Wijde Heisteeg 7 - Amsterdam

Hier kun je discussieren over Wijde Heisteeg 7 - Amsterdam .
The eviction was on 23 December 2016 some hours after the civil court case was lost. At the eviction 4 people were arrested and they were charged for squatting. In November 2017 two of the people arrested got a fine of 500€ and were requested to give their DNA samples. For the other two people the court has ordered prison sentences, one of four and one of six weeks and DNA samples from each.

The son of the owner filed a claim for € 106.110,60 in damages and compensation for lost rent and VAT. the court declared this request inadmissible.

The people who risk prison sentences have appealed and there is no date for the hearing yet. But we know that the son of the owner upholds his request for compensation in the appeal procedure for a house that is still empty today, except for the ground floor, which since the eviction has been rented out to a small clothing antikraak pop up store.


Ouwesiem

Kan iemand dit vertalen?

ze zijn gek, we zijn hier in

ze zijn gek, we zijn hier in AMSTERDAM en NEDERLAND

dat al die grachtengordel/kalverstraat winkels engels praten is hun probleem

nederlands dus.

Ten eerste: fucking

Ten eerste: fucking respectloos dat iemand zich uitgeeft voor een dode. Ten tweede: er leven ook niet-Nederlanders in Nederland, toevallig ook in Amsterdam. Je bent simpelweg een closet-racist (even for the record/voor de duidelijkheid: racist IN DE KAST dus) als je jezelf hier boos over maakt. En als je écht geen Engels kan, wat me sterk lijkt, dan is google translate je vriend. Donder op man.

Fucking respectloos... Oh

Fucking respectloos... Oh oh.. Dan kende je Ouwesiem nog niet. Die werd inderdaad als voor racist uitgemaakt als hij om vertaling vroeg. Nu niet in eens hem gaan ophemelen (lol), terwijl de meeste hem jaar en dag hier voor hebben beschimpt. Dus nogmaals, waar is de vertaling.

Google translate:

LOL, fucking disrespectful ... Oh oh .. Then you didn't know Ouwesiem yet. It was indeed classified as a racist when he asked for translation. Now don't go and praise him all at once (lol), while most of them have taunted him for this for years. So again, where is the translation.

ههههههههه يا سخيف غير محترمه ... اوه .. ثم لم تعرف عويسيم بعد. تم تصنيفها بالفعل كعنصرية عندما طلب الترجمة. الآن لا تذهب وامتدحه مرة واحدة (لول) ، في حين أن معظمهم سخروا منه لسنوات. مرة أخرى ، أين الترجمة.

Ha vriend, makker, ik hemel

Ha vriend, makker, ik hemel Ouwe Siem helemaal niet op. Ik vind het gewoon in het algemeen een beetje behoorlijk triest om je voor te doen als iemand anders, en ja, ook respectloos. Maar goed, ik zie dat jij Google translate snapt. Ben je ook autonoom genoeg om niet alleen je eigen tekstje er doorheen te gooien maar ook die van het artikel?
Sommige mensen spreken geen Nederlands, is een moeilijke taal om te leren, zeker als ten eerste iedereen Engels naar je terugpraat en je ten tweede niet serieus wordt genomen als je Nederlands niet goed is. Doe gewoon ff zelfstandig, en misschien staat er wel iemand op die zich geroepen voelt om een vertaling te maken.

Hoewel niet doorslaggevend,

Hoewel niet doorslaggevend, heeft het dwangmatig gebruik van Engels zo'n tien jaar geleden wel degelijk bijgedragen aan de ondergang van de kraakbeweging. Wanneer de meerderheid van de deelnemers aan een discussie niet verder komt dan een woordenschat van circa 200 woorden, zal zo'n discussie nooit een behoorlijk niveau bereiken. En dat is gebleken ...

Je denkt niet dat het

Je denkt niet dat het kraakverbod en de ontruimingen van grotere invloed zijn geweest? Al sinds het groot worden van de kraakbeweging in de jaren '80 is het een inclusieve internationale beweging. Het meer inclusief maken van de scene heeft denk ik juist bijgedragen aan dat het op een gegeven moment zo floreerde. Maar goed, je hebt altijd mensen die andere mensen buitensluiten omdat ze hun moerstaal niet spreken he.

En nog even terugkomend op Ouwe Siem: die zat altijd te kankeren maar stiekem verstond ie gewoon alles in het Engels. Dus waarom?

Over respectloosheid:

Over respectloosheid: geweldig dat je hier postuum kunt vertellen hoe goed Simon's Engels nu eigenlijk was. Wanneer iemand af en toe een paar zinnen verstaat, betekent dat nog niet dat hij volledig aan een gesprek deel kan nemen. Dus wie sluit nu precies wie uit?
En over die veronderstelde inclusiviteit: de kraakbeweging bestond voor het grootste gedeelte uit witte middenklasse-kindertjes, dus daar zou ik ook maar niet al te veel opscheppen.

Dwangmatig jezelf

"Hoewel niet doorslaggevend, heeft het dwangmatig gebruik van Engels zo'n tien jaar geleden wel degelijk bijgedragen aan de ondergang van de kraakbeweging."

Dat is nou typisch zo'n opmerking die pretendeert een argument aan te dragen, maar eigenlijk nergens op slaat. Heb je dit onderzocht, kan je zo'n stelling uberhaupt ergens op baseren? Nee, dit is gewoon iets wat _jij_ vindt, en alleen al uit zo'n zinnetje blijkt hoe erg je jezelf voor de gek probeert te houden. Dat jij het gebruik van engels als 'dwangmatig' hebt ervaren verraadt dat je niet, zoals je zelf beweert, een verarming van de discussie betreurt, maar dat je gewoon bang bent voor een situatie waar jij niet meer dankzij jouw (academisch of anderszijds goed opgeleid) taalbeheersing de discussie domineert. Was je eerst gewend om de boel te imponeren met een 'politiek' discours (whatever that may have been), nu moest je ineens (in engels) discusseren met spanjarden die zelf al jaren ervaring hadden met kraken, met engelsen die complete Reclaim bewegingen uit de grond hadden gestampt, met polen die een veel radicalere praktijk op na hielden dan de gepoldereerde NLse legos, enz...

Nee man, als de Nederlandse kraakbeweging ergens aan ten onder is gegaan, is het wel omdat men veels te lang is blijven luisteren naar bonzen met een sociaaldemocratische agenda en een carriere in de gesubsidieerde huurhulpverlening, en er niet in geslaagd is om actieve 'buitenlandse' krakers met verse ideeen, nieuwe technieken, andere ervaring goed te betrekken. Treurig is dat wel.

En om te terug te komen op de ge-herkraakte Wijedeheisteeg 7, is het wederom typerend dat je dus een groep hebt die een hekraark met een goed verhaal doet, en daar ook nog lelijk voor vervolgd wordt, en dat de reactie op Indymedia dan meteen een discussie wordt onder oude fossielen over de (niet)-wenselijkheid van het beheren, bezigen, en accepteren van andere talen.

Fuck the dutch legal system!
Fuck the dutch language!
Fuck the insidious lies of Forum that make even some squatters believe that 'speaking dutch' should be something anyone should strive for!

Ik heb nix met Forum, ik heb

Ik heb nix met Forum, ik heb nix met huurhulpverlening, ik kon prima met iedereen overweg en samenwerken, of dat nu radikale Polen of halfzachte Spanjaarden waren maakt mij allemaal geen hol uit. Als je nog eens goed wilt opletten: ik heb zelfs helemaal nix tegen het gebruik van andere talen dan het Nederlands. Je lult echt een gigantisch eind uit je nek. Ga jij maar eens in Spanje of Polen proberen een kraakbeweging te runnen die alleen maar in het Engels communiceert.
Waar mensen om VRAGEN is, of je als je in Nederland een pandje kraakt en daarover wilt berichten op de Nederlandse indymedia, het misschien ook in het Nederlands kan. OOK in het Nederlands. En dan mag je het wat mij betreft best in je woordenschat van 200 woorden doen als je dat wilt, maar stop ajb te pretenderen dat je o zo radikaal bent als je weigert om een paar woorden Nederlands te spreken.
En kom ook niet aan met google translate, met je blote knietjes geknield voor de digitale maffia, wat een fucking zwak argument.

Juist andersom

Dat Engels bij publieke bijeenkomsten vaak als voertaal werd gebruikt had veel ermee te maken dat een behoorlijke aantal mensen uit andere landen veel heeft bijgedragen aan de gang van zaken. Trouwens werden landelijke bijeenkomsten altijd nog steeds in het Nederlands gedaan omdat daar de hoeveelheid Nederlandstalige deelnemers de overgrote meerderheid was. In Amsterdam en wellicht een paar andere steden was die verhouding wel heel anders.

Internationale bedrijven (ook zijn ze Nederlands) en internationale onderzoeksinstituten hebben ook geen moeite ermee om Engels als voertaal te gebruiken tijdens bijeenkomsten en gezamelijke projecten.

Het zou bijzonder triest zijn als een beweging die beaamd progressief te zijn niet in staat is om hetzelfde te doen.

Dat Engels is leuk voor onze

Dat Engels is leuk voor onze eigen bubbel, echter is het zo dat voorheen krakers vaak pamfletten en/of buurtmails de deur uitdeden in het Engels. Het minste wat je kan doen bij eigenrichting (en dan laat ik even buiten beschouwing of elke eigen richting goed of slecht is) is brieven/communicatie in de moerstaal doen van de bewoners. Tevens als je je begeeft in de lokale politieke arena en je volgt de taal niet, zal je altijd cruciale dingen missen, al was het maar tussen de regels door.

Inclusiviteit die jij nu oproept is leuk en aardig, maar deze is gestoeld op wederkerigheid. Als mensen na 10 jaar nog niet de lokale taal met enige moeite kunnen lezen/schrijven vraag ik mij echt serieus af hoe je zelf denkt over je omgeving en je betrokkenheid daarbij. We zien dit ook verder in bijvoorbeeld VVE's waar expats in en uit gaan. Wat je daar ziet is door het tijdelijke karakter van verblijf dat bij een te grote populatie expats er een aanslag gedaan wordt op de sociale buurtcohesie. Om maar even een anekdotisch voorbeeld te geven: In onze VVE zijn er 180 gezinnen, waarvan een aanzienlijk gedeelte tegenwoordig expat. Deze expats hebben geen 1x hun gezicht laten zien bij een VVE vergadering of iets gedaan voor de omgeving, ondertussen wel eisen dat de VVE communicatie OOK in het Engels gaat... In the end doe je samenleven niet alleen en mag je wederkerigheid verwachten. Niet alles gaat om de eigen dikke ik.

gedraag je

Je uitgeven voor een dode is intens respectloos, verwijder je reactie als je enig fatsoen in je donder hebt

Beter lezen

Ouwesiem staat bij Onderwerp niet bij Naam. Ofwel de beschikbaarheid van Nederlands is terecht een terugkerende discussie. Volledig eens met ouwesiem en nn 02/05/2019 - 22:13

hagedoorn

ik ben geen kraker maar huur helaas van deze hagedoorn en zit in een gevaarlijk pand volgens mijn bouwkundig rapport wat ik heb laten opstellen en nu moet ik volgens hem mijn pand verlaten dmv gerechtelijke uitzetting. wie weet meer over deze man.

Beste "DeMuis" Het beste kan

Beste "DeMuis"

Het beste kan je contact opnemen met een woonbond https://www.woonbond.nl/ . Zij kunnen je helpen en hebben ervaring hier mee. Verder kan je ook het speculanten onderzoekscollectief proberen https://speculanten.nl/

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech