Klimaatmars zondag 10 maart

Hier kun je discussieren over Klimaatmars zondag 10 maart.
De regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet.

De route van de Klimaatmars is 2,5 kilometer en loopt van de Dam over het Rokin en de Vijzelstraat naar het eindpunt op het Museumplein.

https://www.facebook.com/events/1602838249819262/

Blok voor Radicale Klimaatrechtvaardigheid

Op zondag 10 maart zal een Klimaatmars plaats vinden in Amsterdam, georganiseerd door een brede coalitie van maatschappelijke organisaties. Naar verwachting zal het de grootste klimaatmobilisatie uit de Nederlandse geschiedenis worden.

Wij ondersteunen deze Klimaatmars en roepen op tot de vorming van een groot en strijdvaardig 'Blok voor Radicale Klimaatrechtvaardigheid'. Omdat de klimaatcrisis slechts één symptoom is van een politiek en economisch systeem dat winst boven mensen en natuur stelt, dat aan 'groei' verslaafd is en extreme ongelijkheid produceert, dat bevolkingsgroepen verdeelt en de leefbaarheid van onze planeet kapot maakt. Een systeem dat de schuld bij individuen legt en niet in staat is om klimaatverandering op een rechtvaardige manier tegen te gaan.

Ook nemen wij met kracht afstand van het neoliberale 'klimaatakkoord'. Op het moment dat werkende mensen de rekening moeten betalen en de grote vervuilers in bescherming worden genomen - zoals het kabinet van Rutte wil - dan zal dit het racisme, nationalisme en de klimaatontkenning van extreemrechts verder voeden. In plaats daarvan presenteren we tien beginpunten voor radicale klimaatrechtvaardigheid:

1. Olie, kolen en gas blijven onder de grond, 100% hernieuwbare energie in handen van lokale gemeenschappen
2. Echt einde aan de gaswinning en ruime compensatie van de schade in Groningen
3. Goed en gratis openbaar vervoer in plaats van meer asfalt en uitbreiding van vliegvelden
4. Deltaplan energiebesparing en isolatie van huizen
5. Einde aan de bio-industrie en industriële landbouw, toegang tot biologische kringlooplandbouw voor iedereen
6. Grootschalig investeren in natuurherstel, biodiversiteit en de aanleg van bossen
7. Rechtvaardige transitie voor werkers in de sectoren die zullen krimpen
8. Geen valse oplossingen zoals CO2-handel en opslag, kernenergie, 'bio'-brandstoffen en geo-engineering
9. Nationalisme en vreemdelingenhaat zijn geen antwoorden op klimaatverandering: grenzeloze solidariteit en herstelbetalingen wel
10. Laat de multinationals en de rijken de rekening betalen!

Loop met ons mee als je gelooft dat een meer rechtvaardige wereld mogelijk is!
Loop met ons mee in solidariteit met (klimaat)vluchtelingen en tegen Fort Europa!
Loop met ons mee als je gelooft dat we samen een brede en militante klimaatbeweging moeten bouwen om klimaatchaos te stoppen!

Ondersteunende organisaties: Code Rood, Climate Liberation Bloc / CLuB, Fossil Free Culture NL, ASEED Europe, GroenFront, Socialisme.nu, Behoud Lutkemeer, Nederlands Palestina Komitee, Anarchistische Groep Amsterdam, NieuwLand, Anarchistische Groep Nijmegen, Bond Precaire Woonvormen, 2.Dh5, KSU Basta, Bezorgde Amsterdammers, Geen kind aan de kant, Autonomen Brabant, Doorbraak

Organisaties die zich bij het blok willen aansluiten kunnen contact opnemen via code-rood@riseup.net

https://www.facebook.com/events/1057788631060732/


Tegen nationalisme

Dan doen wel groepen als het Palestina Kommitee en (rechts?) Autonomen Brabant mee.

nationalismen

Het probleem met het woord "nationalisme" is dat het te veel betekenissen heeft. Er is nogal verschil tussen het nationalisme van Friezen, Sorben, Koerden etc die gewoon willen dat hun kinderen op de lagere school ook les in die taal krijgen en het chauvinisme van mensen die hun moedertaal en cultuur bij de rest van de wereld door de strot willen duwen, of het zogenaamde patriotisme van mensen die het geen donder kan schelen wat er buiten hun eigen land gebeurt.

Ik heb niet de indruk dat Autonomen Brabant in enige zin rechts te noemen zijn

Klimaat niet rechts of links

Het wordt weer een extreem links onderonsje alsof rechtse mensen niet het gevaar van klimaatverandering in kunnen zien. Het was in de jaren tachtig van de vorige eeuw Margaret Thatcher die als eerste waarshuwde voor de opwarmig van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen.

Re: Klimaatmars zondag 10 maart

Is het niet schandalig dat dit soort clubjes die zich als radicaal-links en anarchistisch voordoen, deelnemen aan een verkiezingsmars in het kader van de Provinciale Staten?! Kom op, voer actie tegen de deelnemende politieke partijen en de politiek in het algemeen, in plaats van onderdeel uit te maken van het probleem! Loop niet mee maar roep omstanders op om niet te gaan stemmen! Boycot het parlementaire systeem, wees radicaal.

Re: Klimaatmars zondag 10 maart

zucht.... er pleit weer eens een anarchist voor het "revolutionaire" wapen van het niet-stemmen. In nederland doen soms wel 25 % dat, oftewel 3 miljoen mensen. In de verenigde staten kan het oplopen tot 50%, oftewel honderdnogwat miljoen mensen. Met als resultaat.... nul komma niks. Als je geen van de partijen die meedoen aan een verkiezing wilt steunen, kun je beter blanco/ongeldig stemmen. Als honderdduizend mensen of meer dat doen geef je in ieder geval nog een signaal af...

Is in het geheel mijn punt

Is in het geheel mijn punt niet, leer eens lezen. Het gaat erom dat deze oproep om deel te nemen aan een verkiezingsmars ondertekend wordt door zogenaamd radicaal-linkse clubjes maar ze zijn eerder de weg kwijt. Ze lopen samen om met verderfelijke machtspartijen als GroenSlinks en D66, de sukkels. Jij waarschijnlijk ook Ronaldo. Stem niet, voer strijd en denk na! Distantieer je van een parlementaire mars.

verkiezingsmars

Wat bedoel je met verkiezingsmars? Denk je dat het niet meer is dan een campagnestunt? Vind je het verkeerd dat mensen de straat op gaan of is je punt dat de klimaatmars 2 of 3 weken later had moeten zijn?

En mijn punt is dat niet-stemmen nog nooit wat heeft opgeleverd, dus je nietszeggende "stem niet" kun je achterwege laten.
Wat "voer strijd" betreft zie ik de klimaatmars als onderdeel van de strijd, en dat er "parlementariers" meedoen vind ik geen bezwaar. Ik ben geen lid van een anarchistische sekte en heb geen behoefte aan roomser-dan de-paus zijn

Maar natuurlijk is het een

Maar natuurlijk is het een verkiezingsmars, bewust gepland vlak voor die onzin verkiezingen. Doe niet zo naïef, dat snap je zelf ook wel. En zie ze lopen de "anarchisten" en andere "links-radicaaltjes" in hun blokje achter de vaandels en banieren van het parlementaire tuig...

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech