Agitatie in de Schilderswijk: De zaak Mitch Henriquez. Een analyse van de rechtszaak en een oproep tot verzet

Nieuws, gepost door: nn op 14/12/2017 12:12:57

Wanneer: 14/12/2017 - 12:54

De afgelopen week hebben anarchisten duizenden pamfletten huis aan huis en op straat verspreid in de Haagse Schilderswijk met met de titel 'De zaak Mitch Henriquez. Een analyse van de rechtszaak en een oproep tot verzet.' Ook werden er posters geplakt en leuzen gespoten. De aankomende tijd zullen er nog duizenden pamfletten worden verspreid. Hieronder de tekst van het pamflet:


De zaak Mitch Henriquez. Een analyse van de rechtszaak en een oproep tot verzet.

Vorige maand stonden de agenten die Mitch Henriquez twee jaar geleden dood wurgden voor de rechter. Gelijk na de dood van Mitch Henriquez was het voor de meeste wel duidelijk; Mitch was op brute wijze vermoord door een groep agenten. Niet voor niets kwamen zoveel mensen, dagen lang, in opstand tegen de politie. De rechtszaak duurde vijf dagen. Dit is een analyse van de rechtszaak; een zaak waarbij agenten worden gedekt door de staat in de vorm van de Officier van Justitie die een veroordeling zonder straf eiste.

Na veel aandringen startte het Openbaar Ministerie een onderzoek om de agenten te vervolgen. De Rijksrecherche leidde het onderzoek, maar in de rechtbank bleek dat zij dat zeer slecht hadden gedaan. De familie van Mitch moest zelf met videobeelden komen die van goede kwaliteit waren. Later bleek het OM die beelden al in bezit te hebben ten tijde van het onderzoek, maar niet aan het onderzoeksdossier te hebben toegevoegd. Dit is slechts een voorbeeld van hoe 'serieus' de Rijksrecherche en daarmee het OM het onderzoek nam. Wat ook relevant is, is dat de agenten die verdacht zijn van de moord geen enkele dag hebben vast gezeten. Ze konden vrij met elkaar communiceren na de moord en hebben dezelfde advocaat. Zo konden ze hun verklaringen op elkaar afstemmen.

De anonieme, verdachte agenten werden tijdens de rechtszaak ondervraagd. Ze verklaarden dat ze zich bedreigd voelde doordat Mitch als grap zou hebben geroepen dat hij een wapen had. Uit verklaringen en uit hun eigen rapportage bleek dat het voor de politie duidelijk was dat het om een grap ging. Ook volgens het OM logen ze over de dreiging van een wapen en gebruikten ze onnodig, en buitensporig veel geweld. Ondanks dit alles eiste het OM een veroordeling voor mishandeling zonder dat de agenten gestraft worden. Omdat de agenten zo’n slechte tijd zouden hebben gehad na de moord en omdat twee onderzoekers, in tegenstelling tot andere onderzoekers, als mogelijkheid zagen dat Mitch overleden is door een acuut stress syndroom. Een acuut stress syndroom is echter niet vast te stellen na iemands dood en zal nooit zijn opgetreden zonder het gebruik van extreem geweld door de politie. Hoe het ook gebeurd zou zijn, Mitch kwam om het leven door het geweld van de politie. Dood door de schuld van de politie, niets minder.

Om de zaak te begrijpen is het nodig om te zien dat alle instanties die meewerken aan deze zaak instanties zijn van de staat. Het OM, de Rijksrecherche, de rechters, allen dienen zij de staat. Hoe de zaak ook wordt beoordeeld door deze instanties; de politie als handlangers van de staat word door hen allen beschermd, omdat zij onderdeel zijn van diezelfde staat. Niet voor niets gingen de agenten die Rishi in zijn nek schoten vrijuit en eist het OM nu geen straf. Van al deze instanties hoeven wij geen gerechtigheid te verwachten, noch moeten we daar onze hoop op vestigen. Politiegeweld is een onderdeel van de staat die ons dagelijks onderdrukt. Geen rechter zal dit veranderen, ook niet wanneer de rechters op 21 december uitspraak doen. Daarom moeten we zelf in opstand komen. Met de moorden op Rishi Chandrikasing, Ihsan Gürz en Mitch Henriquez nog vers op het netvlies weten we een ding zeker; Als we zelf niets doen kunnen wij de volgende zijn.

De rechters zullen ons niet beschermen tegen de politie. Alleen wij zelf kunnen dat doen!



Wie: 
nn

Het acuut stresssyndroom, waaraan Mitch Henriquez volgens het OM zou zijn overleden, bestaat niet.
https://www.volkskrant.nl/binnenland/medici-zetten-grote-vraagtekens-bij...



Wie: 
nn

Kameraad gearresteerd op verdenking opruiing in de Schilderswijk

Gisteren avond is er een kameraad opgepakt in de Haagse Schilderswijk op verdenking van het verspreiden van een pamflet over de zaak Mitch Henriquez. Hij word verdacht van opruiing en wordt vanmiddag in verzekering gesteld. Op het moment wordt hij vastgehouden in het politiebureau de Heemstraat.

21 december is de uitspraak tegen de agenten die Mitch Henriquez twee jaar geleden dood wurgden. Nu er teksten over worden verspreid lijkt de politie elke mening over de zaak de kop in te willen drukken. Het is niet de eerste keer dat anarchisten worden verdacht van opruiing. Eerder gebeurde dit ook al vanwege een anarchistische muurkrant.

De rechters zullen ons niet beschermen tegen de politie. Alleen wij zelf kunnen dat doen! We willen onze kameraad vrij.

Solidariteit en woede!
https://autonomendenhaag.wordpress.com/2017/12/16/kameraad-gearresteerd-...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech