Voorzitter STOP AWACS in elkaar geslagen door NAVO-militair

Nieuws, gepost door: GroenFront op 13/09/2017 09:09:17

Wanneer: 13/09/2017 - 08:44

In Schinveld is afgelopen weekend Nico Trommelen zwaar mishandeld door een Amerikaanse NAVO-militair. Nico is de voorzitter van STOP AWACS en zet zich al jaren in voor omwonenden van de NAVO-vliegbasis Geilenkirchen, die ernstige geluidsoverlast en vervuiling veroorzaakt in de wijde omgeving.


Voorzitter STOP AWACS in elkaar geslagen door NAVO-militair

Peter Polder van GroenFront!: “Veel GroenFronters kennen Nico al sinds de bosbezetting eind 2005. Heel de omgeving kent hem als een vriendelijke man met een groot hart. Iemand die zich al jaren keihard inzet voor een gezonde leefomgeving. Dat NAVO-personeel niet blij met hem is weten we, hij is al eerder bedreigd en aangevallen, maar hem in elkaar slaan? Onacceptabel! Van Nico blijf je af! ”

Nico Trommelen was, naar aanleiding van de zoveelste juridische overwinning tegen de AWACS-basis, in het Schinveldse Bos op pad met journalisten van NRC toen deze militair hem lastig begon te vallen. Dat eindige met een bewusteloos geslagen Nico en een ‘I kill him’ schreeuwende
militair die door bleef slaan.

De reactie van de Koninklijke Marechaussee – die in het gebied politietaken uitvoert – is even exemplarisch als bizar. Er is een poging gedaan om de NRC-journalist dermate te intimideren dat deze een valse verklaring zou ondertekenen. Dat heeft de journalist geweigerd. Zijn fotograaf werd een dag in de cel gesmeten omdat hij weigerde zijn foto’s “af te staan”. Daarna heeft de Marechaussee de foto’s van de aanval gewist. Gelukkig konden op een andere manier de foto’s worden gered en staat het hele verhaal vandaag in NRC

Peter Polder van GroenFront!: “Namens GroenFront! wil ik Nico in de eerste plaats beterschap wensen. Wij strijden altijd geweldloos en met open vizier, dan verwacht je dat de NAVO – ondanks hun gewelddadige reputatie – er voor zorgt dat hun soldaten de handen thuis houden.

Ik wil ook iedereen oproepen om de NAVO-basis in Brunssum te mailen of een protest kaart te sturen. Contactgegevens

Wij willen dat de Amerikaanse NAVO-soldaat in kwestie wordt ontslagen en vervolgd, en dat er een tuchtmaatregelen worden genomen tegen Marechaussee (KMar) brigade Limburg Zuid. De NAVO bewijst eens en te meer dat het een gewelddadige organisatie is. Opdoeken die handel.Wie: 
nn

Staat nergens in het artikel dat de foto's gewist zijn.Wie: 
GF! Schinveld

De marechaussee heeft de foto's vernietigd, echter missen ze de technische kennis dat effectief te doen. Na teruggave van de geheugenkaart wist de fotograaf zijn gewiste foto's betrekkelijk eenvoudig terug te halen. Vandaar dat deze vernietigde foto toch de krant haaltWie: 
GF! Schinveld

Ongelofelijk dit. mss is het in V.S. gebruikelijk kritische burgers in mekaar te rammen, hier niet. In de plaats van hun personeel de meest basale fatsoensnormen bij te brengen, houden ze hem de hand boven het hoofd. tweet van NAVO

Foto: 


Wie: 
nn

waarom maakt de NRC hier geen melding van?Wie: 
GF! Schinveld

Goede vraag. Vind het gezien de woede bij de fotograaf en journalist, nogal een braaf stukje. Misschien kiest de redactie de een toon die aan slaat bij haar doelgroep?


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech