Herkraak voormalig Autonoom Centrum (27/01/2018)

Nieuws, gepost door: Autonoom centrum op 27/01/2018 01:03:46

Wanneer: 27/01/2018 - 15:30

Vandaag hebben wij het voormalig Autonoom Centrum aan de Willem van Outhoornstraat herkraakt.


Vandaag hebben wij het voormalig Autonoom Centrum aan de Willem van Outhoornstraat herkraakt. Twee jaar na de ontruiming is het pand wel verkocht, maar is er met het gebouw zelf niks gebeurd en stond het nog steeds leeg. Alweer besloot een rechter te ontruimen voor leegstand en weer kon een pandjeseigenaar ongehinderd speculeren. Hierbij zie je dat de Wet Kraken & Leegstand overduidelijk eenzijdig wordt gehandhaafd. Wanneer mensen het heft in eigen handen nemen om een oplossing te vinden voor woningnood reageert de staat door woningzoekenden te criminaliseren en weigert ze dakloosheid structureel aan te pakken. In 2015 werd het aantal daklozen in Nederland op 31.000 geschat, dit is exclusief alle mensen die moeilijkheden ondervinden met het behouden van een stabiele woonsituatie.

Op 16 april 2010 werd de Willem van Outhoornstraat 15-17 gekraakt. Hiervoor stond het pand geruime tijd leeg. Gedurende de volgende vijf jaar wordt in het pand een sociaal centrum ontwikkeld, het Autonoom Centrum Den Haag, en biedt het woonruimte aan woningzoekenden. In het sociaal centrum werden verschillende activiteiten ontplooid waaronder een wekelijkse volkskeuken, een goedlopende concertruimte, een infoshop gericht op zowel politieke als niet-politieke literatuur, een bar en info avonden. Het Autonoom Centrum bood een ruimte aan voor initiatieven die op andere plekken in Den Haag niet de mogelijkheid hadden om zich te ontwikkelen.

Eind januari 2016 moesten de krakers volgens de rechter de Willem van Outhoornstraat verlaten. Het pand werd al sinds de kraak gehuurd door bierbrouwer Inbev van het in horecapanden gespecialiseerde vastgoedbedrijf Pubstone. Pubstone was bezig met de verkoop van meerdere horecapanden, waaronder de Willem van Outhoornstraat 15-17, daarvoor moest Inbev het pand opleveren zoals ze het destijds gehuurd had. Er was destijds geen koper en er waren geen verdere plannen met het gebouw. Toch besloot de rechter de ontruiming toe te wijzen.

Dit is een voet tussen de deur in de discussie tussen het eigendomsrecht en het woonrecht. De Wet Kraken en Leegstand bevoordeeld alleen pandjesbazen, vastgoedbedrijven en speculanten. Daarbij is het een repressief middel om woningzoekenden en andersdenkenden te criminaliseren.

De monopolie op onderdak eindigt hier.

Zolang woningnood dreigt, blijft kraken een feit !

Weg met het kraakverbod, kraken gaat door!

De krakers van de Willem van Outhoornstraat 15-17

27/01/2018Wie: 
nn

De politie claimt heterdaad terwijl er vanaf donderdag al mensen in het pand zitten.

Ze gaan nu elk moment over tot ontruiming!Wie: 
nn

KRAAKALARM!

De politie wil het net herkraakte Autonoom
Centrum aan de Willem van Outhoornstraat 15 / 17 in Den Haag gaat nu door de politie worden ontruimd.

Kom er nu heen en steun de krakers!!!Wie: 
nn

Het is de politie is na heel veel moeite en drie pogingen uiteindelijk gelukt om het pand binnen te dringen. Ze hebben nog altijd de krakers niet weten te bereiken.

De bezetting duurt voort!Wie: 
nn

Arrestanten herkraak Autonoom Centrum komen vrij

We kregen vandaag de informatie binnen van de advocaat dat iedereen die was gearresteerd bij de herkraakt van het Autonoom Centrum in Den Haag vandaag vrij komt. Hoe laat is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat arrestanten naar het politiebureau in Leiden en het cellecomplex in Gouda zijn gebracht.Wie: 
nelus

wtf ik zeg over een week nog een keer proberen dis echt wel onterechte ontruiming lijers


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech