De toekomst van het Rojavaanse democratisch experiment

Hier kun je discussieren over De toekomst van het Rojavaanse democratisch experiment.
Informatief middagprogramma in het van Abbemuseum met journaliste Frederike Geerdink en Diyar Hesso van de ‘Rojava film commune’.
Een dag over kunst,journalistiek van, uit en over de ontwikkelingen in Noord-Syrië.

Op zondag 7 april vanaf 12:00u vindt in het van Abbemuseum (aan de Bilderdijklaan 10 in Eindhoven) een informatieve bijeenkomst plaats in het kader van het project ‘Volksparlement Rojava’. Dit project probeert om mensen te informeren en te laten ‘participeren’ in de gebeurtenissen in Syrië (met name aan de hand van de geschiedenis en toekomst van het Koerdische volk).
Op deze dag zijn er twee onderdelen te zien en te beluisteren. Om 12 uur gaat de zaal van het parlement open en er zal om 12:15 een welkomstlied worden gezongen. Om 12:30 neemt Frederike Geerdink plaats achter de microfoon. Zij is al jaren als journaliste, vanuit Turkije, betrokken bij de ontwikkelingen in de regio. Haar betrokkenheid heeft haar ook een aantal aanvaringen met het Turkse bewind opgeleverd.
Ze heeft onlangs het boek “Dit vuur dooft nooit’ uitgebracht: een inkijkje in de Koerdische beweging. Vanuit haar ervaringen zal zij ingaan op de positie van de Koerden, de ontwikkelingen in de regio en de rol, taak en functie van de journalist tijdens deze oorlog.
Om 14:00u is Diyar Hesso (een van de oprichters van de Rojava Film Commune) te gast. De commune, opgericht in 2015, probeert door middel van het opleiden van filmmakers, het houden van filmvertoningen en het maken van eigen producties, een bijdrage te leveren aan de politieke strijd. Diyar Hesso zal in gesprek gaan met kunstenaars en culturele professionals rondom de vraag “wat is de relatie tussen (film)kunst en politieke verandering. Tevens zullen er fragmenten uit diverse films te zien zijn.
Gespreksleider zal schrijver en journalist Chris Keulemans zijn.
Het eerste programmaonderdeel is in het Nederlands, het tweede in het Engels Het programma is gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje verzorgd door de Eindhovense werkgroep Kobane. De groep ondersteunt een school in Kobane en informeert de Eindhovense bevolking over de situatie in met name Noord-Syrië.

https://vanabbemuseum.nl/programma/programma/museum-als-parlement/

Deze middag wordt georganiseerd door de Vrije Bond Eindhoven, Vredesburo Eindhoven en de werkgroep Eindhoven-Kobane in samenwerking met het Van Abbe museum. Tevens zal er een stand van de werkgroep alsmede een brochure stand van de Vrije Bond met gerelateerd materiaal aanwezig zijn!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech