Arrestanten Code Rood Actie

Hier kun je discussieren over Arrestanten Code Rood Actie.
Afgelopen weekend vond er een civil disobedience actie plaats van klimaatactivisten tegen de massa-opslag van kolen in de Amsterdamse haven. De activisten waren verdeeld over twee autonome groepen. Eén groep heeft de nabijgelegen Hemwegcentrale bezocht en is daarbij aangevallen door beveiligers met honden. Minimaal één activist is door een hond gebeten. Zij worden nu beschuldigd van geweldpleging tegen personen en zitten nog steeds vast. Morgen wordt besloten of zij worden voorgeleid en wat de eis gaat zijn van de officier van justitie. De advocaat verwacht dat de eis twee weken voorarrest in afwachting van de rechtszaak gaat worden, mede omdat de arrestanten allemaal anoniem zijn.
Een andere groep besloot om bij de kolenopslag op een kraan te klimmenen daar te blijven zitten nadat de politie had gevraagd of de activisten het terrein wilde verlaten. De andere klimaatactivisten hebben hier gehoor aan gegeven, maar een aantal zijn op de kraan blijven zitten(onze eigen kraanvogels!). Uiteindelijk zijn ook zij opgepakt. Zij zullen woensdag voorgeleid worden en de eis tegen hen is dat zij twee weken in voorarrest worden vastgehouden in afwachting van hun rechtszaak. Zij worden verdacht van erfvredebreuk en geweldpleging tegen goederen.

Mogelijk is dit handelen van de OvJ versterkt door een overdreven artikel in het Parool op zondagavond over de zogenaamde "schade" die dit bedrijf heeft geleden. "Tienduizenden euros schade" wordt er gesteld. Een druppel op een gloeiende plaat voor een bedrijf als OBA Bulk Terminal Amsterdam.

Deze activisten verdienen onze onvoorwaardelijke solidariteit. Steunacties worden dan ook op prijs gesteld. Wij zullen op indymedia updates blijven plaatsen van de situatie van de arrestanten. Daar zien we graag solidariteitsacties voor terug.


"Daar zien we graag

"Daar zien we graag solidariteitsacties voor terug." Pardon? Het gaat om de mensen die vastzitten,
niet jullie ego's lieve arresto groep.

ruis!

ruis!

Wablief?

@ nn 11:33 : Errr, wat bedoel je hiermee? Zou je willen dat het gehele discussie topic in de Ruis wordt gezet? Of alleen de commentaar boven de jouwe? Of je eigen commentaar? Met alleen één woord en een uitroepteken is jouw comment behoorlijk ruisvaardig hoor, allen bestaat de mogelijkheid om comments te ruisen als zo'n 5 jaar niet meer. Of zou je willen dat het commentaar boven de jouwe helemaal op 'hide' wordt gezet? Dan zou je toch met een reden moeten aankomen, me dunkt.

Waarom precies verdienen deze

Waarom precies verdienen deze mensen onze solidariteit? De actie die zaterdag gepland was was een geweldloze blokade in de haven. Die is fantastisch verlopen. Maar vrijwel ieder nieuwsitem heeft het met name over de mensen die bewakers hebben bedreigd. Als je dat wil doen waarom tijdens deze actie? Waarom niet een week eerder of later? Er is door veel mensen hard gewerkt om succesvol te blokkeren en dat wordt nu door een paar mensen bedoezeld.
Het lijkt me beter om als Code Rood afstand te nemen van de Hemwegbezetters en de mensen die bij OBA vernielingen hebben gepleegd (zijn dat dezelfde mensen die nog langer bleven? Of zijn de vernielers laf weggedropen met de grote groep?). En om de volgende keer een nog duidelijkere geweldloosheidscode te gebruiken.

niet zo speculeren

trek wat meer in twijfel:
Wie zegt dat die mensen werkelijk bewakers hebben bedreigd? En wat daar eventueel aan is voorafgegaan weten we ook niet.
De mensen bij de centrale deden toch hun eigen actie los van de grote groep? Is het dan zo erg dat ze zich niet aan die code hebben gehouden (als dat al zo is)?
Wat is er eigenlijk bekend over die vernielingen bij de OBA? En zoals je zelf al schrijft is het niet bekend of die is gedaan door de mensen die zijn blijven bezetten.
De bezetting voortzetten gaat toch niet in tegen die actieconsensus over geweldloosheid?

Daarnaast zijn dit updates van de arrestantengroep (neem ik aan) en niet van Code Rood. De arrestantengroep is er om arrestanten te ondersteunen en ik vind het heel goed dat ze dat doen! Dat staat los van Code Rood en een officieel standpunt van Code Rood.

Je hebt gelijk dat ik te snel

Je hebt gelijk dat ik te snel conclussies trek en het is goed af te wachten en te horen wat er werkelijk is gebeurd. En ook prima als de arrestantenbgroep deze mensen steunt.
Mijn boosheid komt deels ook van eerdere ervaringen waarbij groepen acties en demo's als het ware kapen door tegelijkertijd hun eigen agenda uit te voeren. Van politieke partijen die op een demo opeens met hun vlagen gaan zwaaien tot relschoppers die enkel ruiten willen ingooien terwijl je met moeite goede afspraken hebt proberen te maken.
Afijn, ik wacht af. Bedankt voor je reactie!

:(

You are a pathetic piece of shit who is a coward want to be politician... Your solidarity is weak and can go suck the system off.

Take action against destructive extractive industries, your movement is a lie and full of bore students with political ambitions.

You are the divided, weak, lame and impotent movement.

ACAB!

Verdeel en heerstactieken all over again.

Jazeker! Maar wie verdeelt

Jazeker! Maar wie verdeelt wie? En wie overheerst er nu in het nieuws? Dat zijn die arrestanten, niet de boodschap dat we met fosiele brandstof moeten stoppen.

Blaming the victim

Binnen-de-lijntjes reformisten zullen ook eens niet begrip hebben voor een repressief OM met ondersteuning van hetserige berichtgeving en wel begrip voor diversiteit in tactieken. Samen uit samen thuis - solidariteit met de arrestanten!

ACAB!

Voor een diversiteit aan deelnemers, moet de beweging ruimte maken voor een diversiteit aan tactieken.

Het is belerend en egocentrisch om te denken dat jij weet welke tactiek iemand anders moet volgen bij het nastreven van haar of zijn ideaal. Als we ons van elkaar gaan distantiëren geven we de autoriteiten een middel om ons verzet te delegetimeren, om de beweging te verdelen en uiteindelijk te vernietigen. Waar kritiek en het debat een beweging doen groeien wordt deze juist verlamd door hen die zich opwerpen als “vertegenwoordiger” ervan. We moeten niet streven naar één gelijke tactiek, maar ontdekken hoe verschillende tactieken elkaar kunnen aanvullen.

Arrestantengroep Code Rood

Nog niet gehoord, maar ik wil het wel even kwijt: Applaus voor de AG! Hun goede zorgen voor de arrestanten en snelle berichtgeving aan de omgeving waren echt top! Super bedankt!

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech