Anarchisme in Nederland wie is er van zn " geloof " gevallen ?

Hier kun je discussieren over Anarchisme in Nederland wie is er van zn " geloof " gevallen ? .
Thema nummer Bdo over Anarchisme in Nederland. Ik moet het nog lezen maar toch . Zo dat klinkt veel belovend : " Wat gaat er mis bij ons, anarchisten, wat zien we over het hoofd, wat moet en kan er beter? En hoe dan? Thom Holterman kwam met het idee voor dit thema . " Dit kan toch hoog uit een begin zijn een aanzet want mensen die al lang zo het zelfde doen omdat ze denken dat dat zo " goed " is ook Anarchisten hoe verander je die als dat al kan of moet ? Het zal uit die Anarchisten zelf moeten komen een lang proces lijkt me kans van slagen zeer onzeker. Het heet " verandering " wie is er bang voor verandering ? Gaan er dan mensen weglopen ?
En waar naar toe dan wel ? Niet naar Beaudet lijkt me maar toch. Zelf zie ik nog altijd de menselijke zwakte de domheid de achterlijkheid in het algemeen zo ook bij me zelf trouwens. En dan dat zeer hoogstaande Anarchisme. Voorbeeld iemand met zichtbare roots in Afrika dito uiterlijk voorouders tot slaaf gemaakten zeg maar een " neger " die " punk " of " punkkop " tegen me roept of indirect via een van zijn of haar kinderen en niet zo maar hij / zij heeft een grote afkeer van punx blijkbaar waarom eigenlijk ? Punk is toch meer dan uiterlijk vertoon het is niet die puber met een mohican . Er zijn ook zwarte punx ze zijn wat zeldzaam want dubbel of zelfs drie dubbel negatief gediscrimineerd. Over het algemeen zijn punks wit. Bijzonder onpopulair bij de lagere regionen van de maatschappelijke piramide. Van wat voor kleur dan ook. En dan ook nog punk en Anarchist. Zonder te weten wat Anarchisme is zijn die mensen die de lagere en laagste regionen van " de samenleving " of beter niet samenleving in Nederland tegen Anarchisme. Uitzonderingen daar gelaten. Heb jij nog de behoefte die voor te lichten al helemaal als ze zo ongeveer je brullend te lijf willen gaan ? Voor wie is dat Anarchisme dan bedoelt in Nederland en bij wie komt het terecht ? Het antwoord is al lang bekend lijkt me. Nou ok. die komen later dan wel eens ooit eens eerst maar eens die wat makkelijker zijn te overtuigen ? Anarchisme in Nederland is voor zo ver ik het ken toch voor al huilen met de wolven in het bos en dat ligt mij niet. Aan wie zijn / haar norm moet ik nou weer voldoen ? Ook zo iets. Het blijven toch mooie idealen die idealen van het Anarchisme. We zouden afgezien daar van de hemel op aarde kunnen hebben als we maar.... tsja mensen he. Anarchisme als geloof. Ben je afgeknapt op mensen of op het Anarchisme ? Een vraag die je je mogelijk al eens hebt gesteld. Met zulke idealen word je dan een misantroop vraag ik me af.


Een aanvulling : De

Een aanvulling : De machtsverschillen zijn enorm in Nederland. Je moet bijv. om betaald werk vragen grote kans dat het je word geweigerd. Wat dan ? Je kan dan een uitkering vragen en grote kans dat het je word geweigerd. Een dak boven je hoofd ? Sociale huurwoningen zijn schaars even in het midden gelaten hoe dat komt maar goed op de wachtlijst.
En dan ? Eindelijk heb je je fel begeerde sociale huurwoning. Vervolgens moet je alles slikken wat die verhuurder doet of niet doet. Niet waar huur recht ? Ha ha grappig procederen tegen zo 'n moloch wie gaat er winnen.
Machtsvorming is nodig Anarchisme is nodig anders blijft alles min of meer bij het oude is mijn idee.
Waar bij opgemerkt solidariteit heeft grenzen is gebaseerd op wederkerigheid maar empathie medemenselijkheid niet. Ik ben voor een Anarchisme waar medemenselijkheid op de eerste plaats komt gewoon eens vragen kameraad hoe gaat het met je ? En dan niet het beruchte how are you bedoelen dus niet dat soort beleefdheid zonder inhoud.
Het is al oude verdeel en heers . Dat is wat de machthebbers altijd gebruiken. Toch niet zo moeilijk om dat te zien hoef je geen dikke boeken voor te lezen lijkt me. Niemand heeft tijd maar wel spullen. Je werkt voor spullen niet voor en met je medemens. In " de zorg " gaan werken om wat voor je medemens te kunnen doen. Dan kan je beter meteen Anarchist worden. De zorg dat is hierarchie en heeft niks met medemenselijkheid te maken. Integendeel.
Er zijn er wel die vinden dat je geen uitkering van de Staat moet accepteren als Anarchist. Maar kameraad heb jij dan een dak voor me en de basisbehoeften en mogelijk ook nog een beetje privacy op zn tijd om een boek te lezen ? Moet ik zelf maar uitzoeken ? Ik kan geen betaald werk krijgen en wat is dan het alternatief als geen uitkering? De straat en de keiharde mores daar het recht van de sterkste grof geweld om je te handhaven. Vervolgens de gevangenis. Nog meer grof geweld. Beste kameraad wens jij me dat toe of heb je nog een alternatief voor me. Ik ben voor Anarchisme waar mede menselijkheid voor op staat.

MaximumRocknRoll

Dit klinkt toch weer anders Raymond.
Ik ga deze BdO halen en misschien neem ik ook wel de MaximumRocknRoll mee. Yes! De MaximumRocknRoll!! De MAXIMUMROCKNROLL!!!
Anarchie en een speld door je neus lijkt me wel belangrijk. Het zal wel ambitieus klinken maar de mensheid zou daar wel iets aan kunnen hebben. Ik kan me voorstellen dat jonge mensen bij hunzelf denken, in wat voor teringzooi ben ik nou terecht gekomen. Die hebben met anarchie/punk/moestuinieren?/liggen misschien een mooi kompasje. Ik blijf wel graag zelf nadenken en ga niet iets vinden omdat dat volgens een theorie zo moet. Als iemand mij niet correct genoeg vindt, pech voor hun.
Dat de meeste mensen voorlopig niet mee willen doen aan een soort van utopisch project lijkt me duidelijk.
Wasverzachter is trouwens he-le-maal niet punk. Dus laat ik het niet merken! Je eigen trui breien is onwijs punk. Dingen die je zelf gemaakt hebt is vaak heel erg punk. Echt gaan sporten vind ik totaal niet punk. Een uitkering is best punk, lekker de uitvreter spelen. Werk niet mee, werk tegen!
Is moestuinieren punk? Wat vinden jullie?
Yoga? Hoe heet zoiets ook alweer. O ja, Punk voor Dummies.

Hoezo Punk dan?

Als iemand die zich al ruim 30 jaar lang met Anarchisme bezig houdt en als zelfverklaarde Anarchist zie ik niet waarom die link met Punk moet worden gelegd. Dit is een redelijk recent subcultuurverschijnsel en heeft wat mij betreft niet zo veel met Anarchisme te maken. Sterker nog, de meeste Anarchisten die ik heb gekend waren geen Punks en de meeste Punks die ik heb gekend waren geen Anarchisten. Een paar patches op je jas en wat boze liedteksten maken nog lang geen Anarchist van je, sorry.

Punk is dead

Het zogenaamde anarchisme in Nederland is gekaapt door een paar zelfverklaarde anarchistische subculturen. Een daar van is punk. Punks, net zoals ik (voormalig) konden een veilige thuishaven vinden in de anarcho scene, omdat zij voorheen inclusiever en begripvoller was voor straatschoffies. Dat maakt punks niet direct anarchisten. Dat ik kort daarna meer in deze kringen ging begeven, kwam voornamelijk door ik in contact stond met politieke overtuigde punks en hierdoor mensen ontmoette zoals Dec23.

Dit was echter niet de hoofdmoot van punks. In Rotterdam had je bijvoorbeeld een hele kliek nazi punks die rustig ook banden hadden met punks in andere steden, zoals Amsterdam. Oi punks waren voornamelijk hedonisten die beweerde iets aan politiek te doen. De politiek die zij deden was wellicht zich afzetten tegen een establishment, maar de hoofdlijnen waren toch vooral lekker feest vieren, drugs en bier klappen. Overigens werd die scene later links ingehaald door teknohoofden. Snuiven en feesten voor een politieke doelstelling. Zelfdiscipline, zelfstudie en loyaliteit waren vieze begrippen.

Verder heb je nog een groep zelfverklaarde anarchisten die voornamelijk uit conservatieve religieuze gezinnen komen. Dat kan je nu nog op Indymedia zien. Sommige hebben religie vervangen door strakke orthodoxe anarcho leer. of, zoals een terechte Indymedia lezer opmerkte: een anarcho gebedsversje (https://www.indymedia.nl/node/46114#comment-26998). Veel inspiratie gaf en geeft dat niet. Kortom, het anarchisme in Nederland is of gekaapt of praktisch niet meer bestaand. Een paal wat bovenwater staat is dat er weinig innoverend nog plaats vind. De stokoude Spaanse burgeroorlog documentaires en stoere kampvuur verhalen kennen we nu wel. De kraakscene is niet meer bestaand en (zeg ik natuurlijk volledig biased) Pinksterlanddagen is nog een schrille vertoning wat het ooit was.

Zet ik nu wat anarcho punk op via een commerciële partij in een kapitalistische enterprise omgeving...Doe je mee?
https://open.spotify.com/album/4QPZPvrgK00WO7fEs6mknG?si=qvs7E2s5T5m3lNs...

FUCK THE SYSTEM!!!!!

Wat nou jonge. Wie feest wint!
Maar mensen kunnen wat tegenvallen ja. Hoe vaak ik gedacht heb, als jij punk bent dan ben ik dat niet. Ik ben de tel allang kwijtgeraakt. Maar gelukkig ben ik er nog. Wat nou jonge, punk is niet dood.
Ik vermoed dat de persoon(en) die het terrein in Appelscha verpatst hebberdeheeft teruggekeerd issezijn naar zijnnehunnie oude kerk.
Wacht, ik pak ff koptelefoon. Ben benieuwd.

Punk is niet dood, het ruikt

Punk is niet dood, het ruikt alleen een beetje raar.

Punk

Triester is dat het anarchisme in Nederland gekaapt is door types als Joke PVK en Peter Storm, voormalig hopman van de Internationaal-Socialisten.

dffVexpoodaulyhg

http://pharmacycialiswxrb.com/ reputable canadian pharmacy

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech