Anarchistische Muurkrant #4 Niet wijken voor de rijken. Vecht tegen gentrificatie!

Hier kun je discussieren over Anarchistische Muurkrant #4 Niet wijken voor de rijken. Vecht tegen gentrificatie!.
Download de Muurkrant: https://autonomendenhaag.files.wordpress.com/2018/06/amuurkrant4juni2018...

Niet wijken voor de rijken. Vecht tegen gentrificatie!

Een sluipmoordenaar dwaalt door de stad. Een sluipmoordenaar die het heeft gemunt op iedereen die niet rijk is en niet in het huidige hippe plaatje van de stad past. Een sluipmoordenaar die de stad probeert vrij te maken voor de opmars van dure winkels, yuppen en pop-up stores. Die sluipmoordenaar heet gentrificatie en duwt door middel van stadsontwikkeling iedereen die niet bij de rijke klasse hoort de stad uit.

Je ziet het in alle steden over heel de wereld. Arme buurten worden getransformeerd tot hippe winkelstraten om zo mensen met geld naar de buurten te trekken. Op die manier wordt er geprobeerd de buurten in financiële zin op te waarderen. Als gevolg stijgen de huren enorm en moeten de mensen die soms al jaren in die buurt wonen en daar hun sociale netwerken hebben opgebouwd oprotten omdat er voor hun geen plek meer is. En waar moeten die mensen heen? De projectontwikkelaar, politicus en rijke yup maakt het niks uit. Want als er niets aan je te verdienen valt ben je voor hun niet interessant. Dan ben je een last. En laten wij die last wezen.

Gentrificatie heeft vele aspecten en vele medeplichtigen. Het zijn niet alleen de projectontwikkelaars die rijk willen worden aan de woningen en winkelpanden. Het zijn ook de woningbouwcorporaties die sociale woningbouw verkopen aan de hoogste bieder zodat er goedkopere woningen verdwijnen.

Het is de gemeente die het proces toejuicht om zo de stad te kunnen verkopen als een metropool om nog meer grote bedrijven, toeristen en instituties naar de stad te trekken. En dit raakt niet alleen onze woningen. De stad wordt schoongeveegd van alle smetten. Iedereen die niet in het zogenaamde perfecte plaatje past wordt de stad uitgejaagd, elke uiting op straat wordt in de kiem gesmoord. Zo wordt graffitti verwijderd en daklozen en jongeren verjaagd. De stad wemelt van politie en hangt vol met camera's zodat iedereen in de gaten kan worden gehouden om hun perfecte plaatje te verdedigen. De stad is tot handelswaar verworden, een betonnen huls waar mensen geld mogen komen uitgeven met overal dezelfde koffiebarretjes, boetiekjes en cupcakewinkels. De stad is de nieuwe fabriek, ze is het middel geworden waarmee de elite zich verrijkt.

Maar de stad is niet van hen die ons onderdrukken en proberen te verjagen. De stad is niet van het geld en de rijke elite. De stad is een plek waar wij moeten kunnen leven en ons zonder bemoeienis en druk in maximale vrijheid moeten kunnen ontplooien. Wij moeten de stad opeisen en onze buurten verdedigen. Afwachten is geen optie. We moeten de aanval inzetten op zij die ons onderdrukken. Want de verantwoordelijken en hun medeplichtigen zijn niet onaantastbaar. De projectontwikkelaars hebben kantoren. De gemeente heeft infrastructuren, bijeenkomsten en vergaderingen. De politie die met geweld iedereen die zich niet conformeert aan de zogenaamde sociale norm onderdrukt heeft voertuigen en camera's die ons in de gaten houden. En natuurlijk de rijken zelf met hun vastgoed, luxe restaurants en dure auto's.

Het scala aan vijanden is breed maar dit geeft ook verschillende mogelijkheden en doelwitten voor de aanval en voor een dynamische interventie. Als wij overal worden onderdrukt door staat en kapitaal, kunnen we ook overal toeslaan. Het is niet noodzakelijk om te wachten voor een massale opstand. We laten ons niet langer omlaag trappen. Vanaf nu trappen we terug. Als we blijven afwachten zullen de rijken en hun politici ons blijven verdrijven. Ook al zijn de middelen oneerlijk verdeeld, de aanval ligt in onze handen. De keuze voor revolte is altijd aanwezig!

We laten ons niet verdrijven. Vecht tegen gentrificatie!

[Zijkolom]
Brandblusser vullen met verf
Wil je wat yuppen winkels, banken en kantoren van een ander kleurtje voorzien dan is een brandblusser gevuld met verf een snelle en effectieve manier. Je hebt hiervoor een poederblusser nodig. Let op dat het een draaidop heeft met een kartelrand.

1. Draai de dop los tegen de klok in. Je kan de dop los tikken met een hamer.

2. Nu kan je de dop met drukpatroon er uit trekken en de brandblusser legen in een vuilniszak. Spoel het laatste poeder weg met water.

3. Vul de brandblusser met verf en draai de dop er weer goed op.

4. Klaar voor actie. Tijd om de straat op te gaan.

https://autonomendenhaag.wordpress.com/


De mogelijkheid is heel groot

De mogelijkheid is heel groot volgens mij dat de schrijver of schrijvers van de Muurkrant veel meer gemeenschappelijk hebben met wat in Muurkrant artikel " yuppen " word genoemd dan met daklozen en hangjongeren. De tijd hebben en nemen om over dergelijke onderwerpen na te denken bijvoorbeeld. Engagement ook iets wat zeldzaam is onder daklozen en jongeren zonder geld en zonder te hebben gestudeerd volgens mij. De young urban profesional volgens de Wiki een benaming uit de jaren 80 vorige eeuw die achterhaald is. Volgens de Wiki zien jongeren tegenwoordig er niks kwaads in om jong en rijk te zijn of dat te willen worden. Jongeren ? Het is een diverse groep. Een deel is zeer problematisch zeker in de armere buurten van de steden een pest een plaag voor de woon omgeving . Door criminaliteit schieten inbreken en drugs misbruik en dergelijke maar ook door dreigen vernielen rondhangen en daar door initimideren. Daklozen zijn zo ongeveer synoniem met overlast anti sociaal gedrag drugs en alcohol misbruik. Verf spuiten op een muur van een buurt die toch al ondr druk staat door verwaarlozing verhuurders en overheid die er weinig aan uitgeven kan de druppel zijn die een buurt definitief tot no go area maakt. Wie wil er wonen in een mooie verzorgde buurt met geschoren hagen glad gemaaide gazons geen vandalisme geen hangjeugd ? Of wie wil er wonen in een verwaarloosde achterbuurt ? Die " rijken " niet alleen de werkelijk rijken zullen zich terugtrekken in gated communities in nederland zo als dat heel gewoon is in armoede landen als Brazilie. Dat is de toekomst die ik voor zie als de druk verder blijft toenemen door instroom van uit Afrikan en Azie met name.
Ik dacht dat een ongeremde instroom van uit het Zuiden zo als No Borders voor staat een daadwerkelijke systeem verandering zou betekenen. Dus of een Fascistische of Fascistoide machts greep of een Linkse revolutie.
Nu denk ik dat het geen van beide word. Het zal wel een voorzetting worden van een schijn democratie waa rin feite grote bedrijven de dienst uitmaken en waar zo als geschreven een groot deel van de bevolking in een variatie op sociale huur en bidonvilles zelf gemaakte hutjes zal wonen. Wat ook in San Francisco USA is te zien ook in de touristische binnenstad daar van.
Kort geleden was dat nog te zien in https://www.npostart.nl/ellie-op-patrouille/27-03-2018/AT_2093122 Ik ben als tiener tijdens familie bezoek lang geleden in San Francisco geweest . Ik ken het dus uit eigen ervaring. Er was toen nog niks te merken daar van daklozen in San Francisco bij de bekende toeristen plekken. Een liefdadigheids actie als De nacht van de vluchteling kan niet verhullen dat er bij velen in Nederland grote zorgen zijn over migratie. Daar bij de behoefte aan goedkope arbeid door " illegalen " blijft zo lang er geen fundamentele veranderingen komen. Wilders kan roepen grenzen dicht maar de behoefte aan buitenlandse prostituees en goedkope arbeid door illegalen in de horeca land en tuinbouw enz. staat daar tegen over. Wie wil er iedere dag kapot worden geneukt voor een fooitje ?
Sexwerkers? Uitbuiting is niet aan te pakken door meer razzias door de politie en hogere boetes. Als ik kort gelden in Het Parool lees dat 90 % van de overnames in de horeca in Amsterdam word gefinanciers door onderhandse leningen lees geld uit drugs handel dan denk ik niet vreemd als de banken geen geld lenen aan de horeca. Vervolgens moeten die ondernemers rente betalen aan die loan sharks en of bescherm geld en dan blijkt ze dat ze dat alleen nog kunnen door zelf uit te buiten en illegalen in te zetten of door andere uitbuiting. Het systeem is corrupt kortom. Wie betalen de prijs de mensen in de tegenwoordige sociale huur op de eerste plaats.
Daar is een opeenstappeling van problemen ik zie het dagelijks. Waar komt de ex dakloze met zijn straat normen ? In de sociale huur naast de statushouder de geradicalisserde moslim jongere de eenouder gezin moeder de verslaafde die wel erg veel aanloop heeft naast het drugslab op drie hoog achter. Om maar wat voorbeelden te geven. Ontsnappen als je een klein inkomen hebt ? Misschien als je oud bent naar een senioren woon complex.
Kijk je zelf noemdende Anarchist steek die armoezaaiers die nog wat van de buurt willen maken een minderheid een hart onder de riem en ga geen graffiti spuiten maar juist VERWIJDEREN. Betrek daar ook de hangjeugd bij wie weet wat voor moois daar uit komt. Of ervaar wat het is om homo punkkop " je moeder " te moeten aanhoren door die " fijne " jongeren.

O.a. in Parijs zie je het ook

O.a. in Parijs zie je het ook dweilen met de kraan open tenten kampen worden in de stad even getollereerd dan weer verwijderd maar de mensen die er woonden zijn er nog meerendeels dus elders weer een nieuw kamp. Opvallend in het programma met Ellie Lust is dat ze het niet heeft over illegalen. Migranten uit Midden Amerika slapen die niet op straat daar ?

Ik herinner met het

Ik herinner met het Beursplein in Amsterdam . Lang geleden een plek om te rollerskaten. Ik had inlineskates en ging daar ook naar toe om te skaten. Ik nam een pauze en ging op de trappen zitten er was toen nog geen horeca daar. Op enkele meters afstand zat iemand een jongen zichtbaar type Junk te injecteren het bloed liep langs zn arm zag ik. Overdag. Geen politie te zien. Ik zat dicht bij hij had een spuit in me kunnen steken. Zo 'n slecht plek is en was Amsterdam. Ik bleef niet weg van het Beursplein vanwege die ervaring. Onverstandig vind ik nu. Er gebeurde wel meer toen overdag daar als ik er rolschaatste..

Heb je liever dat het barst

Heb je liever dat het barst van de Handhaving en smeris zoals nu zodat je niet eens meer rustig een biertje mag drinken.
Heel veel gezelligheid en vrijheid is weg uit Amsterdam door exorbitant opdringerig gezag!
Nee dan had je maar een beetje uit de buurt van die junk moeten gaan zitten.
Leven en laten leven.
Het gaat ze verder geen reed aan wat andere mensen doen.

Hingen natuurlijk ook altijd

Hingen natuurlijk ook altijd wel een paar vieze kale oude mannen rond om kleine skatertjes op te pikken.

Wat mij opvalt is dat ik in

Wat mij opvalt is dat ik in tegenstelling tot jaren geleden nooit meer wordt aangehouden door politie in Amsterdam..Ik zie ze ook minder..t boeit ze ook niet..En als je ze nodig hebt doen ze ook niets..Voor mij gevoel zijn ze er niet..Snap niet waar jullie je zo druk om maken...

Je ziet ook negens meer

Je ziet ook negens meer iemand met een spuit in zijn arm.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech