7de 2.Dh5-festival: nog twee weken!

Hier kun je discussieren over 7de 2.Dh5-festival: nog twee weken!.
Of het nu langzaam of snel gaat: de welvaartsstaat wordt in snel tempo afgebroken en de economie is instabieler dan ooit. Maar wat moeten we daar mee aan? Moeten we nu bang worden en survivaltraining gaan doen, zoveel mogelijk proberen te behouden, samen met de sociaaldemocratie, mikken op echte revolutie? En hoe zit het met de andere kant van de staat, die juist enorm wordt versterkt: repressie en disciplinering en meer blauw op straat en het einde van privacy en burgerrechten? Verwacht veel antwoorden, als je daar zelf aan bijdraagt, op 2.dh5.

De laatste draadjes van het programma worden de komende dagen nog aan geknoopt, en een en ander is nog 'onder voorbehoud'. Maar in grote lijnen kunt u het volgende verwachten.

We beginnen op vrijdagavond traditioneel met de Maretje Arentz quizz, filmbeelden van de grootste mislukkingen van politie-optredens wereldwijd en wat verbijsterende culture intermezzi (GW Sok, Joke Kaviaar). Dit alles vanaf 21.00 uur in De Peper (het restaurant van Overtoom 301). Wil je vooraf eten, dan moet je dat even bij die Peper reserveren (http://www.depeper.org/)

Zaterdag begint het programma om 10.30 uur met korte aftrap en een serie van drie achtergrondworkshops (over: besluitvorming in grote groepen, de geschiedenis van de welvaartsstaat en controle en repressie). Na een vette lunch is er om 14:00 een plenaire zitting waarvoor we tal van ervaringsdeskundigen hebben uitgenodigd die ons wijs kunnen maken over de crash, de verzorgingsstaat en de controlestaat. Wij willen van hen, en het publiek, horen wat er op die gebieden gaande is, en ontdekken waar de zwakke plekken zitten in 'hun' plannen en waar wij dus kunnen toeslaan. Het laatste deel van de plenaire zal ruimte bieden aan praktische voorstellen voor acties en organisatie. Gedeeltelijk zullen die ook uitgewerkt kunnen worden in workshops de dag erna. Daarna wordt er eten geserveerd (op nog nader te benoemen locatie) en des avonds is er een enerverend stadsspel, waar iedereen aan mee kan doen. Capture the Flag Als voorbereiding op de revolutie en verkenning van de buurt, worden mensen in twee teams tegen elkaar opgezet om de ander uit te schakelen en de vlag van de tegenstander te veroveren. Vanaf 20:30 bij de Vondelbunker, in het Vondelpark dus. Aldaar in die bunker kunnen deelnemers, of juist mensen die geen zin hebben in het spel, drankjes genieten en films zien. (titels noemen....?)

Zondagochtend is er, wederom in OT301, na het biologische ontbijt vanaf 09.30 uur, om 10.30 de traditionele zondagochtendlezing door historicus Dennis Bos, die bij het vorige festival in Tilburg het dak van de hal kreeg met zijn verhalen over de geschiedenis van de radicale arbeidersbeweging in Nederland. Dit jaar zal het verhaal meer op de Amsterdamse radicale geschiedenis gericht zijn.
van 12.00-13.00 is er lunch en kunt u stands en boekwinkel bestormen.

Van 13-14.30 is een eerste reeks workshops. Na een korte pauze volgt van 15-16.30 nog een reeks. Onderwerpen:
*) Griekse vormen van arbeiderszelforganisatie en verzet
*) Voedselcrisis, boeren en mogelijkheden van steun aan eerlijke landbouw
*) Occupy en de grenzen van een 'beweging zonder ideologie'
*)Opbouw van een Noborder netwerk in Nederland
*) Structurele en praktische noden voor het tegengaan van Repressie
*) Solidariteit met de Arabische opstand
*) Internet en veiligheid/privacy

We sluiten af met een diner (zowel op zaterdag als zondag moeten van tevoren bonnen worden gekocht)

Mensen die van buiten Amsterdam komen en willen blijven overnachten -op vrijdagnacht of zaterdagnacht) kunnen we een bescheiden plekje op de (droge en warme) vloer aanbieden, waarvoor ze dan matje en slaapzak zouden moeten meenemen. Maar nog liever hebben we dat ze zelf hun logies met vrienden of bekenden regelen, want dat bespaart ons veel werk.

Voor informatie: info@2dh5.nl
slaapplaats: slaapplek@2dh5.nl

En we zoeken ook nog mensen die willen helpen met werk uitvoeren tijdens het festival.
Op zondagavond 6 november is er een speciale infoavond waar we meer vertellen over dit festival en vorige versies. Van 21-23.00 in De Peper (Overtoom 301) Wederom geldt: wil je vooraf eten reserveer dan zelf even bij De Peper).

meer info:
http://www.2dh5.nl


Re: 7de 2.Dh5-festival: nog twee weken!

Kan en Janssen en Janssen niet een update geven over de privacy ontwikkelingen?
Asange etc ook leuk topic... verder anonymous beweging...

Re: 7de 2.Dh5-festival: nog twee weken!

Cultureel programma.
Het is niet 1980 maar 2011.

Re: 7de 2.Dh5-festival: nog twee weken!

Als ik terug denk aan een eerdere bijeenkomst jaren geleden waar ik aan mee probeerde te doen dan zal het er anders aan toe gaan dan op het " Occupy " Beursplein Amsterdam. Dus niet iedereen maar
wat schreeuwen over wat dan ook maar een " strenge " gespreks leider. Ik vraag me af kortom wat de agenda van de gespreks leider toen was. De agenda van komende week end kan je hier boven lezen ?
Ha ha ha. Een van mijn vele issues is hoe je wat kan bereiken met een meerderheid van mensen die na vele jaren effectieve rechtse propaganda aanhangers zijn van " ieder voor zich " . De mentaliteit die is dat ze jou langs de kant van de weg laten staan terwijl je gewond bent en dringend vervoer naar een ziekenhuis nodig hebt. Jammer dan moet je maar een auto kopen of een taxi bellen. Geen geld ?
Krepeer maar. Of er volgt een TSUNAMI van beledigingen en dooddoeners zoals " dan ga je maar hard werken dan heb je geld parasiet ". Wie zijn de parasieten ? Moet ik dat nog uitleggen op Indy ?
De haat en woede van de vakkenvuller de loonslaaf die jou " beroeps werkloze " na mompeld terwijl je je zo veelste rondje die dag door de supermarkt maakt op een zoektocht naar de goedkoopste boodschappen. Echt moet ik nog meer schrijven in dit opzicht ? Het zit me hoog de totaal anti sociale
mentaliteit in Ned. Een huisarts die me zegt " niemand is jou iets verplicht ". Die huisarts verdient
Euro 100.000 per jaar en kan zich een van de plaatselijke notabelen noemen. Maar in discussie gaan met zo'n klootzak is riskant. Geen huisarts meer. Ik zoek wel medewerking om bijv. een initiatief als Anarchistische lees kring te starten. Niemand antwoord op mijn mails. Ook Amsterdamse Anarchisten niet. See you tijdens week end. http://www.wix.com/fdnieuwenhuisbib/site

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech