Spanningen tussen bewoners en asielzoekers in Oude Pekela

Hier kun je discussieren over Spanningen tussen bewoners en asielzoekers in Oude Pekela.
De politie hield maandagavond afstand. In het begin reden af en toe politiebusjes door het dorp. Agenten hielden de wacht bij de poort van het azc. "Er is nu een status quo-situatie", vertelde politiewoordvoerder Ger Blokzijl maandagavond om elf uur. "De ene keer doen de mensen een paar stappen vooruit en daarna weer achteruit."

Kort na elf uur heeft de politie een laatste groepje naar huis gestuurd. Dit gebeurde met zachte hand. Op het moment dat dit gebeurde, meldde zich een aantal 'verse' agenten bij het azc.

Een toeschouwer slaagde er in het azc-terrein op te komen en vernielde daar een raam van een gebouw. De dader werd niet getraceerd.

Veel, met name oudere, toeschouwers voorspellen dat de boel deze week zal escaleren. Dat roept herinneringen op aan begin mei 2001. Asielzoekers en lokale jongeren kregen het toen met elkaar aan de stok. De aanwezigheid van veel politie kon dit niet voorkomen.

Burgemeester Meindert Schollema van Pekela heeft kermisbezoekers opgeroepen hun getuigenverhaal te doen bij de politie. Aan de hand van onder meer deze verklaringen hoopt de politie te achterhalen wat zich daadwerkelijk heeft afgespeeld op het kermisterrein.

In Oude Pekela zeggen sommigen dat de asielzoekers niets hebben gedaan, terwijl anderen weten dat die juist hebben gezorgd voor gewonden.


jammer dat de daders er niet

jammer dat de daders er niet tussen uit worden gezocht, en nu het hele AZC eraan moeten geloven. De personen die dit hebben gedaan (asielzoekers of niet) zijn klootzakken, maar daar hoeft niet elke asielzoeker voor te boeten natuurlijk.

Nee joh, politie zijn

Nee joh, politie zijn fascisten en staatsterroristen.
Vrijheid voor de asielzoekersmishandelaars! Anarchie en vrijheid!

Problemen veroorzaken om je nut te bewijzen bij het "oplossen".

Denk je dat die asielzoekers daar uit vrije wil verblijven? Eerst dwingt de staat (door middel van agenten inderdaad) hen om in het kleine plaatsje Oude Pekela te wonen en als er dan problemen ontstaan mag je de politie op je blote knieën bedanken dat ze je "beschermen". Fuck de politie! Leve de Anarchie!

Ik hoop dat dit een grap van

Ik hoop dat dit een grap van je is. Anarchie is precies wat de locals daar wilden. Zonder die fuck politie van je zou het daar waarschijnlijk een bloedbad geworden zijn.

Anarchisme heeft niks te

Anarchisme heeft niks te maken met geweld of doen wat je zelf wil. Het heeft te maken met een samenleving gebaseerd op vrijheid, respect en solidariteit.

Wat de politie wel of niet heeft gedaan staat er los van dat een paar mensen (asielzoekers of niet) zich misdragen hebben, en de buurt het hele AZC hiermee wilde aanvallen. De personen in kwestie moeten hun eigen verantwoordelijkheid voor hun daden nemen, en zich niet verborgen houden waardoor een heel gebouw problemen krijgt.

Anarchisme niet maar anarchie

Anarchisme niet maar anarchie weldegelijk. Als de "fuck" politie er niet was geweest had het weleens akelig kunnen aflopen.

Helaas zijn mensen nou eenmaal niet de meest redelijke wezens die de aarde heeft voorgebracht. Anarchisme is een mooi idee, maar helaas niet meer dan dat.

problemen veroorzaken om je "nut" te bewijzen bij het oplossen.

Zonder politie geen mensen die gevangen gehouden worden in de "vrijheidsbeperkende locatie" Oude Pekela. Ze "beschermen" helemaal niemand, ze houden mensen daar gevangen. Het zou wel erg ver gaan als ze dan niet voorkomen dat mensen de gevangenen iets aan doen.

Echt een goed idee inderdaad

Echt een goed idee inderdaad om geen orde handhavers te hebben.

Kijk maar eens in Somalie hoe goed het werkt om geen fatsoenlijk opererend overheidsorgaan te hebben. Echt een pracht alternatief!!

"anarchie" komt van het

"anarchie" komt van het griekse anti-archontes, wat 'zonder heersers' betekent. Ga jij me nou vertellen dat er geen heersers (warlords, al-shabaab enz) zijn in somalië?

Dus nee, somalië is geen voorbeeld van anarchie. Hoogstens het schrikbeeld dat de media, staat en kapitaal willen associeren met een samenleving zonder staat.

Als de politie er niet was geweest dan hadden de asielzoekers zichzelf moeten beschermen, of intern de daders van het geweld op die kermis moeten opsporen, en uitleveren aan de pekelders dan wel zelf bestraffen.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Eenregelige + niet terzake doende.

Divisie Noordland zit ook in

Divisie Noordland zit ook in deze omgeving.De neo Nazi`s zijn vast betrokken.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. OffTopic gewavel.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech