A'dam: AT5 meldt kraak bushokje door aliens

Nieuws, gepost door: nn op 04/09/2017 09:10:01

Wanneer: 04/09/2017 - 09:39

Op at5.nl staat een melding van een kraakactie van Wij Zijn Hier, met een foto van een 'gekraakte' (?) bushokje. De tekst erbij is al helemaal vaag: "Actievoerders van de vluchtelingenorganisatie 'Wij zijn hier' hebben een pand aan de Sarphatistraat gekraakt. Het zou bedoeld zijn voor een twintigtal vluchtelingen, die afkomstig zijn uit Swahili, een klein staatje dat omringd wordt door Zuid-Afrika. "


Swahili, een mooi exotisch klein staatje die omringd wordt door Zuid Afrika. Sure. En Holland is de hoofsdtad van het Verenigd Koninkrijk.Wie: 
nn

PERSBERICHT
AMSTERDAM, Zondag 3 september 2017
Vandaag hebben wij, de Swahili groep van 20 vluchtelingen van het vluchtelingencollectief 'Wij Zijn Hier' het pand met adres Sarphatistraat 24 in Amsterdam in gebruik genomen.
Wij voelen ons gedwongen om op deze manier huisvesting te vinden omdat er behalve nachtopvang geen andere opties voor ons zijn. De nachtopvang, beter bekend als BBB, zit vol, heeft inmiddels wachtlijsten en dwingt ons om overdag op straat te zwerven zonder geld. Het geeft veel stress en we weten eigenlijk niet eens waar we naar het toilet kunnen gaan zonder geld. Ook als we ziek zijn moeten we de straat op. De nachtopvang geeft geen rust en zelfbeschikking. Er wordt ons verteld wanneer en wat we moeten eten, zelf koken is niet mogelijk. De ruimte waar we eten is veel te klein voor 90 mensen, dit geeft spanning. We doen ons best om geduldig en rustig te blijven, maar eigenlijk maakt het ons wanhopig. Het voelt als een gevangenis, ons gevoel van vrijheid en menselijke waardigheid wordt ons ontnomen. Daarom betrekken we leegstaande panden die niet in gebruik zijn. In ieder geval hebben we dan dag en nacht huisvesting en kunnen we ons mens voelen.
We hebben de Gemeente Amsterdam de afgelopen 4,5 jaar steeds onze situatie uitgelegd en gevraagd om ons te helpen met basale voorzieningen zoals onderdak voor dag en nacht. Maar omdat de gemeente vindt dat het de landelijke overheid is die dit probleem moet oplossen, wil de gemeente niet verder gaan dan het bieden van BBB voor een maximaal aantal mensen en zonder begeleiding naar toekomstmogelijkheden. Wat we nodig hebben is de mogelijkheid om een normaal leven op te bouwen, zoals ieder mens dat wil. Om aan een betere toekomst te kunnen werken, is het nodig om een beetje tot rust te kunnen komen. Velen van ons werken aan een hernieuwde asielaanvraag. De voorwaarden die hiervoor gesteld worden zijn niet makkelijk. Maar we weten dat het mogelijk is als we de kans krijgen; van de Wij Zijn Hier groep hebben inmiddels meer dan 80 personen alsnog een verblijfsvergunning gekregen.
Wij Zijn Hier leeft nu in meerdere kleinere woongroepen, niet meer zoals voorheen in groepen van meer dan 100 personen. Kleinere groepen maakt het samenleven makkelijker. We zijn een groep van ongeveer 20 en zullen met respect voor onze buren in ons nieuwe onderkomen gaan wonen. We hebben in het verleden regelmatig goede afspraken kunnen maken met pandeigenaren. We hopen hier te kunnen verblijven zolang het gebouw geen nieuwe concrete bestemming heeft.
We verwelkomen de buren ons te bezoeken en kennis te maken. En we hopen solidariteit te ontvangen van de buurt.
Geen mens zou uitgesloten mogen worden van de maatschappij.
https://www.facebook.com/WijZijnHierWie: 
nn
Foto: 


Wie: 
Herstel AT5: hoe bedoel je 'Swahililand' ?

"Swahili, klein staatje omringd door Zuid-Afrika" was al gênant, maar AT5 kan het nog bonter maken: nu zijn de Wij Zijn Hier mensen afkomstig uit Swaziland...

Voor de duidelijkheid: het betreft hier een groep mensen afkomstig uit verschillende landen in Afrika, die onderling communiceren in Swahili. Swahili is een taal die in grote delen van Afrika gebruikt wordt als 'lingua franca', een grensoverschrijdende taal om het duur te zeggen. Zie de wikipedia pagina over swahili: https://en.wikipedia.org/wiki/Swahili_language
Overigens kom je mensen met redelijke beheersing van het Swahili tot ver buiten de regio die in het wikipedia wordt omschreven, maar dit terzijde.

Foto: 


Wie: 
nn

'Wij zijn hier' kraakt pand aan Sarphatistraat
http://www.at5.nl/artikelen/172688/wij-zijn-hier-kraakt-pand-aan-sarphat...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech