele verblijf in de cel geen eten gekregen, één iemand kreeg geen toiletpapier, niemand mocht 's ochtends luchten. Commentaren als "ik zie wel aan je dat je een vriendje hebt, vertel maar, welke kleur heeft hij???", geflikker met het licht door de nacht, etc etc etc. Er werd gedreigd om ons allemaal in vreemdelingendetentie te stoppen als we onze naam niet gaven.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Getrol.

ADHESIEBETUIGING MEDESTRIJDSTERS!

ADHESIEBETUIGING!

Beste medestrijdsters,

Vanaf deze plek wil ik jullie van harte mijn adhesie betuigen
over jullie dappere stap, een vlag met ''Refugees Welcome''
omhoog te houden tijdens de Dodenherdenking.
Halfstok gehangen was nog beter geweest, maar dit heeft ook
mijn grote waardering!
De reactie op jullie actie was/is ronduit schandelijk.
Niets van de Tweede Wereldoorlog met de nazi vervolgingsobsessie
hebben geleerd die politieagenten en de door jullie beschreven
gewelddadige damgangers.

Zouden zij wel geweten hebben, of INTERESSEERT het ze zelfs, dat
de Nederlandse Staat met het weren van vluchtelingen en de fascistische
PVV en consorten met hun adagium ''Grenzen zicht'' niet anders reager[en]
dan al die Europese landen, die zeker na de Kristallnacht, hun grenzen
potdicht hielden voor Joodse vluchtelingen?

https://www.groene.nl/artikel/alle-grenzen-gingen-dicht

Dat Nederland Joodse vluchtelingen TERUGSTUURDE NA
DE KRISTALLNACHT, wetende, dat zij vervolging en mishandeling
tegemoet gingen?

IK CITEER

''Op 17 december 1938 sloot Nederland haar grenzen voor vluchtende Joden. Joden die asiel aanvroegen in Nederland werden veelal teruggestuurd naar Duitsland''

http://www.absolutefacts.nl/wo2/duitsland/kristallnacht.htm

En wanneer jullie dan de moed hebben, bij de Dodenherdenking mensen
een spiegel voor te houden, is dit de behandeling die
jullie krijgen.
Arrestatie en intimidatie.

Bedankt, dat jullie bij deze hypocriete Dodenherdenking
[zie hieronder mijn stuk] de moed gehad hebben, een ANDER
geluid te laten horen.

Het geluid van de vrijheid en verzet tegen de onderdrukking.

Juist op Dodenherdenking hoort er ruimte te zijn voor een ECHTE
herdenking.
Van de slachtoffers van het nazi fascisme en de rassenwaan.
Voor ALLE slachtoffers van bombardementen op burgerdoelen,
dus ook Duitse en Japanse, en zeker de atoommisdaden Hiroshima
en Nagasaki.

NIET voor militairen, die na de oorlog, bezetting en onderdrukking
nogeens dunnetjes gingen overdoen.
[Politionele acties en meer van die ongein]

En met een blik naar het heden:

Oplevend racisme en fascisme.

En NADRUKKELIJK van de vluchtelingen, die zijn teruggestuurd
naar oorlog, ellende, dood.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1851212/2011/0...

https://www.astridessed.nl/kruisen-voor-vluchtelingen-op-4-meischreeuw-t...

Is er een verschil tussen deze vluchtelingen en de Joodse vluchtelingen
van nu?
Neen, dezelfde onmenselijkheid en hetzelfde weerzinwekkende
kosten-baten analyse plaatje wordt weer gemaakt [meesten
zijn arm, kosten alleen maar geld]

Medestrijdsters, bedankt.

Op 4 mei, Dodenherdenking, hebben jullie laten zien, wat
echte menselijkheid en solidariteit inhoudt.

DE STRIJD GAAT DOOR!

Astrid Essed

www.astridessed.nl

total bullshit

from the press release:
"E, granddaughter of an Amsterdam resistance fighter, pictured in her Oma’s officers uniform jacket with the same flag she and 3 others held in silent protest against the mayor’s decision to formally exclude refugees from the national memorial ceremony on Dam Square"
There wasn't such a decision.

total crap comment

Quote: "There wasn't such a decision."
Care to elaborate? Obviously there was such a decision, as there also was such a decision to try and apprehend the silent protesters. What is your reason to propagate the idea that there wasn't such decision? For whom do you work?

Proof it!

Where can i find this decision?

decision

Alternative facts?

It wasn't the decision of the

It wasn't the decision of the mayor or city council, CIDI didn't really agree, but what happened is that the organiser didn't do it anymore because of threats. No gemeente involved.

"Fuck the police" WAAROM

Opkomen voor vluchtelingen is OK. Maar waarom daarbij tegelijk (in onnodig Engels) oproepen tot geweld tegen de politie, en dat TIJDENS de twee minuten stilte.

In de reacties wordt o.a.de Kristallnacht erbij gehaald. Dit is m.i. totaal overdreven, in ieder geval voor deze poging tot verstoring van de herdenking.

Wat is trouwens de relevantie

Wat is trouwens de relevantie van het de kleindochter van een verzetsheldin te zijn?

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Geschreven door pathologisch leugenaar.

.[spam deleted]

.[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech