Actie tegen FvD: oa ramen de Rode Hoed ingegooid

Hier kun je discussieren over Actie tegen FvD: oa ramen de Rode Hoed ingegooid.
Dit is bedoeld als boodschap naar de Rode Hoed en alle andere plekken die Forum voor Democratie of andere extreemrechtse/fascistische groepen een podium bieden. Door fascisten een platform te geven om hun haat en leugens te verspreiden roep je deze vormen van actie over jezelf uit. Met iedere plek waar fascisten mogen spreken neemt het geweld tegen niet witte mensen, mensen die queer zijn en anderen toe. We moeten onszelf verdedigen. Als je ruimte biedt aan fascisten kies je een kant en komen we achter je aan.

Het enige dat fascisme nodig heeft om voet aan de grond te krijgen is een plek om te organiseren. Het enige dat nodig is om terug te vechten is een baksteen, wat vrienden, en toewijding.

English

In the early hours of Friday morning, a group of several antifascists glued the locks and doors of the Rode Hoed, as well as daubing it in graffiti and smashing its windows.

This is intended as a message to the Rode Hoed and any other venues that would host Forum voor Democratie or any other far right/fascist groups. By providing space for fascists to spread hate and lies you invite these forms of actions upon yourself. With every place fascists are allowed to speak, violence against people of colour, queer people and others increases. We must defend ourselves. By hosting fascists you are picking a side, and we will come for you.

All that it takes for fascism to take root is a place to organize. All that it takes to fight back is some friends, some bricks and commitment.


Als je het doet, doet het dan

Als je het doet, doet het dan goed: als queer en homo heb ik geen behoefte aan dit soort bullshit-acties als je niet consequent bent en degenen ook aanpakt die écht een bedreiging zijn voor queers en gays: de islamieten, en in het speciaal de salafisten. Maar daarvoor knijpen jullie een oogje toe, is het niet? Of heb ik jullie ook acties gemist bij de moskeëen waar wekelijks haat en geweld tegen queers en gays en homoseksuelen wordt gepredikt?

Pardon? Kom eens van dat

Pardon? Kom eens van dat paard af. Denk je nou echt dat er in de moskee iedere vrijdag over homo's wordt gesproken? Ik heb in de jaren dat ik de moskee bezoek nog nooit een preek gehoord over homo's. We really just don't care about you. Get over yourself. Wat jij tussen jouw muren doet deert ons totaal niet. Niemand in de islamitische gemeenschap is geïnteresseerd in een spelletje homo's jagen al lijk jij dat heel erg graag te willen geloven. Misschien moet je eens een moskee binnenstappen en vragen om een rondleiding en aan de imam vragen of hij daadwerkelijk oproept tot geweld tegen homo's of blijf je liever thuis achter de buis hangen en slik je gehoorzaam alles wat de media aan jou voorkauwt? En wat homoseksualiteit binnen de Islam betreft, de conclusie is exact hetzelfde als wat het jodendom en christendom over homoseksualiteit zeggen: niet toegestaan. Dus misschien moet jij jouw eigen advies aannemen en zelf consequent zijn en met het vingertje zowel naar de synagogen en kerken wijzen en niet alleen naar de moskeeën. En nogmaals, niemand, maar dan ook niemand van de islamitische gemeenschap is geïnteresseerd in een preek over homo's, we got real issues to deal with, like real life issues so get over yourself.

De enige die echt wat wil

De enige die echt wat wil doen tegen de 'cultuur' van de gaybashers demoniseren. Lekker slim zijn jullie. Not.
Tegen de intolerantie van de islam zijn heeft NIETS met racisme of fascisme te maken maar getuigt juist van lef.
In de jaren 80 hebben krakers veel goeds voor de stad gedaan, maar inmiddels vechten jullie helaas aan de verkeerde kant.

Hahaha, inde jaren 80 fikte

Hahaha, inde jaren 80 fikte men gewoon het hele pand af als kraker zijnde. En de echte "subcomandante Marcos" zou gok ik ook hetzelfde doen.

Dit is een oproep tot geweld.

Dit is een oproep tot geweld. Daar zitten gevolgen aan. Geniet nog even van deze site, want dit kan niet lang meer duren zo.

Re: Actie tegen FvD: oa ramen de Rode Hoed ingegooid

Is er door anderen gesproken met De Rode Hoed? Is er een mailactie geweest? Op andere manieren geprobeerd om langs sympatiekere weg de avond niet te laten doorgaan? Ik snap het doel van de actie, maar vrees dat het niet gaat werken, of je zou alle keren dat FvD ergens heen gaat die gebouwen moeten aanvallen. En dan wordt je erg voorspelbaar ;)

Re: Actie tegen FvD: oa ramen de Rode Hoed ingegooid

Trieste groep die alleen dingen durft te doen met een masker op en als er niemand is. Mietjes die met geweld en agressie standpunten duidelijk willen maken, ze zijn geen haar beter dan hetgeen waartegen ze ‘vechten’

Spring van een brug stakkers

Re: Actie tegen FvD: oa ramen de Rode Hoed ingegooid

En wie bepaalt wat wel en niet kan, waar ligt de grens dan? Wie geeft iemand het recht om dat te mogen bepalen, hebben we daar geen juridisch systeem voor? Dus als iemand (bijv.) een homobijeenkomst persoonlijk niet ok zou vinden dan mag diegene ook een baksteen door de ruit gooien?

Mag hopen dat iedereen mag blijven zeggen wat hij/zij denkt, vrijheid gedijt bij vrijheid.

Fascisme - Geweld versus Woord

Andersdenkenden met bruut geweld bestoken is toch een vorm van fascisme? Daar maken jullie je dus op een gluiperige, anonieme manier schuuldig aan. Doet FvD het met het woord, jullie doen het met fysiek geweld. Walgelijk gewoon! En dan durven jullie je socialist te noemen. marx draait zich al kotsend om in zijn graf. Van het soort socialisten dat in oud Duitsland lid was van de NSDAP. BAH, BAH, BAH!

Maar dit zal wel gescensureerd worden, want anders denkend.

Triest dit. FvD is niet

Triest dit. FvD is niet fascistisch, enkel een prima politiek geluid. Als je niet met andermans meningen om kan gaan kan je altijd nog naar Noord-Korea of zo, in Nederland mag tegengeluid nog gewoon. Dat heet democratie, jammer dat jullie daar tegen zijn.

Wie zijn deze 'activisten'?

Mag toch aannemen dat deze stiekeme Nacht und Nebel 'helden' geen antifascisten zijn. Want iedereen begrijpt toch wel dat de uitkomst van de gelegde macho keutels vooral sympathie opleveren voor Forum voor Democratie en de geschrokken medewerk(st)ers van debatcentrum De Rode Hoed. Waarom dit vernielzuchtige geruk?

Gebrek aan hersens om even door te denken wat dit veroorzaakt bij mensen die niet tot je eigen benauwde mini-scene behoren? Of gewoon luiheid omdat zo'n nachtelijke egotrip nu eenmaal veel makkelijker is en héél weinig tijd kost in vergelijking met het organiseren van een openlijke actie waarbij je mensen probeert te overtuigen van je visie op het gevaarlijke gebral van Baudet.

Kennelijk geen zin en tijd om bijvoorbeeld een demonstratie te organiseren en een informatieve flyer te maken en te verspreiden over de extreemrechtse standpunten van FvD. Geen zin en tijd om een goede website te vullen over Baudet. Geen zin en tijd om potentiële Baudet-stemmers te spreken en hen te overtuigen dat het gehits van FvD om verschillende redenen niet deugt.

Dan liever een steen - en er vanuit gaan dat dan na zo'n nacht de rest van Nederland jouw Geweldige Grote Gelijk begrijpt...

Not.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech