Oproep tot geweldloze verdediging.

Opinie, gepost door: Raymond. op 17/05/2017 05:08:18

Naar aanleiding aankondiging van de discussie avond door AGA op 17 mei 2017 .

Bash staat op https://www.youtube.com/watch?v=nxKQfTOXpJI maar ik wil niet inloggen bij Google / Youtube.
Vervolgens kijk ik op de voorgestelde website en wat zie ik een gemaskerde figuur met een honkbal knuppel.
Een fascist ? Weerzinwekkend. Laat je niet verlijden tot geweld tegen medemensen. Submedia waar komt dat vandaan ?
Provocateurs ? Ik kende het niet. Dacht ik . Ik heb wel eens een praatje van een CrimethInc. vertegenwoordiger meegemaakt in Het Fort van Sjako. Dus kende ik het wel bij nader inzien. De details weet ik niet meer maar hij maakte - gelukkig - niet de indruk van een met een knuppel zwaaiende hooligan.
Zo als geschreven laat je niet in met geweld tegen personen want dan ben je de vijand. Het is niet goed te praten ook niet in een context als die in de VS. Ik werd tijdens de 1 mei 2017 demo " overvallen " door enkele demonstranten twee of drie die tegen Wilders gingen roepen met een inhoud die niet kan letterlijk weet ik het niet meer maar het kwam er op neer dat hij dood moet volgens die roepers. Helaas heb ik ze daar niet op aan gesproken waar ik spijt van heb achter af. Zo als geschreven het overviel me. Mijn oproep is om aan geweldloze verdediging te doen en daar ook dmv. documentaire aandacht aan te besteden.
Het is een dilemma er staat bijv. iemand tegen over je die jou veel schade wil doen je gezicht kapot staan o.a. Hoe los je dat op ?
Dergelijke vragen hebben bonafide antwoorden nodig en dat is niet nog meer geweld. Zeker geen verheerlijking van geweld .
In dat verband heb ik geprobeerd het kickboks aanbod aan tieners in het plaatselijke jeugdhonk achterstandswijk ter discussie te stellen. Onbegonnen werk ik krijg alleen maar onbegrip nota bene ook van ambtenaren. Realiseer jij je hoe gevaarlijk het is iemand op het hoofd te slaan met een honkbal knuppel ? Je slaat dan die persoon dood. Ik word regelmatig geprovoceerd. Vanmiddag nog gooide een autobestuurder keiharde snoepjes tegen mijn motorhelm bij herhaling het klonk als steentjes . De eerste tik negeerde ik. In de auto drie jonge kerels achter me. Ze waren zeer opgewonden want ik moest doorrijden volgens die drie schreeuwend uit de auto raampjes achter me. ik stond in de file voor het stoplicht ong. Vijf autoos voor me voor links af rechts af baan was helemaal vrij. De auto kwam naast me na agressief gas te hebben gegeven de bestuurder riep uit zijn raampje dat ik door moest rijden en dat hij een baksteen zou gaan gebruiken. Ik ging niet van mijn plaats want ik stond gewoon te wachten. Bedreigende situatie ik kende de drie niet. Ik heb niet gescholden alleen gevraagd aan de bestuurder of hij had gegooid. Gelukkig reden ze door. Wat zou jij hebben gedaan ? Vorige week ben ik bedreigd met fysiek geweld door iemand die naast me woont.De aanleiding ? Futiel. Dagelijks verbaal geweld van af de straat als ik thuis ben. Enz. enz. Ik ga het bijna normaal vinden. Ik raad je aan vooral kalm te blijven bij agressie hoe moeilijk ook. Copycats ? Worden scooter en motor rijders nu met harde snoepjes bekogeld ?
We zullen zien. Ik bedoel maar. Geweld is niet normaal maar een afwijking een stoornis vind ik. Waar bij er verantwoordlijkheid blijft dus niet o het is een gek dus daarom is zijn of haar geweld ok.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech