250 mensen op Antifa Blok in Amsterdam

Hier kun je discussieren over 250 mensen op Antifa Blok in Amsterdam.
AFA stond niet kritiekloos tegenover de organisatie van de demonstratie en hun handelen de afgelopen maanden. Er was dit jaar veel te doen rond de demonstratie op de internationale dag tegen racisme. Het Comité koos, met het oog op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen ‘geen racisten in de raad’ als thema van de demonstratie dit jaar. Toen de, te verwachten, rechtse kritiek op het thema los barstte haastte bijna alle “progressieve” politieke partijen zich al snel om zich van dit thema te distantiëren. Ze kondigden aan de demonstratie niet meer te steunen. Dit omdat zij het bij voorbaat uitsluiten van uiterst rechtse partijen uit de lokale politiek niet democratisch zouden vinden. Het Comité paste hierop al snel de leus aan in een poging om deze politieke partijen aan boord te houden.

AFA is een voorstander van een brede antifascistische beweging. Echter zien wij geheel geen rol voor de reformistische politieke partijen in deze beweging. Wij vinden het op haar zachts gezegd zeer jammer dat het Comité de partijen zo hun stempel op de demonstratie laat drukken door de leus
aan te passen. Hiermee krijgen deze partijen, die zich over het algemeen nauwelijks inzetten tegen racisme en zelfs regelmatig aan de racistische tendens in de samenleving mee werken, een veel te grote vinger in de pap. Het nu vanwege een rechtse hetze de leus aanpassen doet de anti racisme beweging geen goed. Deze partijen helpen op deze manier mee aan de criminalisering van anti-racistisch protest. Wij zijn van mening dat we politieke partijen niet nodig hebben in de strijd tegen racisme omdat een fundamentele anti-racistische strijd altijd van onderop in de samenleving zou moeten komen.

Neo-nazi 'protest'
Zo'n vijftien neo-nazi's waaronder Peter van Vliet, Dennis de Vries, Ben van der Kooi, Nanda van de Koevering en Etienne van Basten probeerde een tegenactie te houden. Eerst probeerde een groepje waaronder Peter van Vliet bij de demonstratie te komen maar antifascisten zorgde er effectief voor dat ze met hoge spoed weggingen. Daarna konden ze alleen met tien mensen schreeuwen vanaf een brug. Enkele van deze groep zijn eerder betrokken geweest bij geweld tegen antifascisten, het is dan ook belangrijk om de demonstratie te beschermen tegen zulke types en duidelijk te maken dat ze niet welkom zijn.

http://www.afanederland.org


" Wij zijn van mening dat we

" Wij zijn van mening dat we politieke partijen niet nodig hebben in de strijd tegen racisme omdat een fundamentele anti-racistische strijd altijd van onderop in de samenleving zou moeten komen. " Mooi ideaal toch wat vaag om het voorzichtig te stellen. Van onderop in de samenleving ? Wie bedoel je daar mee . Dan ga ik het zitten invullen . Om Piet met zijn duiven hobby uit de Tante Leen dwarsstraat ?
Die ziet op AT5 of beter hoort gister een soort schrille fuehrer het zwart blok anti fa
toeschreeuwen ophitsen waar op een jonge mannen koortje uit dat zwart blok reageert. Ik denk dat Ome Piet daar helemaal niet van houd hij krijgt de koude rillingen van dat fanatisme en vraagt zich terecht af wat het verschil is in uierlijke verschijning met uiterst Rechts.
O.k. Ome Piet niet . Wie dan wel ? Crust Punks ? Vooroordeel niet iedere Crust Punk is een aanhanger van Anti Fa zeker niet als er onzin en volksverlakkerij word verkocht door AFA. Van onder op lekker vaag kortom ? Bij nader inzien toch niet zo. Het is weer elitair en niet van onder op. Dat gaat echt de verkeerde kant op als ik daar bij betrek dat Ozalan als " activist " word gepresenteerd in Het Fort van Sjako op 23 03 a.s. zonder verder commentaar en Ozalan in verband word gebracht met Bookchin zo dat de indruk word gewekt dat Ozalan eigenlijk een Anarchist is en de PKK Anarchistisch .
Er was en is een enorme persoonsverheerlijking rond Ozalan van Noord Koreaanse proporties dat alleen al is een reden om zeer voorzichtig te zijn met het uitnodigen van Ozalan aanhangers in Het Fort op 23 03 blijkbaar iemand die zo verblind is dat hij dat niet wil zien. Al helemaal als ze die griezel Ozalan als een Anarchist wil presenteren blijkbaar. Graag aandacht besteden op 23 03 aan de rol van de Koerden bij de massa moord op Armeniers . Als ik me niet vergis hebben Koerden daar heel actief aan mee gedaan . Lang gelden ok. maar het is me wat te oorverdovend stil van uit Koerden als die genocide weer eens aan de orde is bijv. tijdens een herdenking door Armeniers in NL. Ooit Koerden daar bloemen zien brengen bij zo 'n gedenk teken in NL als Armeniers herdenken ? Een kenmerk van Facisme is het Leider principe de almachtige Leider. Ik denk dat Anti Fa langs moet gaan op 23 04 in het Fort en kritisch luisteren hoe die Ozalan word neergezet en mee discusieren. Mij zal je er niet zien. Waarom heb ik wel duidelijk gemaakt denk ik. Tot slot een link naar een recent muziek bandje . Het orginele jaren 80 geluid ?
Daar mee bedoel ik ook na blijven denken en niet de zelfde fouten maken als in het verleden door " radicale " krakers die veel te los stonden van de rest van de samenleving. https://www.youtube.com/watch?v=YkSDIM8R8QE

Ome Piet

Ome Piet schrikt zich het apelazerus als hij het zwarte blok voorbij ziet marcheren en stemt vervolgens op de PVV of het FVD.

Re: 250 mensen op Antifa Blok in Amsterdam

I think there is much more to do in AFA.NL than just criticism of politicians or walking with anti-racist banners.
AFA.nl has an account in the ING bank that sponsors colonialism and racism.
What's worse In independent and anarchistic pages like indymedia.nl censorship subjects uncomfortable for movement

Here’s every bank funding the Dakota Access Pipeline, and how to switch
https://inhabitat.com/heres-every-bank-funding-the-dakota-access-pipelin...

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. troll time.

Demo 18 maart

Ik deel de mening hierboven in grote lijnen. De antiracisme en antifascisme beweging zou een brede coalitie moeten zijn maar veel progressieve politieke partijen laten zich bij het minst of geringste briesje door rechts uitspelen. Groenlinks gedroeg zich tijdens demo bovendien nogal autoritair door een beetje te bepalen waar iedereen moest lopen. Verder ben ik van mening dat ook andere partijen dan de gevestigde orde afwisselend vooraan mogen lopen. Dat werd door de organisatie verhinderd ondanks eerdere toezeggingen. Willen antifascisten zich trouwens nog wat beter manifesteren dan is het goed om na te denken dat er ook een grote diversiteit onder hen en de verschillende afagroepen bestaat en dat daar ook genoeg ruimte voor moet zijn. Partij- kadaverdicipline en kuddegedrag heb ik een hekel aan. Leerpuntje misschien.

Na afloop werden er toch nog een paar antifa hardhandig door wat stillen afgevoerd. Onduidelijk wat er aan de hand was. Dat politiegeweld is me vaak onduidelijk. Twee jaar geleden samen met dochter bij een dubbeldemo in A'dam werden verschillende over fietsenrekken struikelende demonstranten nog eens flink met de politieknuppel bewerkt. Dan denk ik, wat is het nut daarvan? "Papa, je moet nu komen anders krijg je klappen". Best triest eigenlijk.

-

Vreemd toch, dat AFA het niet voor de Aboriginals opneemt.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech