Zaterdag: Gele Hesjes in Amsterdam, sluit je aan!

Hier kun je discussieren over Zaterdag: Gele Hesjes in Amsterdam, sluit je aan!.
-Betaalbare zorg ,weg met de privatisering
-Betaalbare woningen,meer sociale woningen
-Referendum terug en bindend maken
-Salaris omhoog meer koopkracht
-Btw omlaag

Een oproep in tekst leest:
“Wij roepen iedereen op, ongeacht je politieke kleur, om de handen in een te slaan en gezamenlijk actie te voeren tegen de regering. Een vinger kunnen ze breken maar een vuist niet. De maand december moet van ons worden! En niet van de overheid.

Laat zien dat ook u vindt dat het anders moet in Nederland op het gebied van zorg, onderwijs, btw en belastingen, ongelijke verdeling onder de bevolking, fraude op hoog niveau, valse beloftes en politieke leugens.”

Enkele leden van de Vrije Bond ( www.vrijebond.org ) zullen aanwezig zijn. Het is duidelijk dat in ieder geval een aantal initiatiefnemers van de gele hesjes in Nederland rechts tot zeer rechts zijn. Tegelijkertijd is er geen sprake van expliciet ideologisch fascisme geweest bij de acties die tot nu toe hebben plaatsgevonden, laat staan knokploeg-achtige toestanden gericht op immigranten e.d. Op facebook wordt bovendien flink gediscussieerd over het migratie-standpunt dat is ingenomen door de organisatoren van het protest in Den Haag afgelopen weekend. Het is goed te zien, dat het in de standpunten hierboven niet naar voren komt.

De koers die de gele hesjes in Nederland gaan nemen ligt nog open. Door ons aan te sluiten bij de acties zonder onze onafhankelijkheid of kritische houding op te geven, kunnen we mensen overtuigen en/of een groep vormen waarmee een anti-racistisch, feministisch, queer, etc en anarchistisch geluid naar voren kan worden gebracht. Bovendien dragen we dan een flinke steen bij aan he voorkomen van de politieke homogeniteit en het autoritarisme dat nodig is voor fascistische knokploeg-formatie.

Kom ook!

Andere oproepen tot actie in Amsterdam e/o die rondzweven op facebook zijn:
- "Demonstratie tegen te hoge belasting" , 11.00u, verzamelen achter amsterdam CS rechts van de pont met gele hesjes, scooters, brommers en fietsen.
- "Sta voor je Recht", motor-demonstratie met gele hesjes, rondje A10 met 60 km/u (wettelijk toegestane minimum-snelheid), verzamelen 10.00u De Zuiderlaaikweg in Oostzaan.

(*Deze facebook-GROEP moet niet verward worden met de facebook-PAGINA Gele Hesjes Amsterdam, die gelet op de standpunten een fascistische front-groep lijkt en 170 likes heeft. Die pagina roept overigens vooralsnog niet op voor de actie. Het is ook de vraag in hoeverre de facebook-groep te maken heeft met Jikkenien Deerenberg, die hier door AT5 wordt opgevoerd https://www.at5.nl/artikelen/189157/gele-hesjes-kondigen-amsterdamse-dem... . In de facebook-groep wordt in ieder geval niet gesproken over het zingen van 15 miljoen mensen etc.)


Sluit je aan? Zie je dan niet

Sluit je aan? Zie je dan niet dat onder de gele hesjes toch wel akelig veel mensen een bruin hemd dragen?

Kan je niet lezen of wil je

Kan je niet lezen of wil je niet lezen?

50 tinten bruin.

50 tinten bruin.

https://nl.wikipedia.org/wiki

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rellen_en_opstanden_in_Amsterdam#Jordaanop...
Ik las daar vandaag weer eens wat over over in een boek over de geschiedenis poilitie Amsterdam. De CPH slaagde er niet in de Jordaan oproer te organiseren. In het boek dat ik las kreeg de SDAP daar de schuld van die het geweld veroordeelde . Mogelijk dromen mensen binnen de Vrije Bond nu van een opstand als gevolg van het " succes " van de " gele hesjes " in Frankrijk ?
Het doet me ook denken aan Occupy in Nederland met name in Amsterdam . Anarchisten niet welkom zo was het toch ? Occupy nooit meer wat van gehoord. Zitten de gele hesjes nu aan tafel bij de president om te onderhandelen en waar willen die gele hesjes naar toe ? Weten ze dat zelf ? Meer koopkracht als eis voor a.s. zaterdag. " Koopkracht " .... Goedkopere benzine.... Ik heb daar bedenkingen. Iets meer te besteden en nog steeds precair. Nog steeds geen voltijd baan met contract onbepaalde tijd. Enz. De lat moet wel wat hoger vind ik.

Ik ben als anarchist actief

Ik ben als anarchist actief geweest tijdens occupy Amsterdam en vele anderen met mij, wat lul je nou.

Goed de rest van wat je zegt slaat ook als een tang op een varken.

Ik snap niet zo goed wat de

Ik snap niet zo goed wat de Vrije Bond hiermee te maken heeft.

"Het doet me ook denken aan

"Het doet me ook denken aan Occupy in Nederland met name in Amsterdam . Anarchisten niet welkom zo was het toch ? Occupy nooit meer wat van gehoord"

Total gelul. Wat het was, is wat wel vaker het geval is, dat zelfverklaarde radicale anarchisten naar Occupy toegingen (en later bij de Maagenhuis bezetting) en de 'groentjes' de les gingen lezen hoe zij wel niet actie moesten voeren of zichzelf moesten organiseren. De arrogantie en het sektarische gedrag droop er hard van af. Enkele activisten die zich niet bediende van dit gedrag waren WEL welkom. Alleen al deze arrogante reactie is precies hetgeen wat occupiers regelmatig aangeven. Met het verder indikken van de anarchisten scene zal dit gedrag wel meer en meer de boventoon voeren.

ook in gelderland

volgens "de gelderlander" zijn er deze zaterdag 8 december ook gele-hesjes-demo's in Arnhem en Tiel

Doet mij deugd dat de luitjes

Doet mij deugd dat de luitjes van de Vrije Bond ook tegen het Marrakesh Pact protesteren. Er is kennelijk nog toekomst voor het anarchisme in dit land.

Neo Liberalisme Thatcherisme

Neo Liberalisme Thatcherisme https://nl.wikipedia.org/wiki/Milton_Friedman
Zie bijv. ook Naomi Klein https://www.youtube.com/watch?v=hA736oK9FPg
Allemaal een autootje een eigen huisje en aandeeltjes. Dat model leid bepaald niet tot minder klimaat verandering. Nu moeten huis eigenaren investeren in omschakelen van gas verwarming naar klimaat neutraal waar velen geen geld voor hebben of die dat geld daar niet aan willen uitgeven. Dan zeg ik verkoop maar en ga je huis huren dan is er wel geld voor omschakeling. Richt maar woning cooperaties op. En ga anders leven werk bij huis bijv. minder mobiliteit. Ja gele hesjes jullie hebben je zelf in eigen voet geschoten en dat doen jullie opnieuw met jullie " meer koopkracht " en " goedkopere benzine en diesel ". Tegen de tijd dat de dijken niet langer kunnen worden verhoogt dan maar met 20 miljoen mensen richting Duitsland ?
Het zal wel meevallen met dat klimaat ? Vraag dat maar aan bijv. geologen .
Gele hesjes een stelletje hufters in de stijl van De Tegen Partij van Van Kooten en de BIe.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech