Stop de heksenjacht op antifascisten!

Hier kun je discussieren over Stop de heksenjacht op antifascisten!.
Posted on March 27, 2019

Stop de heksenjacht op antifascisten!

Een 21-jarige vrouw uit Nijmegen is vandaag (1) opgepakt op de verdenking tijdens de demonstratie afgelopen zaterdag te hebben gescandeerd: “Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf”. De gezamenlijke media en politiek haasten zich afgelopen dagen hun afschuw uit te spreken over de leuze. Een leuze die noch een bedreiging vormt, noch een oproep tot moord inhoudt. Je kunt zelfs zeggen dat deze ludiek is: “zeg dan paf”, en niet: “doe dan paf” is eerder een oproep tot geweldloosheid, tot het gebruik van woorden in plaats van wapens.

Kijk aan de andere kant eens naar de vele fascistische uitlatingen van Baudet, en je weet wat een reactie van afschuw waard is: de grote verkiezingswinst van een fascist. Het gevaar dat niet onderkend wordt. ‘Ach, het is maar een mening om een ‘blank’ en ‘boreaal’ Europa na te streven en extreemrechts geweld op te roepen door het zaaien van haat tegen migranten.’ Thierry Baudet en de zijnen, en Wilders en zijn bende, moeten met alle felheid en bereidheid tot actie bestreden worden, en niet verdedigd en beschermd enkel omdat ze in de Tweede Kamer zitten. Waar extreem rechtse oproepen tot geweld, en bedreigingen, zonder enige verantwoording blijven, en zonder landelijke ophef, diskwalificeert de samenleving zich volledig, nu de arrestante publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld.

De bedreiging komt van Baudet en Wilders en van een ieder die zich dezer dagen over een leus op een antiracisme-demonstratie valt, collectief van zogenaamd links tot extreemrechts dat de boel heeft opgeklopt, en een heksenjacht op antifascisten veroorzaakt.

Geef de fascisten vooral hun zin, jullie je op de borst kloppende democraten, maar zeg dan niet als het fascisme weer aan de macht komt dat je het niet zag aankomen. Jullie zijn gewaarschuwd, meer dan eens. Er zijn maar weinig mensen die de moed hebben het beest bij de naam te noemen, zoals Asha ten Broeke in de Volkskrant, 22-3, nu het fascisme zich heeft weten te normaliseren en te laten accepteren. En jullie, jullie zijn laf: jullie trappen naar onderen om jullie positie veilig te stellen. Waar zijn ze nu, de Grote Beschermers van het Vrije Woord?!

Stop de vervolging van de paf-verdachte, of ze ‘het’ nu gedaan heeft of niet! Kom in actie tegen de heksenjacht op antifascisten! Optrekken tegen fascisme en haar democratische wegbereiders! Onvoorwaardelijk!

JK, 26 maart 2019

(1) Dat was dus maandag 25 maart; dinsdag 26 maart kwam ze vrij.


Ja het zijn zulke ouderwetse

Ja het zijn zulke ouderwetse denkbeelden over de mensheid hetgeen in de 19de eeuw voor de meeste mensen van de elite in die tijd zogenaamd normaal was.
Het is heel ernstig mis dat zulke mensen die ook de 20ste eeuw verpesten met hun voor toen ouderwetse ideen in deze tijd weer zon aanhang hebben.
Het lijkt alsof we niks hebben geleerd.
Moge de wereld worden behoed voor het fascisme in de 21ste eeuw.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Stop de heksenjacht op antifascisten!

Tenzij ze zichzelf op allerlei manieren woorden in de mond heeft laten leggen en zichzelf heeft lopen klemlullen bij de politie kan het niet anders dan dat dit gaat eindigen in vrijspraak. Wat hier boven ook al gesteld werd: 'zeg dan paf' is geen bedreiging en al helemaal niet dodelijk. Verder zegt ze niet, dat ZIJ Thierry wil doodschieten of dat anderen dat zouden moeten doen. Eigenlijk is het enige 'verwijtbare' wat ze gedaan heeft, dat ze gewezen heeft op de sterfelijkheid van TB en niet meegegaan is in het hem zien als een soort nieuwe (onsterfelijke) messias.
Het is te hopen dat ze een beetje van de schrik van de nare en ook rare reacties bekomen is en zich echt gaat buigen over hoe hier mee om te gaan voor een rechtbank. Ik begrijp dat ze verklaard heeft dat ze geschrokken is en als dat het enige is, dan kan ze nog alle kanten op. Ik hoop dat ze niet gaat proberen zich zo klein mogelijk te houden maar dat ze integendeel gaat proberen de aanval te kiezen. Ten eerste door te zeggen dat ze de rechtbank ziet als het platform waar ze echt kan verklaren wat zij vindt en dat haar verklaringen bij de politie niet zo opgevat kunnen worden. Maar ten tweede en veel belangrijker, dat zij, als punkvrouw gepoogd heeft aan te tonen, dat er in NL een situatie bestaat waarin het OM (of justitie in t algemeen) meer probeert te voldoen aan de wensen van het gesundes volksempfinden (vertolkt door de Telegraaf), dan aan het handhaven van wetten.
Ga maar na. In heel NL is fors bezuinigd op handhaving. De regering en parlement maken wel wetten, maar het is de vraag in hoeverre die gehandhaaft worden. De handhaving die er is komt tot stand aan de hand van door Burgemeester, hoofdcommissaris en de hoofdofficier van justitie geformuleerde prioriteiten. In de praktijk blijkt dat met name (grote) bedrijven profiteren (vooral op t gebied van belasting en vergunningen) van de verminderde handhaving, maar ook cowboys als Uber en AirBnB zoeken steeds de randen op en gaan hier ook structureel overheen zonder echt aangepakt te worden. De belastingdienst heeft zelfs een aparte regeling voor bedrijven die 'horizontaal toezicht' heet en die er op neer komt, dat de belastingdienst uitgaat van vertrouwen bij de aangever van de aangifte. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdie...
Uit de vele schandalen van de afgelopen jaren is het de vraag of dit leidt tot meer integere bedrijvcen of dat het juist de gelegenheid schept waar elke ief op zit te wachten.
Het aanhouden en vervolgen van een 21-jarige vrouw heeft - ondanks dat ze geen bedreiging geuit heeft - kennelijk prioriteit. Het is duidelijk dat het OM hierdoor steeds meer het schoothondje van rechts NL wordt. En ook linkse partijen huilen mee met de rechtse frame, dat het hier om een bedreiging gaat en/of een doodsbedreiging. Het moet niet gekker worden!
Als punk hou je van provoceren en dat is dus precies wat ze gedaan heeft. Ze is hiermee zeker niet de eerste: https://www.youtube.com/watch?v=JcFp-eKKIws Als een rechter haar zou veroordelen, dan zal dat de vrijheid van meningsuiting inperken. Dan mag je je mond open trekken zolang de burgerij zich niet geprovoceerd voelt.
Ik denk dat dit haar insteek zal moeten zijn in de rechtbank. Natuurlijk moet een en ander kwa standpunten nog beter uitgewerkt worden, maar het is hoe dan ook beter dan te proberen dit op juridische gronden onderuit te halen. Ik zou de juridische verdediging helemaal laten zitten - en de advocaat vriendelijk bedanken, maar die is dus niet nodig op het proces - en volstaan met zeggen dat het punt 1 geen (doods)bedreiging was en punt 2 dat er dus een bedoeling achter zat.
Ik denk dus niet dat het tot een veroordeling zal komen, maar als dat wel het geval is, dan kijkt ze toch hooguit tegen een boete aan en/of beperkt schoffelen (werkstraf) of korte tijd gevangenis. Schoffelen en gevangenis biedt ook weer allerlei (politieke) mogelijkheden. Schoffelen is een vorm van slavernij die ook nog eens verdringend werkt ten opzichte van iedereen die bij de plantsoenendienst werkt. En in de gevangenis krijg je ook werk aangeboden, waar je zeer minimaal (heel ver onder de CAO afspraken!) voor betaald wordt. Er zijn bedrijven, die hier gebruik van maken en zij produceren dus artikelen, waar hun concurrenten wel alleen aan kunnen komen door te produceren conform de CAO. Het is dus het creëren van een unlevelled playingfield. Kortom de actie kan gewoon doorgezet worden.
Ik hoop dat ze kiest voor de aanval...

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Dat is geen punk, dat is trollen.

De volgende stap na jouw

De volgende stap na jouw korte reactie kan ook allerlei extreme sh!t zijn. Het is volkomen zinloos dat te benoemen; dat is alleen maar puur speculatief en iets invullen namens haar. Ik denk dat ze nagedacht heeft over wat ze riep, omdat het geen goed bekkende leus is of zo. En fascisme is het zeker niet; het is punk en anti-fascisme van de bovenste plank. Ze maakt messcherp duidelijk hoe justitie om gaat met 'wakker NL': u roept, wij draaien!

Don't feed the trolls.

Don't feed the trolls.

aanval?

Geert Sb zegt: Ik hoop dat ze kiest voor de aanval...

Ik niet. Het is beter als de rechters deze "zaak" niet eens in behandeling nemen. Het was een enigzins domme leus (schering en inslag bij demo's..), maar geen bedreiging of oproep tot geweld, dus leve de vrijheid van meningsuiting.

En ja, iedereen is geschrokken van de reacties. Het is ongelofelijk hoe makkelijk sommige mensen zich laten triggeren. Misschien moeten ze eens wat meer slapen en wat minder werken of zo

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Sure.

Volgens mij is dit hetzelfde

Volgens mij is dit hetzelfde als het verdedigen van de ergste schreeuwlelijkerds van de geenstijl-reaguurders. Echt geen steek anders ...

Misschien moeten we het nog

Misschien moeten we het nog maar eens hebben over waar die verheerlijking van geweld en geflirt met heftigheid in de linkse scene toe heeft geleid in het recente verleden. Bijvoorbeeld in Nijmegen. Of zijn we al vergeten wie Louis Sévèke was?

Er is een groot verschil

Er is een groot verschil tussen de acties van gestoorde eenlingen en acties waar heel (radikaal-)links aan meedoet. Als je daar geen verschil tussen ziet, dan moet je je eigen laten scholen of zo.

Volgens mij is de dader

Volgens mij is de dader destijds volledig toerekeningsvatbaar verklaard. Daarnaast hadden we Volkert. Laat ik daar de deurploeg van Vrankrijk anno 2008 ook maar eens bij optellen. Om nog ff door te gaan: Frank Ferres, die in 1990 de Groningse kraker Marco Lupi vermoorde. Kennelijk is er een probleem met zogenaamd gestoorde eenlingen in de beweging.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. desinfo.

Ik mag hopen dat het roepen

Ik mag hopen dat het roepen van domme leuzen op een demonstratie geen actie is waar heel (radikaal-)links aan meedoet.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. (you're welcome).
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech