Korte tijdslijn 1 mei demonstratie Amsterdam

Hier kun je discussieren over Korte tijdslijn 1 mei demonstratie Amsterdam.
22:00 Volgens de reguliere media (AT5) heeft de politie de demonstratie als be-eindigd verklaard.

21:30 De demonstratie is de panden aan het Bellamyplein, de Hallen, ingevlucht na wederom een korte schermutseling met de politie. De politie trekt zich hierna vrijwel onmiddelijk terug. Stillen worden opgehaald met busjes, en de platte petten lopen weg. De ME blijft nog in de buurt.

21:15 Nog eens acht extra ME-bussen hebben zich bij de politie gevoegd aan de staart van de demo. Demonstratie komt aan bij kruising Nicolaas Beetsstraat.

21:08 De demonstratie loopt na bijna een uur lang omsingeld te zijn door de politie door. In de buurt van de Kinkerstraat nu, op de voet gevolgd en omsingeld door waterwerper en ME.

20:50 Politie roept om dat demo door mag, mits de aanwijzingen van de burgermeester eerder vandaag opgevolgd worden. Zoniet, dan zal iedereen opgepakt worden.

20:46 de tweede arrestantenbus rijdt weg.

20:44 Meer dan tien mensen gearresteerd. Onduidelijk op grond waarvan.

20:34 Demonstranten worden een voor een uit de demonstratie getrokken door stillen. Onduidelijk om hoeveel mensen het gaat, zeker meer dan vijf.

20:30 Politie staat aan de staart van demonstratie met opgeheven lange lat in linie. Volgens eigen zeggen omdat er mensen met gezichtsbedekking in de demonstratie zouden zijn.

20:28 Waterwerper nadert de demonstratie.

20:18 ME bussen rijden in op de groep demonstranten. Er wordt met wat vuurwerk gegooid.

20:16 Bij de kruising Admiraalsgracht wordt de demonstratie tegengehouden door de poolitie en omsingeld.

20:15 Politie te paard rijdt in op de kop van de demonstratie. Waterwerper komt in de buurt, helicopter hangt in de lucht.


Mijn

Mijn persbericht:

Mercatorplein bijeenkomst verloopt heel rustig. Er zijn sprekers. Aan alle kanten verschijnen meer en meer agenten. Eerst stemmig gekleed in geel maar ook sportievere types in groepjes van minimaal 4 met handschoenen aan. In de straten rondom plein staan arrestatiebusjes en andere ME busjes in lange rij. Politiehelikopter enz. Pure provocatie. Na de sprekers begint de stoet(max.150 pers.) te lopen. Volledig omringd door grote hoeveelheid busjes, groepjes stillen en platte petten. Daarbij...er zijn fotomodellen die minder vaak gefotografeerd worden dan deze kleine groep vredig demonstrerende demonstranten.
Deze demonstranten, bestempeld als "krakers/tuig" bestaat helemaal niet uit alleen krakers; er lopen ook immigranten mee, kunstenaars, Wao ers, vakbondsmensen, mensen die zich zorgen maken over de maatschappij enz.
Na 300 meter rustig lopend wordt het kleine clubje demonstranten door waterkanon, busjes, paarden en stillen ingesloten en geprovoceerd..Als je met je ogen knippert wordt je al gearresteerd..de foto's spreken verder voor zich. Het mag dan crisis zijn; hier wordt door de gemeente niet bezuinigd!!
De sensatiegeile media van pownieuws, spits en AT5 die tijdens demo door niemand werden gehinderd trouwens, hebben weer materiaal voor hun hetzecampagnes.
De realiteit is een stuk triester. Het recht van vrije meningsuiting in tolerant Amsterdam is het zoveelste slachtoffer van toenemende (staats)controle..en dat terwijl burgermeester vd Laan de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan, sprak hij vanmorgen tegen de pers. Denk aan deze avond en je intolerant beleid als je op 4 mei parmantig een krans gaat leggen. Amsterdam, laat alsjeblieft je de vrijheid van meningsuiting niet weer afpakken.

zomaar een vrouw op de stoep.

1 mei demo

Dankzij de provocatie en intimidatie van een overmacht aan politie
is deze demonstratie toch nog een succes geworden.

Helaas voor de heren in het waterkanonvoertuig mochten ze hun nieuwe speeltje,
wat ze maar al te graag wilden uitproberen, niet gebruiken.

De hoeveelheid demonstranten werd verdubbeld door de aanwezigheid van agenten.
Het leek meer op een politiedemonstratie.

Laten we iedere week of maand een demo houden.
Kijken hoe lang ze zoveel geld willen blijven uitgeven voor het intimideren en provoceren
van demonstrerende burgers..

Laat je niet provoceren, laat je niet intimideren.
Verdedig het recht om voor je mening op te komen.
Verdedig je recht om te demonstreren.
laat je niet, vanwege je opvattingen,
criminaliseren.

Ik ben geen kraker.
ik ben niet werkloos.
Ik ben voor radicale sociaal-economische hervorming.
En bovenal geweldloos.

Aloha or FU

ontmenselijking en vernedering

De ME heeft zich compleet misdadig gedragen. De testosteronmannetjes zagen mensen niet als mens maar als ongedierte en zo gedroegen zij zich. Op het eind van de demonstratie liep ik achter de paarden, we gingen door een steegje en daar passeerde een dronken man met een flesje bier. Ineens werd de man door de paarden omsingeld en pakte "bromsnor de held op zijn paard"het flesje uit zijn hand en gooide dit over zijn hoofd leeg. Geheel verbouwereerd liep de man weg, duidelijk in de war (meerdere redenen, denk ik) . Toen ik vroeg welke held dit had gedaan, zei een agent te paard dat de dronken man bier over zijn paard had gegooid. Niemand heeft dit gezien, vanuit het niets werd hij omsingeld. Hij had niet dronken moeten zijn, hij had thuis moeten blijven etc etc. Ik was een salonsocialist en een drama koningin. Pure minachting . Ook de testosteron heren hadden veel plezier na afloop van hun timmerpartijtje. Walgelijke vertoning, niemand kon ook maar een kant op, of je nou over fietsen heen lag of in de knel zat, men blijf duwen en slaan. En dit omdat er mensen gezichts-bedekkende kleding aan hadden? Het was gewoon van te voren gepland en al aangekondigd op nu.nl. De burgers van Amsterdam en de rest van Nederland waren gewaarschuwd, dit kan wel eens uit de hand lopen en dan weet u dit alvast.
Over twee weken onthaald dezelfde burgemeester weer aandeelhouders van de wapenindustrie met alle respect en vriendelijkheid.

arrestanten

ha dappere kameraden, is er ook een arrestogroep en is er al nieuws van de eerste gearresteerden,houden jullie ons op de hoogte? veel tanx

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech