demonstratie Rode Hesjes

Hier kun je discussieren over demonstratie Rode Hesjes.
Dat is dus zoiets als de Gele Hesjes, maar dan duidelijk zonder het "geef de buitenlanders/migranten/moslims maar de schuld" geluid.Het is in Utrecht. Verzamelen om 13.00 op het Neude


Re: demonstratie Rode Hesjes

Bah, wat zijn het toch een trieste, laffe figuren, en nog dom ook. Triest en laf, omdat ze niet durven met arbeiders buiten hun straatje te praten terwijl hun hele ideologie om de arbeidersklasse draait. Dom, omdat ze daadwerkelijk lijken te geloven dat je hetzelfde kan doen als de gele hesjes 'maar dan beter' als je een rood hesje aan doet. De enige mensen die hier op zullen af komen zullen andere trieste, laffe mensen zijn uit de rest van de 'radicaal-linkse' trieste, laffe mensenhoek. Dat ze lekker krantjes gaan verkopen op de universiteit en oeverloze theoretische discussies gaan voeren, en ophouden met hun pretenties van bewegingsopbouw. Het is niets meer dan een fuik om mensen hun steeds falendere organisatie in te loodsen.

Ik had ooit best veel respect voor de internationale socialisten (ook al ben ik t nooit eens geweest met hun ideologie), maar daar is toch echt wel een dikke streep onder gezet.

Re: demonstratie Rode Hesjes

Dat komt NN doordat de gele hesjes beweging teveel vervuild is door racisten en extreem rechts ,welke eigen fascistische uitgangspunten
aan de beweging schroeven !! Dus daarom RODE HESJES !

Re: demonstratie Rode Hesjes

Dat komt weer doordat de geitenwollensokkenbrigade zich te goed voelt om nog met het plebs in gesprek te gaan. Ofwel hun angst mogelijk besmet te raken met onreine ideeën veel sterker laten zijn dan hun wil om een daadwerkelijk brede beweging op te bouwen.

In de twee plekken waarbij er sprake is van actief meedoen door linkse activisten, in Amsterdam en in Maastricht (waar tevens ook de grootste acties plaatsvinden), staan er op de flyers alleen maar positieve eisen. Zie https://m.facebook.com/groups/296915110944258?view=permalink&id=30404671... , onderaan in de comments die van Maastricht.

Natuurlijk lopen er ook nare mensen met gele hesjes en natuurlijk zijn veel gele hesjes daar vatbaar voor. Maar dan moet je juist daar het gesprek mee aangaan, zolang dat niet voor onveilige situaties zorgt. De ervaringen in zowel Maastricht als Amsterdam wijzen er in ieder geval op dat dit mogelijk is, en positief effect kan hebben. Bovendien is al langer bekend uit posts hier op Indymedia dat in ieder geval gele hesjes Amsterdam progressieve standpunten heeft en racisten er actief worden geweerd. Toch is geen enkele internationaal socialist komen opdagen in 3 weken acties daar. Je kan er verder redenen bij gaan verzinnen zoveel je wil, maar dat zullen alleen maar rationaliseringen zijn voor trieste, domme lafheid.

positieve eisen?

De gelehesjes-bewegingen verschillen van plaats tot plaats. Hier in nijmegen claimen ze dat ze noch rechts noch links zijn, maar de woordvoerder is bekend van Pegida. Je kunt vinden van de Internationale Socialisten wat je wil, en het (net als ik) jammer vinden dat er te weinig discussie is tussen "links" en "burgers" (heb je suggesties over WAAR dat zou kunnen?), maar als ze hun eigen afsplitsing maken is dat niet laf maar gewoon tactisch.
Kun je mensen kwalijk nemen dat ze zich niet aansluiten bij een beweging als niet duidelijk is waar die beweging voor staat?

Volgens de Gelderlander is er zaterdag a.s. (29 december 2019) geen demo in nijmegen omdat er een landelijke is in Den Haag. Het zal me benieuwen of daar wel meer dan een paar dozijn mensen aan meedoen

Waar dat zou kunnen? Nou

Waar dat zou kunnen? Nou onder andere bij een gele hesjes actie dus. Dat is t hele punt.

Het wordt verpakt in een tactisch sausje maar wat er onder zit is gewoon lafheid. Dat is in ieder geval mijn inschatting.

Kijk op

Kijk op http://socialisme.nu/blog/agenda/1947/Het_is_genoeg_geweest_Rode_Hesjes_...
Ik lees daar niks over dat het een solidair met islamieten en migranten demo is.
Wel word er geschreven over inclusieve samenleving. Daar schrijft de participatie wet ook over " inclusief " . Dat inclusief betekend dan volgens de gemeenten detacheren van Bijstanders die dan niet betaald worden volgens de CAO van het bedrijf waar ze zijn gedetacheerd. Niemand die daar iets van vind in de media recent.
Opvallend is dat het wel uitgebreid de media haalt als het niet om Bijstanders gaat vandaag :
https://nos.nl/artikel/2265552-fnv-spant-proces-aan-tegen-postnl-om-onde...

Wij Bijstanders hebben geen lobby . Inclusiviteit volgens de politieke partijtjes betekend voor Bijstanders niet een race to the bottom we zijn al op de bottom ons laatste vangnet is al een hele tijd een precair bestaan niemand neemt ons nog aan voor betaald werk dwangarbeid is onze realiteit. Thuis zitten wachten wanneer we aan de beurt zijn voor straf dus nog minder uitkering voedselbank ( nog meer ) schulden.
Ik verwacht dat er weinig Bijstanders op de demo zullen zijn om allerlei legitieme redenen.
Wat hopeloos is is dat niemand zich inzet voor ons Bijstanders voor al de oudere langdurig Bijstand afhankelijke is er slecht aan toe. Er heerst angst een " leven " op straat is dodelijk voor al voor ouderen. Advocaten sociale worden steeds schaarser. Om straf door de gemeente aan te pakken ? Je kan zelf op internet gaan zoeken o ja een bezwaar insturen schuiven ze zo opzij je krijgt mogelijk niet eens antwoord.
Het woord Bijstanders lees ik niet in de oproep . Heel jammer.

Duidelijk stellen dat je

Duidelijk stellen dat je ideologie atheistisch anti godsdienst is dan is het klaar en kunnen we verder gaan met de strijd ook voor de rechten van Bijstanders. Godsdienst is irrationeel aanhangers er van ook van de islam zijn in potentie gevaarlijk door die irrationaliteit. Zaterdag was daar weer eens wat aandacht voor :
https://www.nporadio1.nl/dr-kelder-en-co/uitzendingen/596692-2018-12-29 Maarten Boudry : religie is gevaarlijk.
Volgens mij zijn de Internationale Socialisten atheistisch.
Wanhopige migranten die voor een appel en een ei willen werken illegaal legaal . Er moet ook daarom kritisch naar migratie worden gekeken. Migratie is een instrument voor de kapitalisten om arbeiders verder uit te buiten.
Bijvoorbeeld. Migratie heeft vele facetten . Stellen dat migratie niks nieuw is bijvoorbeeld wil niet zeggen dat er niet kritisch moet worden gekeken naar de negatieve gevolgen van die migratie voor de bevolking van NL.

IS atheistisch?

Ze organiseerde wel een herdenkings dienst voor de moslimfundamentalistische haatsjeik Ahmed Yassin.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech