17 nov: demonstratie voor inclusief Sinterklaasfeest tijdens intocht in Zaanstad

Nieuws, gepost door: Inclusief Sinterklaasfeest Zaanstad op 02/11/2018 11:04:23

Wanneer: 17/11/2018 - 16:23

Inclusief Sinterklaasfeest Zaanstad (https://www.facebook.com/inclusiefsinterklaasfeest/) doet een beroep op iedereen om op zaterdag 17 november, tijdens de landelijke Sinterklaasintocht, naar de Zaanse Schans te komen om samen een statement te maken voor een inclusief Sinterklaasfeest én een samenleving zonder racisme.. Meer info lees je hieronder.


= Event op facebook: https://www.facebook.com/events/333867624061030/ =

We schrijven geschiedenis!

Dit jaar wordt de landelijke sinterklaas intocht georganiseerd in Zaanstad, de beste man komt aan op de Zaanse Schans. De Zaanse schans is gebouwd om geschiedenis te beleven, het zou mooi zijn om juist hier nu dit jaar geschiedenis te schrijven. Dat we een demonstratie neer zetten die vreedzaam is en juist wel in het zicht van alle mensen. Opdat iedereen het recht van demonstratie kan uitoefenen.

Wij blijven niet stil.

De initiatiefnemers houden niet hun mond, zwarte piet is racisme. Na de uitspraak van de VN en de kinderombudsman moeten wij opstaan en zeggen nu is het genoeg, er is geen plaats voor racisme. Iedereen is gelijk, en we houden rekening met elkaar. De afgelopen jaren zijn er stapjes in de goede richting gezet maar de strijd is nog niet klaar.
We blijven opstaan juist VOOR de kinderen zodat zij allemaal kunnen genieten van een racisme vrij feest die leuk is voor alle kinderen.

De Zaanse Schans, 17 NOVEMBER 2018, 12.00-13.00

De Zwarte pieten discussie laat keer op keer zien dat er nog veel werk is, maar de steun en mensen die zich openlijk durven uit te spreken tegen zwarte piet stijgt elk jaar. Daarom is het zo belangrijk dat deze groep de mogelijkheid krijgt om zich op een rustige en veilige manier uit te spreken, en op te staan voor een inclusieve samenleving waarin racisme en discriminatie worden veroordeeld. Iedereen moet het recht hebben veilig en vreedzaam te demonstreren.

Start van de demonstratie is 12.00

Deze zal plaatsvinden tegenover het podium op de parkeerplaats voor het Zaans museum. Dit is waar de Touringcars normaal parkeren. En waar de loop route van de sint eindigt, en het podium is opgebouwd.
Het adres is: Schansend 7, 1509 AW Zaandam

VERVOER

het beste kun je met de trein gaan: Stap uit bij station Zaandijk-Zaanse Schans. Volg de borden Zaanse Schans. Loop over de brug, volg het voetpad langs de Zaanse Schans tot je aan de linkerkant het Zaans Museum ziet. De wandeling duurt ongeveer 15 minuten.

VEILIGHEID

In verband met de veiligheid raden wij het af om stokken voor spandoeken mee te nemen. Een vreedzaam protest is wat wij nastreven. Wij van inclusief Sinterklaasfeest zijn niet uit op geweld. We willen geen agressie uitlokken.

Tags: blackface racisme Zwarte Piet


Wie: 
nn

De Grauwe Eeuw-leider reageert: "We gaan de sinterklaasintocht stoppen"
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/234212/De-Grauwe-Eeuw-leider-reageert-We-...



Wie: 
nn

Zaanstad streng beveiligd tijdens intocht: 600 agenten, tassencontrole en geen auto's
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/234184/Zaanstad-streng-beveiligd-tijdens-...



Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

Mijn ontmoetingen met de duivel.
Onafhankelijk onderzoeksjournalist Arnold-Jan Scheer gaat op reis door Europa, bezoekt overal op geïsoleerde plekken heidense Sinterklaasfeesten die door de turbulenties niet opgemerkt werden en ontzenuwt daarmee de misverstanden over het Nederlandse feest.
https://www.wildgeraasdefilm.nl


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech