Over " valse hoop " gesproken.

Hier kun je discussieren over Over " valse hoop " gesproken..
Zingeving en hoop ook in 2018 onderwerpen die veel mensen belangwekkend vinden. Een " moderne " mens die zich heeft losgemaakt van religie van godsdienst in het westen van de wereld zal mogelijk het afwerken van een " bucketlist " als zingeving zien. Hij of zij moet nog een keer bunjee jumpen bijv. volgens dat to do lijstje.
Voor de duidelijkheid ik wil die bucket list niet belachelijk maken. Doe voor al wat je belangijk vind.
In het kader van zingeveing en hoop staat er nu op de zich zelf als Linkse site presenterende Doorbraak.eu een vind ik belangrijk artikel https://www.doorbraak.eu/disciplinering-van-baanlozen-met-valse-hoop/
Of eigenlijk een artikel wat van de site socialevraagstukken.nl is gehaald. Samengevat komt het er volgens mij op neer dat je mensen die toch niet meer aan het betaald werk komen niet moet lastig vallen van uit de overheid met trainingen en dergelijke volgens de auteur Josien Arts. Met name Bijstanders. De NL overheid ziet arbeid met name betaalde arbeid als de grote zingever of meer gebruikt dat als argument om Bijstanders onbetaald aan het werk te zetten. Wat ziet Links met name radicaal Links als zingeving ? Dat was in een aantal gevallen een arbeiders paradijs voor bij de horizon waar na lang strijden uiteindelijk een waarlijk Communisme bereikt zou zijn. Een paradijs van solidariteit waar geld is afgeschaft enz. Tegenwoordig is dat in NL van uit radicaal Links pleiten voor een arbeidsloos inkomen zonder verdere verplichtingen samengevat. Als ik daar bij de verder gaande robotisering en dergelijke ontwikkeliingen zo als Nano tech en Kunstmatige Intelligentie betrek als iemand die wel eens wat leestdan zal het daar uiteindelijk wel op neer komen een basis inkomen om " de economie " overeind te houden. Daar mee is de vraag van zingeving niet opgelost. Is de al eerder genoemde bucket list afwerken een bevredigende vervanging van religie van godsdienst ? De vind ik afschrikwekkende bekeerling van een godsdienst zal je in geuren en kleuren schilderen wat je allemaal voor moois mist. Met name de witte Nederlandse bekeerde die zich tot de islam heeft gewend geeft daar ook in uiterlijk uitdrukking aan. Een baard(je ) . Oosterse kleding die bekend is uit het Midden Oosten dragen. En voor al vaak zeer fanatiek. Wat is dan de zingeving van uit Linkse ideologien ? Zo wel de auteur Josien Arts als Doorbraak geven daar in kader artikel geen antwoord op. Op de site van Doorbraak kan je wel wat vinden onder het kopje Over ons maar of dat genoeg zingeving zal blijken. Ik denk het niet . Mensen leven nu eenmaal graag in dromen. Het keiharde Doorbraak van met name Eric roept alleen maar dromen zijn bedrog. En dan omschrijf ik dat nog voorzichtig. Radicaal Links heeft geen antwoord op een fundamenteel menselijk probleem als we gaan allemaal dood. Sublimatie door goede werken te doen van uit een Links gedachten goed voor de medemens als zingeving ? Het zure fundamentalisme van Links radicale " gelovigen " zo als bij Doorbraak is wel wat anders dan dat. Die woedend moeten toezien hoe ze het keer op keer moeten afleggen tegen religie en godsdienst. Dan hebben mensen liever het bedrog van de islam christendom en dergelijke vrees ik. Zelf ben ik simpel in mijn zingeving als Bijstander . Ik leg de lat niet hoog. Als de zon schijnt en ik iets lekkers te eten heb is het een mooie dag en veel verder kijk ik niet meer want dat vind ik aleen nog masochisme.


Wie zn argumenten zijn de

Wie zn argumenten zijn de beste ? De " zondaar " die werkelijk geloofd dat " zwarte piet "een onschuldig onderdeel is van een kinderfeest ? Of de moreel superieure activist die alles wat volgens hem maar een beetje naar slavernij verleden neigt wil weg zuiveren ? Er bestaan meerdere waarheden. Vraag dat voor al niet aan een islamiet want die kent slechts een waarheid net zo als bij doorbraak.eu. Als die van Doorbraak Leiden van de islam waren dan kendenze de koran van kaft tot kaft en hadden ze je keer op keer voorgehouden wat een zondaar je bent omdat je niet van het ware geloof bent. Iemand die zo in fanatiek in zn eigen waarheid geloofd is makkelijk en terrecht belachelijk te maken. Erik van Doorbraak die recent in artikeltje op doorbraak site van zn bergtop nederdaalt om " bij wijze van uitzondering " in discussie te gaan . Wat een dolle kolder.

Comment was hidden

Door Pol Pot erbij te halen wordt een zinvolle discussie direct onmogelijk

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

@mod

Abu Bakr al-Baghdadi dan maar. Pol P. was overigens ooit het lichtende voorbeeld voor mensen als Paul Rosenmöller en Wijnand Duyvendak.

bronnen?

Tamelijk off topic, maar waar blijkt uit dat Paul Rosenmöller en Wijnand Duyvendak Pol Pot al lichtend voorbeeld hadden? Volgens mij lul je maar wat. Als rechtse trol vind je waarschijnlijk dat iedereen die links van de PvdA zit posters van Stalin, Pol Pot en Mao boven zijn/haar bed had hangen.
(nu ben ik wel weer een trol aan het voeren. excuses hiervoor.)

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Troll.

[opgeschoond] Juist.

[opgeschoond] Juist.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech